Tvarohový cheesecake

Autor receptu: sheenastaley

Pre veľký úspech mojej gaštanovej torty, pridávam ďalší z mojich najobľúbenejších "tortových" receptov :) Na fotke je bohužial už len polka z neho, pretože som ho nestihla odfotiť hneď po zhotovení a keď som sa k nemu dostala tak sa do neho už pustila moja rodina.

10-15 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Nadrvíme si venčeky ( možu byť aj vanilkové alebo iné maslové keksy, ale čokoládové sú podla mňa na toto najlepšie), zmiešame s maslom(ja najradšej používam čerstvé) a vzniknutú hmotu natlačíme do formy.
  2. Tvaroh si poriadne rozmiešame s vajíčkom (možme ale nemusíme pridať vanilkový cukor-ja sa radšej cukru, kde ho netreba, vyhýbam) a rozprestrieme na keksíky vo forme. Dáme piecť. (Uvedený čas je veľmi orientačný, ja vždy všetko čo pečiem kontrolujem (aj keď niekedy zbytočne) každých desať minút, prípadne nakoniec už niekedy aj každé 2-3 minúty - zo strachu aby sa mi to nepripieklo:D)
  3. Nie každý má rád želatínu, takže výsledne zdobenie už závisí špeciálne od chuti a fantázie ale ja to robím takto: Pokiaľ nemám čerstvé ovocie, používam mrazené alebo z konzervy. Najradšej mám vo všetkých prípadoch maliny a černice. Pripravíme si želatínu podľa návodu(ak mám ovocie z konzervy používam miesto vody šťavu z nej) . Na hotový cheesecake naukladám ovocie a celé zalejem želatínou (ak vám medzičasom trošku ztuhne stačí ju znovu máličko zohriať) . Nechám vychladnúť a ešte aspoň na hodinu uložím do chladničky. Rýchla a chutná dobrota :)