Trojuholníky plné dobrôt fotorecept
Foto: petullka
Je to rýchle a chutné, chutí malým aj veľkým maškrtníkom.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozbalíme a nakrájame na trojuholníky. Zabudla som odfotiť to najpodstatnejšie, ako to nakrájať, tak som to nakreslila na papier. Ja to krájam pizza krájačom. Cesto najskôr preložím na polovicu na šírku, zase rozložím a preložím na polovicu na dĺžku a zase rozložím, aby som mala rovnomerné trojuholníky.
- 2
Nakrájané trojuholníky poukladáme veľa seba (tak aby sa vzájomne dotýkali a prekrývali) do kruhu na plech vystlaný papierom na pečenie (použila som ten, v ktorom bolo zabalené cesto).
- 3
Bohato potrieme Nutellou (ja som natrela dvomi natierkami).
- 4
Okolo vnútorného obvodu posypeme orieškami či mandľovými plátkami, poukladáme na kolieska nakrájané banány a prepolené jahody.
- 5
Konce trojuholníkov prehneme smerom do stredu, potrieme celé rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút, kým cesto nie je zlatisté.
- 6
Potom už len nakrájame na trojuholníky.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu