Foto: Luckaprima
Sú tak jemné, nadýchané a chrumkavé že je to až neuveriteľné na rožky s 2/3 celozrnnej múky a pomerne bohatým množstvom tuku.
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
85 g |
|
85 g |
|
80 g |
|
150 g 3,5 % tuku |
|
62 g |
|
7 g |
|
6 g nerafinovaný |
|
20 g |
|
1 ks na potretie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto vymiesime, vznikne kompaktné nelepivé mastnejšie cesto. Necháme ho vykysnúť cca hodinu pri 50 °C prikryté fóliou.
- 2
Potom cesto rozdelíme na 8 častí a bochníčky necháme odležať 10 minút, vytvarujeme rožky, klasicky: rozvaľkať na tenký ovál a zrolovať, trochu pováľať aby moli pekne spojené okraje. Necháme ešte podkysnúť na plechu s pečiacou fóliou.
- 3
Rožky potrieme rozšľahaným vajíčkom (môžeme posypať semienkami) a pečieme 25 minút pri 220 °C. Necháme vychladiť na mriežke a potom už bleskovo zmiznú, sú fakt úžasné, ako páperíčko a okraje chrumkavé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jeejda ide.. a kam sa stratilo? Hneď ho doplním, ďakujem
Za málo.To sa stáva.Aj tak by som ho tam dala.
-)
nie tam chyba nie je a dokonca mali klasickú rožkovú veľkosť, bolo ich 8. A aj ostatným ďakujem za milé písmenká