Foto: mirkajan
Pôvodný recept bol na cheesecake z ricotty a krémového syra, mne sa však zdal trochu bez chuti, preto som si suroviny upravila podľa našej Zobraziť celý popisPôvodný recept bol na cheesecake z ricotty a krémového syra, mne sa však zdal trochu bez chuti, preto som si suroviny upravila podľa našej chuti.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
V mixéri rozmixujeme sušienky s maslom a lieskovými orieškami do jednoliatej hmoty. Tortovú formu vymažeme maslom a sušienkovou hmotou rovnomerne pokryjeme dno formy (hmotu poriadne utlačíme).
- 2
V mise vymiešame do hladka prepasírovaný tvaroh, krémový syr (Lučinu, Philadelphiu, ja som použila Čerstvý syr od Levmilku), vajcia , cukor, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.
- 3
Vzniknutý krém nalejeme na sušienkový základ, povrch urovnáme a necháme piecť pri 150°C asi 70 minút (použila som horkovzdušnú rúru). Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom koláč. prenesieme na tanier alebo podnos a necháme ešte aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Krájame až po schladení v chladničke. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu