Tradičný Cheesecake na jogurtový spôsob

Autor receptu: pumaamravec

Jednoduchý tradičný recept, ktorý dokáže každý upiecť a chutí výborne.

12
porcií
15 minút
príprava
45-50 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Začala som tým, že som si dala keksy s orechmi do sáčku a valčekom ich rozdrvila, asi na takú hrúbku akú má strúhanka, ale dá sa to aj mixérom podrviť. Roztopila som si na miernom ohni maslo a tam potom vsypala rozdrvenú masu orechov a keksov a premiešala. Do asi 20cm tortovej formy na dno som položila papier na pečenie a okraje vymastila maslom. Na dne som rovnomerne dala maslovo-orechovo-keksikovu zmes a trochu utlačila lyžicou aby bol povrch rovnú a všade rovnako vysoký.
  2. V mixéri som zmiešala tvaroh s activiou, vajičkom, cukrom a hladkou múkou aby to malo krásnu trochu hustú konzistenciu bez kryštálikov cukru. Toto som vyliala na utlačené keksíky a dala zapiecť pri 150 stupnoch 45-50 minút.
  3. Potom som si počkala kým to vychladlo vo forme a neskôr preložila do chladničky a teraz si na tom pochutnávame :) Snád sa Vám to podarí lebo je to naozaj super koláč;)