Turecká káva

Turecká káva na ohni (fotorecept)

Autor receptu: pavoltoogood

Originál turecká káva v džezve.

3
porcie
5 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Do džezvy daj studenú vodu a priveď k varu.
  2. Pridaj 3 čajové lyžičky jemne mletej kávy, 1 čajovú lyžičku mletého kardamómu a pol lyžičky cejlónskej škorice.
  3. Pomaličky priveď k varu kým nezačne káva slabo peniť.
  4. Stiahni z plameňa, aby pena sadla a opäť priveď k druhému pomalému bublaniu. Pridaj 3 čajové lyžičky cukru a nechaj vrieť pomaly asi minútu, kým sadne káva dole.
  5. Podávame v malých šálkach horúce. Káva má byť korenistá a sladká ako zákusok.