Tvarohový koláč na spôsob cheesecake

mirkajan - fotkamirkajan, 27. augusta 2012
Tvarohový koláč na spôsob cheesecake
Foto: mirkajan

Pôvodný recept bol na cheesecake z ricotty a krémového syra, mne sa však zdal trochu bez chuti, preto som si suroviny upravila podľa našej Zobraziť celý popisPôvodný recept bol na cheesecake z ricotty a krémového syra, mne sa však zdal trochu bez chuti, preto som si suroviny upravila podľa našej chuti.

8-10
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
60 g
55 g
500 g
300 g
200 g
3 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    V mixéri rozmixujeme sušienky s maslom a lieskovými orieškami do jednoliatej hmoty. Tortovú formu vymažeme maslom a sušienkovou hmotou rovnomerne pokryjeme dno formy (hmotu poriadne utlačíme).

  2. 2

    V mise vymiešame do hladka prepasírovaný tvaroh, krémový syr (Lučinu, Philadelphiu, ja som použila Čerstvý syr od Levmilku), vajcia , cukor, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.

  3. 3

    Vzniknutý krém nalejeme na sušienkový základ, povrch urovnáme a necháme piecť pri 150°C asi 70 minút (použila som horkovzdušnú rúru). Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom koláč. prenesieme na tanier alebo podnos a necháme ešte aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Krájame až po schladení v chladničke. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

medovnicek
musím po pravde povedať, že som cheesecake ešte nikdy nepiekla, stále ma láka ho vyskúšať, tvoj recept už mám v kk
martamm
Krááása, ukladám, tvaho je mňam a s tými keksíkmi, super, ukladááááám
mirkajan
Ja som sa naň tiež odhodlávala dlho, lebo ma trochu odrádzalo aj množstvo tuku v krémovom syre, ktorý má ísť do originálneho cheesecaku, týmto spôsobom som ho tak trochu obišla. Koláč má len jednu chybu- za chvíľu je po ňom...
martamm
Mám tam preklep, chybička se vloudila, myslela som samozrejme tvaroh....
toptaste
piekol som cez dva weekendy dva cheesecake........ten prvy bola jedna fantazia, ultrakremovy, ten druhy sa velmi podoba tomuto receptu a priznam sa ze voci tomu prvemu tak sliepkam nasypat...tazky ako tehla voci prvemu.........ten prvy som pouzil Mascarpone, Frischkase a Ricotta.......a vajicka zvlast zltky s cukrom a z bielkov vyslahat sneh a pridat do masy.........dalej je nutne piect vo vodnom kypely cize tortaren izolovana alobalom a polozena do pekaca kde je naliata voda asi 2cm aby tvaroh nevyschol prilis........a je pridany liker do hmoty a original Borbon vanilka...kto si da taku namahu neobanuje..........piect 40 minut, potom vytiahnut, obrezat hmotu od formy do hlbky asi 2 cm a dat znovu piect pri teplote 160 C........ja som pridaval este maizenu.............kto chce poslem original recept, je pod nazvom ultrakremovy........
toptaste
a miesto kory z citrona sa pouziva stava z celeho citrona, kora je beztak chemizovana.......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia