Utopené v syre

Autor receptu: nitranka

Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto jedlo obľúbila v práci, tak som sa rozhodla, že túto dobrotu musím urobiť aj mojim doma. Akurát som si to dosť zjednodušila a nerobím zemiakové halušky, ale úplne obyčajné, slovenské :-).

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr si urobíme halušky, ja ich robím z 650-700 g polohrubej múky, mám odskúšané, že to je dávka akurát do misky z janského skla, v ktorej ich hneď aj zapekám.
  2. Potom si pripravíme šunku, ktorú nakrájame na pásiky. Šampiňóny tiež nakrájame na plátky a podusíme na panvici na troške oleja. Ak nemáme čerstvé, poslúžia aj zavarené.Pripravíme si syry.
  3. Do misky si nastrúhame 150 g tvrdého syra, zalejeme smotanou, vytlačíme syr z črievka, nakrájame mozarellu a trojuholníčky taveného syra.
  4. Syry zmiešame dokopy a vylejeme na halušky. Dobre premiešame, pridáme šampiňóny a šunku. Vajce nedávam, pretože by to zostalo suché. A pri týchto haluškách ide o to, aby zostali šťavnaté, aby syr ostal vláčny a ťahal sa, halušky nemusia držať spolu.
  5. Dáme do dobre vyhriatej rúry a zapekáme do zaltista. Tesne pred dopečením postrúhame na vrch zvyšný eidam.Tieto halušky robím aj s malými obmenami - miesto šunky a šampiňonov použijem kuracie prsia nakrájané na pásiky a opečené na panvici so zvlášťpoduseným hráškom, alebo brokolicou. Dobrú chuť!