Foto: europizza
Ak máte chuť na osviežujúci dezert, ktorý máte hotový do 10min (a potom už len chladíte), tak tento recept Zobraziť celý popis Ak máte chuť na osviežujúci dezert, ktorý máte hotový do 10min (a potom už len chladíte), tak tento recept je určený priamo pre vás :) . A hlavne teraz, ak náhodou potrebujete vyprázdniť mrazničku a neviete čo robiť s tými zásobami bobuľového ovocia, ktoré ste si zamrazili v lete. Najlepšie na ňom je, že sa vám podarí, aj keď ste sa doteraz objavili v kuchyni len náhodou alebo za účelom jedenia. Fakt nie je na ňom čo pokaziť :)
porcií
Postup
-
1
Bobuľové ovocie (ja som použila višne, lebo tie mi zavadzali v mrazničke) dáme do hrnca, prisypeme cca 4 PL cukru a privedieme k varu. Pridáme Zlatý klas (podľa množstva ovocia (nemusí byť celý)) rozmiešaný v minime vody a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Dáme vychladnúť na chladné miesto.
- 2
Pripravíme si tvarohový krém: Zmiešame spolu jogurt a tvaroh. Pridáme cukor (komu koľko chutí) a dobre zamiešame. Tip:- ak máte doma mascarpone, môžete ho použiť namiesto jogurtu - na vylepšenie chuti môžete pridať citrónovú kôru a pár kvapiek citrónu (ja som nepridávala, lebo višne sú kyslé až až :) )
- 3
Krém rozdelíme do 6 - 8 pohárov (koľko vyjde) a naňho navrstvíme vychladnuté ovocie. Dáme do chladničky asi na 1hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu