Tvarohovo-gaštanové rezy

Autor receptu: 3sandra3

Recept som objavila v Živote a veľmi sa mi zapáčil.

35-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cesto: V mise zmiešame múku s cukrom, so zmäknutým maslom, s vajcami, práškom do pečiva, s kakaom a mliekom. /Ja som pridala aj 100 g práškového cukru, aby bolo aj cesto trochu sladké/. Vypracujeme hladké cesto. Ak je priveľmi suché, pridáme ešte trochu mlieka. Z cesta odložíme približne 100 g bokom. Zvyšné cesto roztlačíme na plech.
  2. Plnka: Vo väčšej mise zmiešame tvaroh, gaštanové pyré, oba druhy cukru, Zlatý klas, mlieko a žĺtky. Z bielkov vyšľaháme tuhy sneh, ktorý opatrne zamiešame do masy. Plnku vylejeme na cesto na plechu. Z odloženého cesta vyvaľkáme dlhý tenký valec, ktorý nakrájame na rovnako veľké kúsky. Nimi posypeme /resp. popúšťame do plnky/ vrch koláča a upečieme.