Tvarohový cheesecake

sheenastaley - fotkasheenastaley, 18. februára 2014

Pre veľký úspech mojej gaštanovej torty, pridávam ďalší z mojich najobľúbenejších "tortových" receptov :) Na fotke je bohužial už len polka z neho, pretože Zobraziť celý popisPre veľký úspech mojej gaštanovej torty, pridávam ďalší z mojich najobľúbenejších "tortových" receptov :) Na fotke je bohužial už len polka z neho, pretože som ho nestihla odfotiť hneď po zhotovení a keď som sa k nemu dostala tak sa do neho už pustila moja rodina.

10-15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
1-2 ks (podla veľkosti)
2 bal.
 alebo kompót




Postup

  1. 1

    Nadrvíme si venčeky ( možu byť aj vanilkové alebo iné maslové keksy, ale čokoládové sú podla mňa na toto najlepšie), zmiešame s maslom(ja najradšej používam čerstvé) a vzniknutú hmotu natlačíme do formy.

  2. 2

    Tvaroh si poriadne rozmiešame s vajíčkom (možme ale nemusíme pridať vanilkový cukor-ja sa radšej cukru, kde ho netreba, vyhýbam) a rozprestrieme na keksíky vo forme. Dáme piecť. (Uvedený čas je veľmi orientačný, ja vždy všetko čo pečiem kontrolujem (aj keď niekedy zbytočne) každých desať minút, prípadne nakoniec už niekedy aj každé 2-3 minúty - zo strachu aby sa mi to nepripieklo:D)

  3. 3

    Nie každý má rád želatínu, takže výsledne zdobenie už závisí špeciálne od chuti a fantázie ale ja to robím takto: Pokiaľ nemám čerstvé ovocie, používam mrazené alebo z konzervy. Najradšej mám vo všetkých prípadoch maliny a černice. Pripravíme si želatínu podľa návodu(ak mám ovocie z konzervy používam miesto vody šťavu z nej) . Na hotový cheesecake naukladám ovocie a celé zalejem želatínou (ak vám medzičasom trošku ztuhne stačí ju znovu máličko zohriať) . Nechám vychladnúť a ešte aspoň na hodinu uložím do chladničky. Rýchla a chutná dobrota :)

Diskusia k receptu

pipnat
v surovinách chýba maslo, inak rýchly chutný dezert:)
abend
bolo by dobré, priam potrebné pri surovinách udávať gramáž
sheenastaley
tak tu moc priestor na gramáž nie je, všetko je to v podstate po balíčkoch okrem masla a to sa udáva ťažko, proste ho tam treba dávať dovtedy kým to nebude akurát :) ja všeobecne gramáže vobec neovládam, bud používam hrnčekové systémy alebo od oka pretože sa v tom vobec nevyznám a zbytočne ma to pletie :) a ešte sa nestalo aby sa mi takto niečo nepodarilo, tak načo to meniť že? :D
babav
Na balickoch je predsa gramaz uvedena.....okrem toho balenie moze byt rozne .... bolo by pekne ,keby si nabuduce ked vkladas recept napisala presne kolko coho si recept ziada. Zakusky a torty sa od oka nepecu.
sheenastaley
ja ich tak ale pečiem :) nemám váhu a musím si vždy poradit, plus málokedy pečiem striktne podla nejakého receptu.... vzhladom na to že mám úžasné (a to sa vážne neprehodnocujem) výsledky tak asi niečo robim dobre ... chápem že pre niekoho je gramáž doležitá ale toto sú veci ktoré som nerobila vcera alebo dnes a nemám to ani nikde zapísané, a kedže to ani nepotrebujem, tak kvoli tomu predsa nebudem chodit do obchodu a čekovat každý jeden balíček všetkého.
sheenastaley
aby som nebola pochopená zle.... aj v prípade že by existovalo 10 druhov balíčkov venčekov napriklad.... alebo ostatných surovín, tak si naozaj nemyslím, že je taký problém všetko usposobit tak aby to fungovalo.... stačí použit zdravý rozum/niekedy fantáziu a dopracovat sa k rovnakému alebo kolko krát k lepšiemu výsledku nie je problém.... :)
babav
Naozaj? Takze vsetky recepty na Vareche su vlastne zbytocne ,ked je mozne miesat ingrediencie len tak z brucha ,podla zdraveho rozumu a fantazie :-).
sheenastaley
to som ale ani nahodou nenaznacila ale to asi budem zbytočne vysvetlovat ked sa chceme chytať za slovíčka :)
evanaaa
Inak, dobre to vypadá....ale k tým množstvám len toľko - je to jednoduché aj pre začínajúcich, ale práve tí nemajú v oku potrebné množstvá a váhy surovín. Napríklad je rozdieľ, keď kúpim jedno 250 gramové balenie tvarohu a zistím, že je to málo, väčšinou je síce 1 ks toľko, ale je aj menšie množstvo, napr. 180 g. a to by už málo bolo. Jasné, aj aj by som si možno poradila, ale nie každý to má v oku ako ty. Takže to musíš brať takto - dávaš to pre iných, nie pre seba. Ja som si dala aj tvoju gaštanovú tortu do KK, lebo sa mi páči a ani toto nie je na zahodenie.
betkabodka
Zdravím,
prosím o radu, aký tvaroh používate jemný či hrudkový? Ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia