Foto: lubi
Vyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového koláča. Je dosť sladký, takže, kto neľúbi veľmi sladké, nech Zobraziť celý popisVyskúšajte tento skvelý, jednoduchý a rýchly koláč. Určite neoľutujete. Je to lyžicová verzia hrnčekového koláča. Je dosť sladký, takže, kto neľúbi veľmi sladké, nech uberie z cukru. A je prakticky bez tuku, ak nerátame orechy.
príprava
na 200 - 170 °C
Postup
-
1
Najprv si zmiešame cukor s pomarančovým džúsom a miešame kým sa nerozpustí. Ja som džús trošku ohriala, aby sa cukor rozpustil skôr. Nasekané a mleté orechy zmiešame. Takže máme 200 g orechov. Plech vysteliene papierom na pečenie. Použila som menší plech.
- 2
Do cukrovej zmesy pridáme všetký ostatné suroviny, okrem orechov. Tých pridáme len 100 g a všetko poriadne premiešame. Druhú polovicu orechov rozdelíme na dve časti. Jednú časť vysypeme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie a na to vylejeme cesto. Na cesto potom nasypeme zvyšné orechy.
- 3
Pečieme pri 200 stupňoch 15 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inac zaiste musi byt velmi chutny.
Nie je premoceny, jablčka ho urobia skôr nie suchym. Je taky, povedala by som, pružnejší, ale konzistenciou prijemny. V pôvodnom recepte sa po vychladnuti ešte polieval cukrovou vodou s 200ml cukru + 200 ml vody a citron, prevarili sa. A potom uz bol premočeny, ale mne sa to už zdalo strašne veľa cukru.
mnňa by porazilo keby som počítala lyžice so surovninami a z obývačky ma vyruší synček a v tom neviem koľko lyžíc by som už narátala :D
Ved sa píše: do cukrovej zmesi pridáme všetky ostatne suroviny. To znamena,že ked vymiešaš ten cukor s džúsom, do toho pridáš múku, krupicu, prášok do pečiva, sodu, nastrúhaný citron, zamiešaš. Dalej pridaš nastrúhané jablká, hrozienka, polovicu orechov, citronovú šťavu, poriadne premiešaš. Cesto je hotové.
:-) :-D