Tvarohový dezert (nielen) pre začiatočníkov
Autor receptu: europizza
Ak máte chuť na osviežujúci dezert, ktorý máte hotový do 10min (a potom už len
chladíte), tak tento recept je určený priamo pre vás :) . A hlavne teraz, ak náhodou
potrebujete vyprázdniť mrazničku a neviete čo robiť s tými zásobami bobuľového
ovocia, ktoré ste si zamrazili v lete. Najlepšie na ňom je, že sa vám podarí, aj keď ste sa
doteraz objavili v kuchyni len náhodou alebo za účelom jedenia. Fakt nie je na ňom čo
pokaziť :)
Postup
- Bobuľové ovocie (ja som použila višne, lebo tie mi zavadzali v mrazničke) dáme do hrnca, prisypeme cca 4 PL cukru a privedieme k varu. Pridáme Zlatý klas (podľa množstva ovocia (nemusí byť celý)) rozmiešaný v minime vody a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Dáme vychladnúť na chladné miesto.
- Pripravíme si tvarohový krém: Zmiešame spolu jogurt a tvaroh. Pridáme cukor (komu koľko chutí) a dobre zamiešame.
Tip:- ak máte doma mascarpone, môžete ho použiť namiesto jogurtu
- na vylepšenie chuti môžete pridať citrónovú kôru a pár kvapiek citrónu (ja som nepridávala, lebo višne sú kyslé až až :) )
- Krém rozdelíme do 6 - 8 pohárov (koľko vyjde) a naňho navrstvíme vychladnuté ovocie. Dáme do chladničky asi na 1hodinu.