Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky fotorecept

denyany - fotkadenyany, 6. mája 2015
Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky (fotorecept)
Foto: denyany

Recept som našla na stránke s receptmi a trocha som ho upravila, niečo pridala.... Takéto niečo som robila prvýkrát, tak som bola zvedavá, čo Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke s receptmi a trocha som ho upravila, niečo pridala.... Takéto niečo som robila prvýkrát, tak som bola zvedavá, čo z toho na koniec bude. Veď posúďte!

20 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

5 ks
230 g
750 g
80 g (Zlatý klas)
200 g
80 g
2 ks
1 ks
2 PL
150 - 200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny a nastavíme rúru na 170stupňov Celzia.

    Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkou.

    Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh vymiešame so škrobom-v mojom prípade Zlatým klasom, smotanou, rozpustenou čokoládou a pr.do peč. a vmiešame do vaječnej hmoty. Pripravíme si tortovú formu s priemerom 28cm.

    Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    3/4hmoty vylejeme do formy, voľne rozhodíme čučoriedky a do zvyšnej hmoty vmiešame kakao.

    Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kakaovú hmotu vylejeme na čučoriedky, upravíme, ak treba, ja som to zľahka miešala.

    Tvarohová torta s čučoriedkami bez múky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme pri 170st. 60minút. Našťastie som po pár minútach mrkla do rúry a zistila, že forma nie je až taká dokonalá a tvarohová hmota mi kvapká do rúry. Tak som to utrela a pod formu dala plech. Hmota bola dosť riedka, takže kto skúsite upiecť, rátajte s tým.

  7. 7

    Po upečení necháme vychladiť, ľubovoľne ozdobíme- šľahačkou, ovocím, čokopolevou... Alebo nezdobíme. A konzumujeme.

  8. 8

    Postrehy: torta je celkom sladká, ubrala by som trocha cukru, čučoriedky spadli dole, možno ich nabudúce dám úplne navrch až na hnedú hmotu a krajšie by to bolo s malinami, je dosť nízka, vo forme s menším priemerom asi treba dlhšie piecť, Zaprášilo sa po nej, aj keď bola nízka a sladká so spadnutými čučoriedkami;-)

Diskusia k receptu

denyany
Ospravedlňujem sa, v poslednej vete mám čučoriedky, má byť borievky.
denyany
Ach, sorry, všade sú čučoriedky, dnes sa mi akosi všetko pletie....
terinka55
Vyzerá dobre. Ovocné nesklamú :-) Aby "nekvapkalo", tak asi piecť v menšom plechu. Vyskúšam.
jujoska
@denyany cucoriedky su spravne - to je male modre ovocie v cestine volane boruvky. Borievky alebo inak povedane jalovec sa pouziva ako korenie
redakcia
@denyany , len kvoli informovanosti: ohladne nahradenia slova borievky za cucoriedky vo Vasom recepte sme Vam poslali e-mail este pred zverejnenim receptu.
izabella929
@denyany ,spojenie tvarohu s ovocím je mi dôverne známe...často vyúžívam pri mojom pečení..krásne sa ti zákusok vydaril a chuť si dokážem predstaviť.-)
afataga
moze byt dobra, ale tiez sa mi zdalo vela toho cukru, ja by som dala horku cokoladu a netreba davat kakao
tiginko
mne sa to tiež páči, určite s určitými úpravami vyskúšam. Množstvo cukru je až neuveriteľné. Možno by bolo dobré to zapekať aj v malých zapekacích miskách s tým hanlivým názvom na "k" :-)
denyany
Ďakujem všetkým za komenty.
Vzhľadom k množstvu tvarohu a ostatných surovín sa mi nezdalo, že je cukru veľa, v pôvodnom recepte ho bolo ešte viac! Nabudúce dám 190g, hádam to bude ok.
tassiedevil
veľmi chutná torta s čučoriedkami, nemá chybu..:) odborníci vravia, že ovocie je dobre skôr namočiť do múky a tak zľahka zamiešať do cesta a tak vraj menej padá na spodok... skús...******
denyany
@tassiedevil , mne to s tou múkou nefunguje. V lete, keď je čerstvé ovocie robievam bublaniny a iné dezerty a či som ovocie obalila takou či hentakou múkou, vždy mi kleslo. Teraz som dúfala, že čučoriedky, keď sú pomerne malé a ľahké.... ale figu....
kukulienka71
chuť si viem dokonale predstaviť, veľmi ma láka takáto verzia bez múky. Tvaroh s ovocím je úplne skvelé párovanie. Čučky sú moje obľúbence. Tiež sa mi zdá, že by obalené v múke tak či tak padli na dno, lebo to "cesto" je veľmi riedke, no skúsiť sa to dá, je to bežná finta. Ak by sa vajcia nešľahali celé, ale zvlášť, je to len môj predpoklad, ale pena pridaná na koniec k tvarohovej mase by možno čučky udržala na mieste. Kvôli vytekaniu zvolím nerozoberateľnú formu. A množstvo cukru je fakt prehnané, polovica stačí až-až. Ukladám a ďakujem.
denyany
@kukulienka , aj ja som rozmýšľala nad snehom, ale chcela som sa aspoň v tomto držať receptu, aby som zisstila, aké to bude. Cesto bolo ozaj riedke. Na budúce uvažujem dať maliny, tie máme tiež radi a bude to aj krajšie vyzerať. No a s menším množstvom cukru, samozrejme. Dezert by mal byť sladký, ale až taký sladký zas byť nemusel.;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia