Valentínska torta
Autor receptu: podravka
Komerčný recept
Jednoduchý recept na chutnú tortu, ktorú jednoducho zvládne aj Vaša polovička. Ak by to aj na prvý pokus úplne
nevyšlo, všetky nedokonalosti zakryje Lino lada a jahody.
60 minút príprava |
40-45 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia, cukor a vanilkový cukor vymiešame do peny, do ktorej pridáme rozpustenú čokoládu.
- Múku zmiešame so strúhankou a práškom do pečiva.
- Do čokoládovej hmoty vmiešame pomarančový džús a taktiež aj zmes múky, strúhanky a prášku do pečiva.
- Formu na pečenie v tvare srdca vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravenú hmotu.
- Pečieme 40 - 45 minút vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C.
- Tortu vyberieme z formy na pečenie a necháme vychladnúť.
- Na vychladnutú tortu natrieme Lino ladu a na krém poukladáme jahody. Takisto môžeme dozdobiť šľahačkou.