Foto: ywett
Na vianoce sú aj u nás, tieto voňavé rožteky tradičné a najobľúbenejšie a takto ich každé vianoce (už vyše 20 rokov) robievam ja Zobraziť celý popis Na vianoce sú aj u nás, tieto voňavé rožteky tradičné a najobľúbenejšie a takto ich každé vianoce (už vyše 20 rokov) robievam ja :-)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr múku s práškovým cukrom preosejeme, pridáme maslo (je lepšie keď sa maslo pokrája na kúsky, ja som mala už vybraté skôr, tak sa nedalo)
-
2
Pridáme pomleté lieskovce, vlašské orechy a vypracujeme cesto, ktoré necháme na chladnom mieste 2hod. alebo aj cez noc odpočinúť.
-
3
Keď sa ide cesto spracovať, je dobré nechať cesto dôjsť do izbovej teploty. Potom spravíme malé valčeky a tvarujeme rožteky (pred spracovaním by cesto malo byť vláčne, ale nie celkom mäkké)
-
4
Ja ešte dávam z cesta aj takéto hviezdičky, to je obľúbená činnosť mojej dcéry :-)
-
5
Rožteky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme približne 12-15 minút.
-
6
Po upečení necháme troška vychladnúť a potom obalíme ešte teplé, v práškovom cukre s vanilkou.
-
7
Počula som že ak sú rožteky správne urobené, mali by sa rozpúšťať na jazyku. Prajem sladkú chuť!
(Do takýchto ciest ja maslo - ešte tvrdé - strúham na slzičkovom strúhadle)
rado sa stalo :-)