Tento losos , nikto neverí ,že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja jedinečne božský, no ako nebíčko v papuľke :)
porcií
príprava
Suroviny
1 kg |
|
4 PL |
|
4 PL |
|
1,5 PL |
|
1,5 PL |
|
3 PL |
|
1 PL alebo jalovec |
|
1,5 čaj. lyžička |
|
2 hrste |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Postup : Lososový filet umyjeme a osušíme dôkladne, ostatné suroviny zmiešame okrem kôpra, lososa vložíme do vhodnej nádoby dole kožou a naň vlejeme zmes, rukami je mierne vtreme do lososa posypeme nahrubo kôprom a obratime lososa hore kožou, cez nádobu natiahneme potravinársku fóliu tak aby bola navoľno a zaťažíme lososa konzervami a necháme takto v chlade 2 - 3 dni udiť. Pred podávaním odstránime s lososa trochu kôpor a na tenučké plátky ho nakrájame. podávame ako delikatesu na čerstvej bagete a môžeme ho dodekorovať podľa vlastnej fantazie ( kôpor, kaviár, cvikla , citrón). Dobrú chuť
Diskusia k receptu
Zatiaľ 3 komentáre