Tvarohový koláčik

Autor receptu: majculanda

Výborný, ľahký a osviežujúci.

20 minút
príprava
30 minút
na 215 °C

Suroviny

Postup

  1. Toto množstvo surovín som použila na klasický veľký plech, stredne hlboký, preto je aj napr. ten tvaroh tak veľa, je to rozdiel robiť len do tortovej formy, alebo pre 8 ľudí :) Tak a poďme teda k veci :)... Najprv si oddelíme žĺtky od bielkov a bielka vyšľaháme do tuha spolu s kryštálovým cukrom.
  2. Žĺtky si vymiešame s olejom a vanilkovým cukrom. Keď máme bielky tuhé, zľahka zmiešame so žĺtkami a nakoniec vmiešame aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Korpus pečiem prvých 10 minút na 210 - 215 stupňoch a potom na cca 200 ešte ďalších 20 minút.
  3. Po vychladnutí korpus natrieme džemom a poukladáme nakrájané ovocie.
  4. Na plnku si najprv zmiešame tvaroh s cukrom - cukor dávame podľa chuti, kto chce aké sladké, ale odporúčam dať trocha viac lebo sa ešte budú pridávať ostatné suroviny aby to nebolo bez chuti. Želatínu si necháme napučať v troške vody. V katróliku si zatiaľ necháme zovrieť smotanu na varenie, odstavíme, počkáme pár minút a do horúcej dáme želatínu - v žiadnom prípade nevaríme. Želatína sa úplne rozpustí po niekoľkých minútach.
  5. Ako poslednú si vyšľaháme šlahačkovú smotanu a ideme dávať dokopy plnku. Do tvarohovej zmesi vlejeme teplú smotanovo-želatínovú zmes a napokon vmiešame vyšľahanú šľahačku. Pracujeme dostatočne rýchlo lebo ak máme tvaroh z chladničky, dosť rýchlo želatína tuhne a plnka by nebola pekná a rovná.
  6. Na koniec posypeme postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť niekoľko hodín, najlepšie aj cez noc.
  7. Tak želám veľa zdaru pri kuchtení a nech si všetci oblížu aj prsty z vašich výtvorov :)