Tvarohovo-jablková žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: damisa
Včera bol u nás veľký vietor, plno jabĺk na zemi, tak som urobila okrem postrúhania do
pohárov, aj žemľovku.
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtka /bielka si odložíme/ a vymiešame ich s práškovým cukrom, pridáme máslo a spolu vymiešame do peny, potom pridáme tvaroh a hrozienka.
- Pečivo nakrájame a namáčame v mlieku a ukladáme na plech, ktorý sme pomastili a vysypali strúhankou, poukladáme na pečivo polovicu postrúhaných jabĺk
- Na uložené jablká natrieme tvarohovú zmes a druhú polovicu jabĺk /zabudla som dať hrozienka tak som ich nasypala navrch/
- a dáme druhú vrstvu pokrájaného pečiva namočeného v mlieku a posypeme vanilkovým cukrom.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 30 minút tak, aby sme mali pečivo pekne sfarbené.
- Z bielkov vymiešame tuhý sneh a dáme navrch
- a dáme ešte na 10-15 minút zapiecť, kým nám pekne nezhnedne.