Tvarohový tofu dezert

glosterka - fotkaglosterka, 25. novembra 2010

Keďže nemôžem papať tvaroh, vymyslela som tento mňamkavý receptík. Ďalší recept na nemliečnu nôtu. ;-)

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

1 balenie
2-4 PL, horúce
z 1/2  ks
1 ks
2-3 PL
 detské okrúhle
  (malinový, jahodový, slivkový...)
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Tofu najemno nastrúhame alebo ho dáme do misky, roztlačíme vidličkou, pridáme mlieko, citrónovú šťavu, vanilkový cukor, práškový cukor a všetko rozmixujeme na hladkú hmotu. Ak je citrón kyslejší, môžeme pridať ešte trochu cukru. Neľakajte sa, ak je hmota redšia. Neskôr stuhne.

  2. 2

    Toto množstvo nám vyjde na 2 porcie ovocných pohárov alebo misiek. Na spodok pohára dáme 5-6 piškót, do stredu dáme lyžičku džemu a na to navrstvíme „tvarohový“ krém. Vrch posypeme Grankom. Odložíme na 10 minút do chladničky. Tento dezert mi chuťovo veľmi pripomína pravý tvaroh. Na jazyku cítiť aj drobné hrudky, akoby to bol ozaj tvaroh.

  3. 3

    Obmena: Do „tvarohového“ dezertu môžeme pridať aj hrozienka.

Diskusia k receptu

sonka1307
Glosterka... Tvoje recepty sú pre mňa najlepším darčekom... Obláčik ( :) prostredný drobec ) má ponovom bezlaktózovú diétu... Ď A K U J E M!!!
glosterka
Ahoj @sonka1307 , ďakujem, to ma teší, že malému Obláčikovi chutia moje receptíky a mňamky. Keď vymyslím nejaký ďalší bezlaktózový recept, určite ho sem pridám. Veselé papanie prajem!

A k tomu sojakrému: mala by si ho dostať bežne kúpiť aj v bežných (väčšinou väčších) potravinách. Keďže ho vyrába Alfa Bio BB, malo by sa nachádzať pri sójových produktoch ako sú tofu syry a mal by ležkať pri ostatných nátierkách od tohto výrobcu ako sú Francúzska nátierka, Treska, Cícerová atď. Ja sojakrém väčšinou kupujem u nás v Terno Coop Jednote, ale mávajú ho aj v Bille a aj v niektorých predajniach zdravej výživy. Takže ho hľadaj tam, kde mávajú spomínané výrobky. Prajem Ti, aby si ho šťastlivo objavila. :-) Maj sa pekne, papa. :-)
cchikung
Ďakujem za tento výborný recepttík.Už aj bežím vyskúšať.Našťastie mám tofu v chladničke.
glosterka
@cchikung , dávno som túto mňamku nerobila. Na bud.týždeň si kúpim biele tofu a spravím si maškrtku. :-) Dobrú chuť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia