Úžasné celozrnné špaldovo-pšeničné rožky

luckaprima - fotkaluckaprima, 18. septembra 2016
Úžasné celozrnné špaldovo-pšeničné rožky
Foto: Luckaprima

Sú tak jemné, nadýchané a chrumkavé že je to až neuveriteľné na rožky s 2/3 celozrnnej múky a pomerne bohatým množstvom tuku.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 220 °C

Suroviny

85 g
85 g
80 g
150 g 3,5 % tuku
62 g
7 g
6 g nerafinovaný
20 g
1 ks na potretie
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto vymiesime, vznikne kompaktné nelepivé mastnejšie cesto. Necháme ho vykysnúť cca hodinu pri 50 °C prikryté fóliou.

  2. 2

    Potom cesto rozdelíme na 8 častí a bochníčky necháme odležať 10 minút, vytvarujeme rožky, klasicky: rozvaľkať na tenký ovál a zrolovať, trochu pováľať aby moli pekne spojené okraje. Necháme ešte podkysnúť na plechu s pečiacou fóliou.

  3. 3

    Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme posypať semienkami) a pečieme 25 minút pri 220 °C. Necháme vychladiť na mriežke a potom už bleskovo zmiznú, sú fakt úžasné, ako páperíčko a okraje chrumkavé.

Diskusia k receptu

jack
Rožky vyzerajú super.A nejde tam ani droždie,alebo kvások.?
anina6
nádherné rožky, recept si ukladám. aj ja rada pečiem zo špaldovej a celozrnnej múky, čochvíľa na nich príde rad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia