Tvarohovo-smotanový dezert (fotorecept)

Autor receptu: janger

Tento dezert som nedavno jedla u dcerky a dnes som ho pripravila doma. Velmi jednoducha a rychlo spravena maskrtka.

8
porcií

Postup

  1. Na tento recept som pouzila chrumkave keksiky - Bastogne koeken, 12 kuskov. Na Slovensku asi nebudu dostat, ale daju sa pouzit aj ine...Tieto keksiky su pecene s kandizovym cukrom a sirupom, myslim, ze tento im dodava ich chrumkavost. Je v nich aj troska skorice.
  2. Keksiky dame do vrecka.
  3. Prejdeme po nich valcekom na cesto, aby sme ich pomrvili. Nie uplne na prach, mozu zostat aj male kusky.
  4. Zo smotany, do ktorej sme pridali lyzicku vanilkoveho cukru, spravime slahacku. Do slahacky primiesame vanilkovy tvaroh.
  5. Cast keksovych omrviniek zamiesame do toho, nieco viac ako tretinu. Ak by ste nemali v plane hned vsetko spotrebovat, tak omrvinky zamiesajte len do tej casti tvarohovej peny, ktoru hned spotrebujete. Inac by omrvinky neboli chrumkave.
  6. Cast omrviniek dame na dno pohara.
  7. Na to dame tvarohovo-smotanovu penu. Na to odkvapkane ceresne.
  8. A na to dame zase tvarohovo-smotanovu penu. Posypeme keksovymi omrvinkami.