Údený losos špeciál

jahodka6064 - fotkajahodka6064, 19. decembra 2011

Tento losos , nikto neverí ,že sa neúdil a pritom chutí ako údený, ja jedinečne božský, no ako nebíčko v papuľke :)

10 - 12
porcií
5 min minút
príprava

Suroviny

1 kg
4 PL
4 PL
1,5 PL
1,5 PL
3 PL
1 PL alebo jalovec
1,5 čaj. lyžička
2 hrste

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Postup : Lososový filet umyjeme a osušíme dôkladne, ostatné suroviny zmiešame okrem kôpra, lososa vložíme do vhodnej nádoby dole kožou a naň vlejeme zmes, rukami je mierne vtreme do lososa posypeme nahrubo kôprom a obratime lososa hore kožou, cez nádobu natiahneme potravinársku fóliu tak aby bola navoľno a zaťažíme lososa konzervami a necháme takto v chlade 2 - 3 dni udiť. Pred podávaním odstránime s lososa trochu kôpor a na tenučké plátky ho nakrájame. podávame ako delikatesu na čerstvej bagete a môžeme ho dodekorovať podľa vlastnej fantazie ( kôpor, kaviár, cvikla , citrón). Dobrú chuť

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: