Úliky

Autor receptu: sonijamt

Minulý rok som ich robila prvýkrát na Vianoce a určite si ich zopakujem aj tieto sviatky, vydarili sa a sú výborné

50
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Odležané cesto vtláčame do formičiek a vytvarujeme úlik
  2. Pripravíme si plnku: 1 Zlatý klas alebo vanilkový puding + kr.cukor a mlieko ... uvaríme hustý krém a necháme ochladiť
  3. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom ( krémy sa dajú použiť rôzne, aj keď vám pri pečení nejaké krémy ostanú ), na záver pridáme rum a plníme úliky, uzatvoríme piškótou.
  4. Naplnené úliky som si na noc odložila do chladničky a na druhý deň som ich máčala v bielej čokoláde a snažila som sa ich ako-tak prizdobiť:-), orechy, tmavá čokoláda...
  5. Vyšlo mi okolo 50 úlikov