Valentínska torta

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Jednoduchý recept na chutnú tortu, ktorú jednoducho zvládne aj Vaša polovička. Ak by to aj na prvý pokus úplne nevyšlo, všetky nedokonalosti zakryje Lino lada a jahody.

60 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny, do ktorej pridáme rozpustenú čokoládu.
  2. Múku zmiešame so strúhankou a práškom do pečiva.
  3. Do čokoládovej hmoty vmiešame pomarančový džús a taktiež aj zmes múky, strúhanky a prášku do pečiva.
  4. Formu na pečenie v tvare srdca vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú hmotu.
  5. Pečieme 40 - 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
  6. Tortu vyberieme z formy na pečenie a necháme vychladnúť.
  7. Na vychladnutú tortu natrieme Lino ladu a na krém poukladáme jahody. Takisto môžeme dozdobiť šľahačkou.