Tvarohový koláč na spôsob cheesecake

mirkajan - fotkamirkajan, 27. augusta 2012
Tvarohový koláč na spôsob cheesecake
Foto: mirkajan

Pôvodný recept bol na cheesecake z ricotty a krémového syra, mne sa však zdal trochu bez chuti, preto som si suroviny upravila podľa našej chuti.

8-10
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 150 °C

Suroviny

150 g
60 g
55 g
500 g
300 g
200 g
3 ks
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mixéri rozmixujeme sušienky s maslom a lieskovými orieškami do jednoliatej hmoty. Tortovú formu vymažeme maslom a sušienkovou hmotou rovnomerne pokryjeme dno formy (hmotu poriadne utlačíme).

  2. 2

    V mise vymiešame do hladka prepasírovaný tvaroh, krémový syr (Lučinu, Philadelphiu, ja som použila Čerstvý syr od Levmilku), vajcia , cukor, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.

  3. 3

    Vzniknutý krém nalejeme na sušienkový základ, povrch urovnáme a necháme piecť pri 150°C asi 70 minút (použila som horkovzdušnú rúru). Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom koláč. prenesieme na tanier alebo podnos a necháme ešte aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Krájame až po schladení v chladničke. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Ja som sa naň tiež odhodlávala dlho, lebo ma trochu odrádzalo aj množstvo tuku v krémovom syre, ktorý má ísť do originálneho cheesecaku, týmto spôsobom som ho tak trochu obišla. Koláč má len jednu chybu- za chvíľu je po ňom...
piekol som cez dva weekendy dva cheesecake........ten prvy bola jedna fantazia, ultrakremovy, ten druhy sa velmi podoba tomuto receptu a priznam sa ze voci tomu prvemu tak sliepkam nasypat...tazky ako tehla voci prvemu.........ten prvy som pouzil Mascarpone, Frischkase a Ricotta.......a vajicka zvlast zltky s cukrom a z bielkov vyslahat sneh a pridat do masy.........dalej je nutne piect vo vodnom kypely cize tortaren izolovana alobalom a polozena do pekaca kde je naliata voda asi 2cm aby tvaroh nevyschol prilis........a je pridany liker do hmoty a original Borbon vanilka...kto si da taku namahu neobanuje..........piect 40 minut, potom vytiahnut, obrezat hmotu od formy do hlbky asi 2 cm a dat znovu piect pri teplote 160 C........ja som pridaval este maizenu.............kto chce poslem original recept, je pod nazvom ultrakremovy........

Pridaj komentár k receptu: