Tvarohový dezert (nielen) pre začiatočníkov

europizza - fotkaeuropizza, 1. februára 2014
Tvarohový dezert (nielen) pre začiatočníkov
Foto: europizza

Ak máte chuť na osviežujúci dezert, ktorý máte hotový do 10min (a potom už len chladíte), tak tento recept Zobraziť celý popis Ak máte chuť na osviežujúci dezert, ktorý máte hotový do 10min (a potom už len chladíte), tak tento recept je určený priamo pre vás :) . A hlavne teraz, ak náhodou potrebujete vyprázdniť mrazničku a neviete čo robiť s tými zásobami bobuľového ovocia, ktoré ste si zamrazili v lete. Najlepšie na ňom je, že sa vám podarí, aj keď ste sa doteraz objavili v kuchyni len náhodou alebo za účelom jedenia. Fakt nie je na ňom čo pokaziť :)

6-8
porcií

Suroviny

500 g
125 g
1 bal.
podľa chuti
500 g cca (čerstvé/ mrazené)
1 bal. cca




Postup

  1. 1

    Bobuľové ovocie (ja som použila višne, lebo tie mi zavadzali v mrazničke) dáme do hrnca, prisypeme cca 4 PL cukru a privedieme k varu. Pridáme Zlatý klas (podľa množstva ovocia (nemusí byť celý)) rozmiešaný v minime vody a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Dáme vychladnúť na chladné miesto.

  2. 2

    Pripravíme si tvarohový krém: Zmiešame spolu jogurt a tvaroh. Pridáme cukor (komu koľko chutí) a dobre zamiešame. Tip:- ak máte doma mascarpone, môžete ho použiť namiesto jogurtu - na vylepšenie chuti môžete pridať citrónovú kôru a pár kvapiek citrónu (ja som nepridávala, lebo višne sú kyslé až až :) )

  3. 3

    Krém rozdelíme do 6 - 8 pohárov (koľko vyjde) a naňho navrstvíme vychladnuté ovocie. Dáme do chladničky asi na 1hodinu.

    Tvarohový dezert (nielen) pre začiatočníkov - obrázok 3

Diskusia k receptu

eviana
Toto by som si veru dala, isto by mi chutilo, mňam :) 5*
marianne
ukladam do chlievika: necakane prepadovky.Mne sa to stava dost casto a taketo rychlovky rcp sa zidu vzdy...
douglas
Minule som robila tvarohový krém s čerstvým mangom. Použila som čistý polotučný tvaroh. Tvoj rcp na krém nastavovaný jogurtom sa mi veľmi páči. Myslím, že biely krémový 10% jogurt bude OK. Dík za tip. Nech sa darí :). .... a 5X★!
nika182
5* :) skvelý nápad. Preznectakyto ovocny krem robievam z bobuloveho ovocia na kolacik:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia