Minulý rok som ich robila prvýkrát na Vianoce a určite si ich zopakujem aj tieto sviatky, vydarili sa a sú výborné
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 1 ks |
|
| 300 g |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 1 balíček (Zlatý klas) |
|
| 250 ml |
|
| 100 g |
|
| na uzatvorenie úlikov |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Odležané cesto vtláčame do formičiek a vytvarujeme úlik
-
2
Pripravíme si plnku: 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding + kr.cukor a mlieko ... uvaríme hustý krém a necháme ochladiť
-
3
Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom ( krémy sa dajú použiť rôzne, aj keď vám pri pečení nejaké krémy ostanú ), na záver pridáme rum a plníme úliky, uzatvoríme piškótou.
-
4
Naplnené úliky som si na noc odložila do chladničky a na druhý deň som ich máčala v bielej čokoláde a snažila som sa ich ako-tak prizdobiť:-), orechy, tmavá čokoláda...
-
5
Vyšlo mi okolo 50 úlikov









eshop.tescoma.sk/pecenie/vykrajovace-formicky/delicia/63...