Tvarohový koláčik
Autor receptu: majculanda
Výborný, ľahký a osviežujúci.
20 minút príprava |
30 minút na 215 °C |
Postup
- Toto množstvo surovín som použila na klasický veľký plech, stredne hlboký, preto je aj napr. ten tvaroh tak veľa, je to rozdiel robiť len do tortovej formy, alebo pre 8 ľudí :)
Tak a poďme teda k veci :)... Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov a bielka vyšľaháme do tuha spolu s kryštálovým cukrom.
- Žĺtky si vymiešame s olejom a vanilkovým cukrom. Keď máme bielky tuhé, zľahka zmiešame so žĺtkami a nakoniec vmiešame aj múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Korpus pečiem prvých 10 minút na 210 - 215 stupňoch a potom na cca 200 ešte ďalších 20 minút.
- Po vychladnutí korpus natrieme džemom a poukladáme nakrájané ovocie.
- Na plnku si najprv zmiešame tvaroh s cukrom - cukor dávame podľa chuti, kto chce aké sladké, ale odporúčam dať trocha viac lebo sa ešte budú pridávať ostatné suroviny aby to nebolo bez chuti.
Želatínu si necháme napučať v troške vody.
V katróliku si zatiaľ necháme zovrieť smotanu na varenie, odstavíme, počkáme pár minút a do horúcej dáme želatínu - v žiadnom prípade nevaríme. Želatína sa úplne rozpustí po niekoľkých minútach.
- Ako poslednú si vyšľaháme šlahačkovú smotanu a ideme dávať dokopy plnku.
Do tvarohovej zmesi vlejeme teplú smotanovo-želatínovú zmes a napokon vmiešame vyšľahanú šľahačku. Pracujeme dostatočne rýchlo lebo ak máme tvaroh z chladničky, dosť rýchlo želatína tuhne a plnka by nebola pekná a rovná.
- Na koniec posypeme postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť niekoľko hodín, najlepšie aj cez noc.
- Tak želám veľa zdaru pri kuchtení a nech si všetci oblížu aj prsty z vašich výtvorov :)