Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: damisa

Včera bol u nás veľký vietor, plno jabĺk na zemi, tak som urobila okrem postrúhania do pohárov, aj žemľovku.

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtka /bielka si odložíme/ a vymiešame ich s práškovým cukrom, pridáme máslo a spolu vymiešame do peny, potom pridáme tvaroh a hrozienka.
  2. Pečivo nakrájame a namáčame v mlieku a ukladáme na plech, ktorý sme pomastili a vysypali strúhankou, poukladáme na pečivo polovicu postrúhaných jabĺk
  3. Na uložené jablká natrieme tvarohovú zmes a druhú polovicu jabĺk /zabudla som dať hrozienka tak som ich nasypala navrch/
  4. a dáme druhú vrstvu pokrájaného pečiva namočeného v mlieku a posypeme vanilkovým cukrom.
  5. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút tak, aby sme mali pečivo pekne sfarbené.
  6. Z bielkov vymiešame tuhý sneh a dáme navrch
  7. a dáme ešte na 10-15 minút zapiecť, kým nám pekne nezhnedne.