Foto: 3sandra3
Recept som objavila v Živote a veľmi sa mi zapáčil.
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
250 g |
|
2 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
4 ks |
|
250 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
500 g |
|
Postup
-
1
Cesto: V mise zmiešame múku s cukrom, so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, s kakaom a mliekom. /Ja som pridala aj 100 g práškového cukru, aby bolo aj cesto trochu sladké/. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme približne 100 g bokom. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
- 2
Plnka: Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu. Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnako veľké kúsky. Nimi posypeme /resp. popúšťame do plnky/ vrch koláča a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
do plnky ide iba prášok, alebo uvarený puding?
aká je chuť zákuska, cítiť v ňom gaštany?
piekli sme už z gaštanov tortu, bez múky, aj z varenej fazule, je to veľmi dobré, tak uvažujem, či samotné gaštany nezahustia tvaroh dostatočne, aby sa tam nemusel dávať puding......