Tvarohovo-smotanový dezert (fotorecept)
Autor receptu: janger
Tento dezert som nedavno jedla u dcerky a dnes som ho pripravila doma. Velmi jednoducha a rychlo spravena maskrtka.
Postup
- Na tento recept som pouzila chrumkave keksiky - Bastogne koeken, 12 kuskov. Na Slovensku asi nebudu dostat, ale daju sa pouzit aj ine...Tieto keksiky su pecene s kandizovym cukrom a sirupom, myslim, ze tento im dodava ich chrumkavost. Je v nich aj troska skorice.
- Keksiky dame do vrecka.
- Prejdeme po nich valcekom na cesto, aby sme ich pomrvili. Nie uplne na prach, mozu zostat aj male kusky.
- Zo smotany, do ktorej sme pridali lyzicku vanilkoveho cukru, spravime slahacku. Do slahacky primiesame vanilkovy tvaroh.
- Cast keksovych omrviniek zamiesame do toho, nieco viac ako tretinu. Ak by ste nemali v plane hned vsetko spotrebovat, tak omrvinky zamiesajte len do tej casti tvarohovej peny, ktoru hned spotrebujete. Inac by omrvinky neboli chrumkave.
- Cast omrviniek dame na dno pohara.
- Na to dame tvarohovo-smotanovu penu. Na to odkvapkane ceresne.
- A na to dame zase tvarohovo-smotanovu penu. Posypeme keksovymi omrvinkami.