Tvaroháč z lesa

hanee - fotkahanee, 7. augusta 2012
Tvaroháč z lesa
Foto: hanee

Čučoriedky, černice a lesný med- MŇAMka! Nepecený kolačik nevhodný pre nedočkancou, musí odpočívať cez v noc v chladničke, aaaaale oplatí sa na neho počkať!

10
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

2 kelímky
250 g
2 bal
3 PL
250 g
250 g
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky dame kysle smotany, tvaroh, vanilkace a med, idealne domaci, pridajte podla chuti. Ja som nam dopriala 3 lyzice .o) Ponorte mixer, vymixujte na kompaktnu hmotu.

  2. 2

    Do vasej oblubenej nadobky naukladajte piskotky, zalejte smotanou, zasa piskotky, ovocie, smotana, piskotky... podla velkosti misky, az kym nepominate vsetko co mate. Koncime vrstvou piskot.

  3. 3

    Teraz velmi tazka cast! Zakryte a odlozte do chladnicky IDEALNE do druheho dna, nech sa piskotky dobre napiju. Ked je kolacik stuhnuty, vyklopte ho na podnos. Na take "domace zuvanie" by stacila aj tato faza .o)

    Tvaroháč z lesa - obrázok 3
  4. 4

    My sme chceli "ohuuurit" navstevu, takze na vrch torticky prislo struhane gastanove pyre a par kuskov ovocia co sme si zo vcera odlozili a nestihli zjest .o)

    Tvaroháč z lesa - obrázok 4
  5. 5

    no a pre tych najrozmaznanejsich /pre mna/ este lahke posypanie kakaovym praskom

    Tvaroháč z lesa - obrázok 5

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Hlavne som spokojna, ze aj velmi chutil, navsteva bola uspesne ohurena, pytala hned duplu .o) Je radost "varit" ked je pre koho.
Nie som na sladké, ale toto je BOMBA! Výborné, že tam ide lesné ovocie. Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre ďalšiu propagáciu. Určite bude mať ohlas aj u mojich zahraničných kamošov. Želám ešte veľa takýchto superovitých počinov!
:o)) dakujem. Ked som prvykrat robila cheesecake v Egypte, tak na mna kukali jak na zjavenie, ze preco chcem robit kolac zo "syra" a kyslej smotany ?!!? Ked ochutnali, neverili, odpadavali .o)) decka chodili do chladnicky jak mysi na syr. Na druhy den som z neho robila dva velke plechy a popozyvali na ochutnavku hadam rodinu aj z dalsieho mesta. No a ked som potom spravila tento nepeceny (ale robila som do neho piskotove cesto, lebo podobne save kekse ako piskoty som tam nenasla/, tak sa este tri ci styry dni chodili zenicky z okolitych domov kukat na vyrobu a ochutnavat vytvory z predosleho dna. Moj muz na mna hadam nikdy nebol taky pysny .o))
Gratulácia Hanee!!!! Len propaguj Slovenskú šikovnosť a Slovenskú kulinárčinu. Je TO správne. Ja hádžem tie fajn recepisíky na FBčko, a tak to ide do celého sveta. A už mám aj pre Teba dobrú správu, máš na Tvoju kreáciu prvé ohlasy, jak zo Slovenska, tak z ďalekej USA.


Pridaj komentár k receptu: