Foto: nika19
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
30 g alebo obyčajný |
|
1 balík |
|
40 g , použila som bielu ale môže sa aj celozrnnú múku jemnú |
|
Krém: | |
500 ml |
|
1 balík |
|
50 g alebo obyčajný |
|
250 g |
|
1 balík |
|
z 1/2 citrónu |
|
200 g zmes (čučoriedky, maliny,jahody,ríbezle) |
|
Želé: | |
2 balíky |
|
300 g zmes (čučoriedky, maliny, jahody,ríbezle) |
|
Postup
-
1
Prísady na (1 plech s prierezom 24cm) Pri pečení tochto zákusku je dobre mať formu s odnímatelným dnom. Ručným šľahačom dopenista vyšľaháme žĺtky s 1/2 kryštálového cukrom a vanilkovým cukrom. Do vyšľahánej peny zľahka primiešame múku. Z bielka a druhej 1/2 cukru vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto rovnomerne rozdelíme na vymastený alebo vyloženým (papierom na pečenie) plech a pri teplote 180´C upečieme dozlatista.
-
2
Z 500ml mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme tvaroch, ktorý si vopred vyšľaháme s citrónovou šťavou. Nakoniec pridáme ovocie určené do plnky .
-
3
Plnku nanesieme na vychladnutý korpus a povrch uhladíme. Umyté a očistené ovocie uložíme na plnku a odložíme do chladničky aspoň na 1hodinu. Želé pripravíme podľa návodu na obale, necháme mierne vychladnúť a nalejeme ho na ovocie do formy. Necháme v chladničké tuhnúť aspoň 2hodiny
Diskusia k receptu