Pôvodný recept bol na cheesecake z ricotty a krémového syra, mne sa však zdal trochu bez chuti, preto som si suroviny upravila podľa našej chuti.
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
150 g |
|
60 g |
|
55 g |
|
500 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
|
|
1 ČL |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V mixéri rozmixujeme sušienky s maslom a lieskovými orieškami do jednoliatej hmoty. Tortovú formu vymažeme maslom a sušienkovou hmotou rovnomerne pokryjeme dno formy (hmotu poriadne utlačíme).
- 2
V mise vymiešame do hladka prepasírovaný tvaroh, krémový syr (Lučinu, Philadelphiu, ja som použila Čerstvý syr od Levmilku), vajcia , cukor, citrónovú kôru a vanilkový extrakt.
- 3
Vzniknutý krém nalejeme na sušienkový základ, povrch urovnáme a necháme piecť pri 150°C asi 70 minút (použila som horkovzdušnú rúru). Po upečení necháme vychladnúť vo forme, potom koláč. prenesieme na tanier alebo podnos a necháme ešte aspoň 2 hodiny stuhnúť v chladničke. Krájame až po schladení v chladničke. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu