Foto: majculanda
Výborný, ľahký a osviežujúci.
príprava
na 215 °C
Suroviny
Korpus: | |
8 ks stredne veľké |
|
2 bal. |
|
1 PL |
|
1/2 bal. |
|
9 PL kopcovitých |
|
4 PL |
|
Na upečený korpus: | |
na potretie |
|
|
|
|
|
Plnka: | |
1 kg |
|
20 g |
|
1 bal. |
|
podľa potreby |
|
250 ml |
|
150 ml |
|
na napučanie želatíny |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Toto množstvo surovín som použila na klasický veľký plech, stredne hlboký, preto je aj napr. ten tvaroh tak veľa, je to rozdiel robiť len do tortovej formy, alebo pre 8 ľudí :) Tak a poďme teda k veci :)... Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov a bielka vyšľaháme do tuha spolu s kryštálovým cukrom.
- 2
Žĺtky si vymiešame s olejom a vanilkovým cukrom. Keď máme bielky tuhé, zľahka zmiešame so žĺtkami a nakoniec vmiešame aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Korpus pečiem prvých 10 minút na 210 - 215 stupňoch a potom na cca 200 ešte ďalších 20 minút.
- 3
Po vychladnutí korpus natrieme džemom a poukladáme nakrájané ovocie.
- 4
Na plnku si najprv zmiešame tvaroh s cukrom - cukor dávame podľa chuti, kto chce aké sladké, ale odporúčam dať trocha viac lebo sa ešte budú pridávať ostatné suroviny aby to nebolo bez chuti. Želatínu si necháme napučať v troške vody. V katróliku si zatiaľ necháme zovrieť smotanu na varenie, odstavíme, počkáme pár minút a do horúcej dáme želatínu - v žiadnom prípade nevaríme. Želatína sa úplne rozpustí po niekoľkých minútach.
- 5
Ako poslednú si vyšľaháme šlahačkovú smotanu a ideme dávať dokopy plnku. Do tvarohovej zmesi vlejeme teplú smotanovo-želatínovú zmes a napokon vmiešame vyšľahanú šľahačku. Pracujeme dostatočne rýchlo lebo ak máme tvaroh z chladničky, dosť rýchlo želatína tuhne a plnka by nebola pekná a rovná.
- 6
Na koniec posypeme postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť niekoľko hodín, najlepšie aj cez noc.
- 7
Tak želám veľa zdaru pri kuchtení a nech si všetci oblížu aj prsty z vašich výtvorov :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu