Tortičky (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept mam z casopisu zivot. Rada robim tieto torticky pre navstevy. Je to nieco ine ako klasicke rezy.

13ks
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z bielkov si uslahame tuhy sneh, vslahame don po lyziciach cukor a zltky. Pridame stavu z citrona. Zlahka vmiesame muku. Cesto vylejeme na vymasteny a mukou vysypany plech. Pecieme vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
  2. Z upecenej, este vlacnej piskoty povykrajujeme kolieska.
  3. Pripravime si krem. Odrezky z koliesok rozmrvime a zalejeme ciernou kavou. Zalievanie robime pomaly. Dame kavy len tolko, aby sa piskotove omrvinky dobre nasiakli.
  4. Nasiaknute piskotove odrezky.
  5. Maslo s cukrom si vymiesame do penista. Za staleho slahania pridame rum. Skontrolujeme si, ci piskotove odrezky a maslo maju rovnaku teplotu. Ak ano, tak za staleho miesania pomaly pridavame piskotovu zmes do vyslahaneho masla.
  6. Vykrojene kolieska natrieme kremom a po dve navzajom pospajame. Praskovy cukor vymiesame s vodou a citronovou stavou. Touto polevou obtiahneme povrch torticiek. Ozdobime zavaranou visnou.