Foto: ailuj82
Môj ďalší z vydarených pokusov :)
príprava
na 175 °C
Suroviny
CESTO: | |
6 ks |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
10 PL |
|
1a1/2 KL |
|
PLNKA 1: | |
500 g |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
250 ml |
|
2-4 PL |
|
1 ks |
|
PLNKA 2: | |
400 g,/kompot, mrazené, čerstvé/ |
|
1 balík |
|
podľa chuti |
|
Na dokončenie: | |
1,5 dcl, Uvarená instantná |
|
na posypanie |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
CESTO: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, olej, vodu a sneh s bielkov.
-
2
Polovicu cesta rozotrieme na plech /25x35cm/ vystlaný papierom a pečieme vo vyhriatej rúre 7-10 min. Tak isto upečieme aj druhú polovicu cesta.
-
3
PLNKA 1: Práškovú šľahačku vyšľaháme so studeným mliekom, prišľaháme smotanu, tvaroh /ja som použila Pilos z Lidla - vo vedierku/, vanilku a cukor podľa chuti.
-
4
Plnka 2: Ja som použila mrazené jahody - dala som ich rozmraziť na sporák, pridala som trochu cukru. Jahody/aj so šťavou/ dáme do vyššej nádoby, pridáme asi za hrsť piškót a ponorným mixérom rozmixujeme. Piškóty pridávame podľa potreby - aby vznikla hustá kaša. Ochutnáme a prípadne osladíme alebo pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
- 5
Z upečených piškót opatrne stiahneme papier, jednu položíme na tácku, polejeme kávou a natrieme asi polovicu tvarohovej plnky. Uložíme pár piškót a opatrne rozotrieme jahodovú plnku. Do cukrárenského vrecka preložíme tvarohovú plnku a nastriekame na jahodovú. Druhú piškótu tiež polejeme kávou a opatrne položíme na vrch.
- 6
Hotový rez dáme stuhnúť do chladu aspoň na 2 hodiny.
- 7
Pred podávaním posypeme práškovým cukrom zmiešaným s kakaom.
- 5
Diskusia k receptu