Tvarohový trhanec (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Už od nepamäti mám tento recept a je z gazdinkovkého kalendára. Až teraz som ho prvýkrát vyskúšala. Aká škoda, veď je výborný! Môže alternovať tvarohové palacinky a pritom nie je smažený. Deti ho budú milovať.

5
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo, soľ a cukor vyšľaháme.
  2. Pridáme žĺtky, vanilkový cukor a postrúhanú citrónovú kôru (nemala som bio citrón, tak som dala pár kvapiek citrónovej šťavy).
  3. Primiešame tvaroh. Opäť som improvizovala, lebo som mala iba kocku, takže 250 g. Výsledok bol aj tak chutný.
  4. Primiešame mlieko, múku a hrozienka.
  5. Vyšľaháme dotuha sneh z bielkov a primiešame k základu. Dáme na malý plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. Pečieme dozlatova.
  7. Upečený potrháme dvomi vidličkami, posypeme práškovým cukrom a podávame so šťavou alebo kompótom. Ja som použila ríbezľový.
  8. Fotky sú robené mobilom, bohužiaľ je to vidno na kvalite.