Vajíčko v párku fotorecept

pn - fotkapn, 9. februára 2012
Vajíčko v párku (fotorecept)
Foto: pn

niečo rychle...že by:Ranajky na den zalubenych????? :)

10-12 minút
na 180 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    parok si rozrežieme,nie do konca

    Vajíčko v párku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom si ho otočime

    Vajíčko v párku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    konce spojime zo šparatkom

    Vajíčko v párku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    dame na plech,ktory sme trosku namastili,do parku rozbijeme vajičko,osolime,a dame piect do truby

    Vajíčko v párku (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
ja som to kedysi uz robila pre vnucata, ale nie v rure, stacilo na panvici. Len som to tak pekne nedozdobila, ako ty :)) A deti boli nadsene
Aj ja také robievam. Do stredu dám plátok šunky, alebo diétnej salámy, posypem hráškom, alebo kukuricou a vyklepnem vajíčko. Keď je na spodu saláma, vajíčko nevytečie von.
Už som tento nápad prípravy vajíčka videla a zdalo sa mi to nápadité.Dnes musím tvoj recept pochváliť,pretože podanie takéhoto papkania je veľmi aktuálny.
Už som to skúšala niekoľko razy, ale spišské párky, ktoré som použila sa mi na vrchu vždy rozpadli. Tie tvoje párky sú asi kvalitnejšie.
Tieto srdiecka robim podla Petra Novotneho : 2 pary jemnych parkov,4 platky sunky, 4 vajcia, sterilizovana zelenina, tvrdy syr, sol, mleta cervena paprika.
Kazdy parok pozdlzne rozkrojime, ale nie az do konca. Obe konce parku oddelime a na druhej strane spojime sparadlom - vznikne nam srdiecko. Srdiecka polozime na vymasteny plech, dovnutra kazdeho vlozime platok sunky,na nu dve kavove lyzicky odkvapkanej sterilizovanej zeleniny,rozbijeme vajce, jemne posypeme paprikou a struhanym syrom. Zapekame asi 10 minut. Po upeceni este vrch srdiecka mozme ozdobit paradajkou, zelenou paprikou, kapiou.... Podavame s pecivom. Je to velmi dobre, chutne a pekne vyzera aj na tanieri oblozene cerstvym zeleninovym salatom.
na toto musia byť kvalitné párky,aby držali tvar, z tých našich je to bieda ešte spišské ako-tak.Rcp robil aj Petr Novotný je aj v knihe receptov od neho,skvelé na Valentína



Pridaj komentár k receptu: