Foto: ancicka
Tvarohové koláče sú u nás veľmi v obľube.Ešte ani nestihne vychladnúť a už sa krája. Tento koláčik je nielen dobrý,ale aj šťavnatý.
30
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
425 g |
|
40 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks celé |
|
250 g -Palmarín |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
1 kg |
|
150 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
2 ks celé |
|
100 g -rozpustené |
|
odkôskované-kompotové |
|
Postup
-
1
Pripravím si suroviny,
-
2
zo surovin na cesto ,vypracujeme hladké cesto.Cesto rozdelíme tak,že si odrežeme asi tretinu a zabalené odložime do mrazničky,kým budeme robiť ostatné.
-
3
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkame vo veľkosti plechu a dáme na výmastený plech.Zo surovin na plnku ,vymiešame a výlejeme na tmavé cesto.Rovnomerne rozotrieme.
-
4
Na rozotretú plnku rovnomerne poukládame višne a z mrazničky vyberieme cesto a na hrubšom strúhadle cesto rovnomernnastrúhame.Dáme upiecť.Treba piecť 15 min pri vyžšej teplote a potom znížiť.
@marianne69 ,daj vedieť ako chuťil.
Fantasticky vyzerá:))