Tradičný Cheesecake na jogurtový spôsob

pumaamravec - fotkapumaamravec, 24. júla 2011

Jednoduchý tradičný recept, ktorý dokáže každý upiecť a chutí výborne.

12
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 150 °C

Suroviny

500 g
2 kelímky
50 g
1 celé
120 g (1 balenie)
25 g (mandle alebo vlašské)
2 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Začala som tým, že som si dala keksy s orechmi do sáčku a valčekom ich rozdrvila, asi na takú hrúbku akú má strúhanka, ale dá sa to aj mixérom podrviť. Roztopila som si na miernom ohni maslo a tam potom vsypala rozdrvenú masu orechov a keksov a premiešala. Do asi 20cm tortovej formy na dno som položila papier na pečenie a okraje vymastila maslom. Na dne som rovnomerne dala maslovo-orechovo-keksikovu zmes a trochu utlačila lyžicou aby bol povrch rovnú a všade rovnako vysoký.

  2. 2

    V mixéri som zmiešala tvaroh s activiou, vajičkom, cukrom a hladkou múkou aby to malo krásnu trochu hustú konzistenciu bez kryštálikov cukru. Toto som vyliala na utlačené keksíky a dala zapiecť pri 150 stupnoch 45-50 minút.

  3. 3

    Potom som si počkala kým to vychladlo vo forme a neskôr preložila do chladničky a teraz si na tom pochutnávame :) Snád sa Vám to podarí lebo je to naozaj super koláč;)

Diskusia k receptu

babav
Vydareny kolacik ,ale ta aktivia v nom tradicna nie je ,v tradicnom sa pouziva husta kysla smotana.....
evanaaa
Dobre vypadá koláčik, nie je ani zložitý a náročný na suroviny, ale zdá sa mi, akoby na tvarohovej plnke bola ešte jedna tenšia vrstva, trochu odlišná farbou- je trochu žltšia, čo to je? Ak by to bolo naopak, žltý ten tvaroh z vajíčok, navrchu šľahačka, ale takto, neviem.....
pumaamravec
evanaaa nie je tam ziadna dalsia vrstva, to len tak vyzera, ale navrchu je trochu zltejsi kvoli tomu ze vrch je pri peceni vystaveny najvacsiemu teplu, je to nieco ako „skrupinka„ ale stale je makka a chutna, a aj v cukrarnach a kaviarnach to takto vyzera:)
pumaamravec
@grandma ja som suroviny nakupovala v rakusku a tam sa da najst aj ako tvaroh smotanovy:) ale na slovensku je to bezny tvaroh bez hrudiek:)
strelka
Milujem cheesecaky, ale pri jedeni tohto tu, sme s detmi prevracali oci blahom :-) a stale len znelo z nasich ust citujem - mnaaaaam, fantazia, mnamka, genialne!!! Toto budem robievat, je to extremne jednoduche. Recept som pozmenila tak, ze miesto masla som dala do rozdrvenych keksov roztopeny kokosovy olej, miesto orechov (syn je alergik) som dala semienka slnecnice a dala som len 120 g cukru, 40g vanilkoveho a 80g trstinoveho.
jozka2
ja milujem tie nazvy cheese cake a brawnies,na ne su specificke rcepty vsetko ine je len napodobenina,preto by tu nemalo byt tolko nazvanych inych alebo podobnych kolacov,lebo nie je vsetko brawnies co je tmave a ma n mile odskut.kolac.
jozka2
este snad kolac s nazvom cheese cake sa robi z Phyladelphia cream cheese a nie z tvarohu a tradicny cheese cake obsakuje ine ingrediens.Tvoj je snad ,,tradicny tvarohvy kolac".
meny
Bude to super koláčik. Ukladám do kk. Dík. Príď aj s ďalšími tak jednoduchými a skvelými receptami
smuuk043
no čo ja viem, ja názov nikdy neriešim, zaujíma ma hlavne chuť, kľudne nech sa to volá aj jogurt na plechu.
amalka
dalsi jeden z tvojich super receptov, tento obzvast ocenujem lebo namiesto tucnej philadelphie si pouzila tvaroh. ja na pecenie velmi nie som ale toto bolo sup sup a este rychlejsie sa to zjedlo :)
linnet687
super koláč, trošku som si ho obmenila (namiesto cukru stévia a cesto som použila linecké) a vydaril sa na jedničku, ďakujem za rýchly zdravý receptík, KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia