Tvarohový dezert (nielen) pre začiatočníkov

Autor receptu: europizza

Ak máte chuť na osviežujúci dezert, ktorý máte hotový do 10min (a potom už len chladíte), tak tento recept je určený priamo pre vás :) . A hlavne teraz, ak náhodou potrebujete vyprázdniť mrazničku a neviete čo robiť s tými zásobami bobuľového ovocia, ktoré ste si zamrazili v lete. Najlepšie na ňom je, že sa vám podarí, aj keď ste sa doteraz objavili v kuchyni len náhodou alebo za účelom jedenia. Fakt nie je na ňom čo pokaziť :)

6-8
porcií

Suroviny

Postup

  1. Bobuľové ovocie (ja som použila višne, lebo tie mi zavadzali v mrazničke) dáme do hrnca, prisypeme cca 4 PL cukru a privedieme k varu. Pridáme Zlatý klas (podľa množstva ovocia (nemusí byť celý)) rozmiešaný v minime vody a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Dáme vychladnúť na chladné miesto.
  2. Pripravíme si tvarohový krém: Zmiešame spolu jogurt a tvaroh. Pridáme cukor (komu koľko chutí) a dobre zamiešame. Tip:- ak máte doma mascarpone, môžete ho použiť namiesto jogurtu - na vylepšenie chuti môžete pridať citrónovú kôru a pár kvapiek citrónu (ja som nepridávala, lebo višne sú kyslé až až :) )
  3. Krém rozdelíme do 6 - 8 pohárov (koľko vyjde) a naňho navrstvíme vychladnuté ovocie. Dáme do chladničky asi na 1hodinu.