Tvarohový trhanec (fotorecept)
Autor receptu: pivonka
Už od nepamäti mám tento recept a je z gazdinkovkého kalendára. Až teraz som ho prvýkrát vyskúšala. Aká škoda, veď je výborný! Môže alternovať tvarohové palacinky a pritom nie je smažený. Deti ho budú milovať.
5 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo, soľ a cukor vyšľaháme.
- Pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru (nemala som bio citrón, tak som dala pár kvapiek citrónovej šťavy).
- Primiešame tvaroh. Opäť som improvizovala, lebo som mala iba kocku, takže 250 g. Výsledok bol aj tak chutný.
- Primiešame mlieko, múku a hrozienka.
- Vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a primiešame k základu. Dáme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme dozlatova.
- Upečený potrháme dvomi vidličkami, posypeme práškovým cukrom a podávame so šťavou alebo kompótom. Ja som použila ríbezľový.
- Fotky sú robené mobilom, bohužiaľ je to vidno na kvalite.