Foto: jahodka6064
Tento losos , nikto neverí ,že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja jedinečne božský, no ako nebíčko v papuľke :)
porcií
príprava
Postup
-
1
Postup : Lososový filet umyjeme a osušíme dôkladne, ostatné suroviny zmiešame okrem kôpra, lososa vložíme do vhodnej nádoby dole kožou a naň vlejeme zmes, rukami je mierne vtreme do lososa posypeme nahrubo kôprom a obratime lososa hore kožou, cez nádobu natiahneme potravinársku fóliu tak aby bola navoľno a zaťažíme lososa konzervami a necháme takto v chlade 2 - 3 dni udiť. Pred podávaním odstránime s lososa trochu kôpor a na tenučké plátky ho nakrájame. podávame ako delikatesu na čerstvej bagete a môžeme ho dodekorovať podľa vlastnej fantazie ( kôpor, kaviár, cvikla , citrón). Dobrú chuť
Diskusia k receptu