Čokoládová tortička

milkarecepty - fotkaMilkaRecepty, 30. januára 2014

Komerčný recept

45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
5 ks
1 bal
Poleva:
250 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej formy. Pečieme na 180°C cca 45 minút.

  2. 2

    Polevu pripravíme v hrnci, do ktorého vlejeme šľahačku a nalámeme čokoládu. Za stáleho miešania varíme, až kým poleva nezhustne.

  3. 3

    Po upečení korpus pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček horkého kakaa, polovicou polejeme spodok korpusu a potrieme džemom. Preložíme hornou polovicou korpusu a postup opakujeme aj na vrchu. Na hotovú tortu nalejeme pripravenú čokoládovú polevu.

Diskusia k receptu

ubka
Hm?! aký to recept ?
ani veľkosť hrnčeka, ani veľkosť formy...asi komerčný :-)))
merrycherry
Myslím, že je jedno aký hrnček..Aký hrnček si dáš, tolko meráš aj z ostatného :))
orchidea
Ja si tiež myslím ako @ubka že je chyba neuviesť veľkosť hrnčeka a formy...ako môžem vedieť, či budem mať po upečení korpus vo forme ktorú mám vysoký ako na obrázku alebo len nízku placku, treba to uvádzať.
janger
@merrycherry , myslim, ze nemas uplne pravdu :-)...Ak mas hrncek napriklad 150 ml a pouzijes 5 vajec, tak bude ten pomer iny ako pri hrnceku 250 ml a 5 vajec. Tiez mam rada presnejsie recepty. Ale torta vyzera vyborne. Poleva navrchu - ta tmava ale iste nie je z Milka cokolady.
pipnat
tiež som si všimla, že na vrchu je tmavšia čokoláda, inak som tortičku piekla už trikrát podľa receptu, čo uviedla @babidka a vždy sa mi podarila vynikajúco a mala vždy obrovský úspech:)odporúčam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia