Ultra rýchla omáčka na cestoviny

jenni - fotkajenni, 26. decembra 2015
Ultra rýchla omáčka na cestoviny
Foto: jenni

Keď máte chuť na cestoviny a chcete aby boli rýchlo hotové. Práve z toho dôvodu vznikla táto ultra fast „smotanová“ omáčka zo sójovej smotany. Zobraziť celý popisKeď máte chuť na cestoviny a chcete aby boli rýchlo hotové. Práve z toho dôvodu vznikla táto ultra fast „smotanová“ omáčka zo sójovej smotany. Je pravda, že na brokolicu a cestoviny si treba trošku dlhšie počkať, beztak máte jedlo hotové do 25 minút. Rýchlovečka ako sa patrí a pokiaľ sa vám nechce čakať na brokolicu, kým sa uvarí, bude to super aj bez nej. Porcia taká akurát pre dvoch vyhladnutých ľudí. www.dontbefakebakesomecake.sk

2
porcie

Suroviny

250 ml
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
3 - 4 strúčiky
Okrem toho:
podľa potreby
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesnak. Ten si ošúpeme a prelisujeme do hrnca s rozohriatym olejom. Cesnak na oleji opekáme do zlatista, pozor, aby nezhorel, to ho môžete rovno vyhodiť a začať odznova, pretože celé jedlo nadobudne nepríjemnú príchuť. Takže stáť pri hrnci, neodbiehať, miešať a sledovať.

  2. 2

    K cesnaku prilejeme smotanku.K smotane pridajte lahôdkové droždie. A veľa, veľa .. ešte sypeme. Nech je toho dostatok. Teraz celú zmes premiešajte metličkou, nech v omáčke nie sú hrudky a miešame, kým omáčka trošku nezhustne. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a omáčka je hotová.

  3. 3

    Pokiaľ chcete omáčku len s cestovinami, pridajte na záver ešte jeden prelisovaný strúčik cesnaku, aby to bola cesnakovejšia omáčka. V druhom prípade môžete pridať uvarené ružičky brokolice, ktoré premiešajte s omáčkou a s cestovinami. TIP: Do omáčky môžete pridať trochu citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

janara
droždie lahôdkové so sladom - ani neviem že existuje :)
1x kakao
jenni
@janara to je droždie na dochucovanie jedál, nie klasické droždie na kysnutie :)
evanaaa
Ako sa to droždie volá- Tebi, či tak nejak? A pre mňa s normálnou smotanou, teda, tou na varenie......
mariaklara
ja som si ho kúpila v predajni Zdravá výživa a volá sa jednoducho " Lahúdkové droždí " jedlé sušené so 7% sladového výťažku...:-)