Foto: renama
Pre milovníkov tvarohu...............................mňam ;)
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g rozpustená |
|
100 g |
|
1 ks surové |
|
štipka |
|
225 g (alebo polohrubá) |
|
Plnka: | |
1000 g |
|
200 g |
|
150 ml |
|
150 g alebo obyčajný |
|
2 ks surové |
|
60 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem múky dáme do misky a šľahačom vyšľaháme na jednu hmotu. Nakoniec prisypeme aj múku. Ja som použila celozrnnú, viď foto. Cesto roztiahneme prstami po tortovej forme, roztlačíme ho aj po okrajoch. Forma musí byť poriadne vymastená alebo môžete použiť papier na pečenie
-
2
Pripravíme si plnku. Všetky suroviny okrem kakaa vymiešame ručným mixérom. Rozdelíme na 2 časti a do jednej primiešame kakao.
-
3
Postupne nalievame lyžicou na cesto. Jednu lyžicu bielej hmoty, jednu kakaovú. nalievame od stredu. Keďže svetlejšia bola riedšia, kakao tmavú zahustilo, tak som dávala dve svetlé a jednu tmavú.
-
4
Pečieme v poriadne vyhriatej rúre. Ja mám plynovú, piekla som cca 60 min. Po upečení necháme aspoň 10-15 min. oddychovať a chladnúť a potom uvoľníme boky tortovej formy a necháme vychladnúť úplne. Mne chladol dve hodiny pri izbovej teplote a nebol celkom vychladnutý, vidieť to v strede na priereze. Ale tie dva kúsky čo sa zvýšili do ďalšieho dňa, boli ozaj stuhnuté. ;)
.............ďakujem všetkým za milé komentáre