Foto: glosterka
Voňavý, jemne sladný a chrumkavý chlebíček z treného cesta s kakaovo-rumovou príchuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Tuk necháme zmäknúť a vajíčka odstáť, aby mali správnu teplotu (inak sa nám maslo s vajciami pri miešaní zrazí!).
- 2
Tuk nakrájame na plátky, dáme do misky, zasypeme preosiatym práškovým cukrom, pridáme vanilkový cukor a vymiešame do peny. Po jednom pridávame vajcia a miešame. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a vymiešame.
- 3
Chlebíkovú formu (srnčí chrbát hranatý alebo oválny) vyložíme papierom na pečenie. Na dno dáme polovicu svetlej hmoty.
- 4
Do druhej polovice zamiešame preosiate kakao a rum. Tmavú hmotu navrstvíme na svetlú a zarovnáme.
- 5
Dáme upiecť do vyhriatej trúby do svetlohneda. Pečieme cca 25-30 minút.
- 6
OBMENA - 3 farebný chlebíček: Cesto si môžme rozdeliť na dve svetlé časti a jednu tmavú - kakaovo-rumovú. Postupujeme tak, že do formy dáme najskôr svetlé cesto, zarovnáme, potom naň dáme tmavé cesto, zase zarovnáme a na tmavé cesto nakoniec navrstvíme svetlé cesto. Opäť zarovnáme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu