Tvarohová torta - slimák (fotorecept )

Autor receptu: marijanka712

Základný recept som si všimla na Valikinej stranke -mňamky- , ale ako všetko, aj tento som si upravila podľa chuti mojej rodinky , pretože táto torta zožala úspech u nás aj u priateľov v Maďarsku rozhodla som sa podeliť s vami - stojí za vyskúšanie.

12
porcií
60 min. minút
príprava

Postup

  1. Ingrediencie na piškotu spracujeme klasickým spôsobom ja to robím tak, že najprv vymiešam bielka s 1/2 cukru a potom postupne pridám vodu,žltka ,cukor a nakoniec múku s pr. do pečiva.Rozdelím masu na plech podlhovastý a okrúhlu tortovú formu tak , aby po upečení piškoty neboli hrubšie ako 1-1,5 cm./ korpus môže byť hrubší/.
  2. ešte nakoniec múku a mandlove lupienky
  3. Korpus si upečieme a necháme vychladnuť.Z plechu piškotu vyklopíte na vlhkú utierku / ako ked robíte roládu/ , aj opačnú stranu prikryjete vlhkou utierkou do vychladnutia piškoty.
  4. takto prikryjeme aj opačnú stranu piškoty
  5. Po vychladnutí pokrájame na rovnake 6 diely podlhovastú piškotu
  6. Plnka: tvaroh rozmiešam s vanilkovým cukrom
  7. šlahačku vyšlahám je sladená tak cukor nepridávam.Ked takúto šlahačku neviete zohnať použiť aspon 33% a to 500 ml s fixom do šlahačky.Ale pevnejšia plnka je s tou raslinnou šlahačkou . Ja ju v poslednom čase vela použivam .
  8. Obidve hmoty spojím. Korpus pokropim sirupom z kávy a Amareta , natriem plnku a poukladám anans po celom korpuse .Potom jeden plát si zoberiem natriem plnkou dám na vrch postrúhanú horku čokoládu zatočím do slimáka a postavím na stred korpusu ..
  9. so slimakom pokračujem do vtedy kým mám pláty . Ked nedochádzajú pláty až na celý korpus nevadí potom zatriete krémom a bude taký schodík da sa to zamaskovať . Vyplnenie korpusu záleži od toho aka je piškota hrubá aj ako hrubo natierate pláty krémom , ale výsledok je vždy ten istý a vždy sa to vydarí a zamaskuje
  10. ked je slimak hotovy tak ja vtedy polievam z vrchu sirupom piškotu v slimákovi/ pretože ked si kropite pred natretím tak sa piškota láme a točiť sa vám nedarí je to odskúšané . Možno, že vy si nájdete iný postup...
  11. povrch aj boky potrieme zvyšným krémom , boky obsypem zvyšnou čokoládou a mandlovými lupienkami a vrch posypem kakom. Keď som to prvý krát robila nevedela som ešte odhadnúť dávkovanie , tak mi plnka nevyšla domaskovala som to čistou šlahačkou a bolo to fajn .Ked máte nejakú výbornú tortovú plnku takto môžete si pripraviť aj s inou plnkou zaujímavú tortu.
  12. Necháme na chlade aspon 12 hod . potom vám prajem prijemnú pohodu a dobrý mlstný zážitok. Takto to vypadá v reze