Úliky
Foto: sonijamt

Minulý rok som ich robila prvýkrát na Vianoce a určite si ich zopakujem aj tieto sviatky, vydarili sa a sú výborné

50
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
1 ks
300 g
1 PL
Plnka:
125 g
100 g
1 balíček (Zlatý klas)
250 ml
100 g
 na uzatvorenie úlikov




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Odležané cesto vtláčame do formičiek a vytvarujeme úlik

    Úliky - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku: 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding + kr.cukor a mlieko ... uvaríme hustý krém a necháme ochladiť

    Úliky - obrázok 2
  3. 3

    Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom ( krémy sa dajú použiť rôzne, aj keď vám pri pečení nejaké krémy ostanú ), na záver pridáme rum a plníme úliky, uzatvoríme piškótou.

    Úliky - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené úliky som si na noc odložila do chladničky a na druhý deň som ich máčala v bielej čokoláde a snažila som sa ich ako-tak prizdobiť:-), orechy, tmavá čokoláda...

    Úliky - obrázok 4
  5. 5

    Vyšlo mi okolo 50 úlikov

    Úliky - obrázok 5

Diskusia k receptu

martamm
Krásne, zaujala ma tá dierkovaná podložka, do ktorej si ich ukladala. Praktická vec, kúpila si ju, či urobila z niečoho?
dajanca
Prosím ťa z toho bielka do cesta vyšľaháš sneh, alebo ho len tak primiešaš? Ďakujem :-)
helca103
podarili sa Ti a veru aj mňa zaujala tá podložka na ktorú si tie úliky dávala
honestka
@dajanca : sneh nie je potrebne vyslahat len primiesat. osvedcilo sa mi cesto nechat postat v chladnicke, robim tiez takto originalne, bohuzial moja formicka je 37 rokov stara a tak dierku si musim urobit prstom, hehe.
medovnicek
orechové zvykla robievať moja mamka a ja som ich milovala, recept si odkladám, aj mne sa páči tá podložka, ktorú si použila, kde si ju prosím kúpila?
sonijamt
Všetkým Vám ďakujem za milé komentáriky:-) @dajanca z bielkov sneh nešľahám, všetky suroviny len spojím tak ako sú písané. Formičky aj podložku mám originál z Tescomy, ale videla som ich bežne už aj u nás v obchodoch, kde majú Tescoma tovar
myalab
krasne su... chcela by som sa opytat aku maju trvacnost, kedze tam ide vajecne bielko?
sonijamt
@myalab , akú majú trvácnosť? ťažká otázka, záleží to od toho, aké "mlynčeky na maškrty" máte doma:-) keďže je tam plnka, nemala som ich kde inde ukryť, len do chladničky, na ktorú by som musela dať zámok:-)))) preto som mala problém, aby mi tam vydržali od Vianoc aspoň do Silvestra:-)) takže ja mám skúsenosť len s týždňovou trvanlivosťou, ale určite vydržia aj dlhšie, nestihla som ich na skúšku ani len zamraziť:-)
dagmarka
Tieto úliky robila moja mama a som veľmi rada,že ich môžem vyskúšať.
marijanna
krasne ,ukladam,len musim zohnat podlozku, ak nie urobim si z pravitka toho z okruhlimy dierami..:)
jozka2
ja pod uliky davam okruhle piskoty je to najjednoduchsie
josifka
prosim o radu, ci sa mi nepokazia ked ich urobim 2 tyzdne pred Vianocami? Aj s kremom? dakujem
sonijamt
@josifka ja ich robievam tesne pred Vianocami, lebo by sa stihli u nás pojesť keby som ich tak včas robila, takže neviem Vám poradiť, predsa je tam maslo, dávam im také 3 týždne, aby sa v chladničke nepokazili
martab
SUPER. Dnes ich idem robit. Vyzeraju perfektne. Tu podlozku som kupila cez internet na MALL.SK. Davam 5*
martab
Hotovo. Uliky su hotove, len teraz rozmyslam, ktora coko poleva by sa mi na ne najviac hodila - mam viac receptov :))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia