Jednoduchá MILKA torta fotorecept

h8u - fotkah8u, 31. augusta 2013
Jednoduchá MILKA torta (fotorecept)
Foto: h8u

Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší zákusok aký som kedy jedla :)

12
porcií
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
5 ks
1
Poleva:
250 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.

    Jednoduchá MILKA torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.

    Jednoduchá MILKA torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.

    Jednoduchá MILKA torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 5

    Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu. Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :) Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.

    Jednoduchá MILKA torta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

luss44
veru by som si dala povedať s jedným kúskom aj teraz, vyzerá chutne :)
torticka
tej čokolády je tam málo. Treba ju aj okoštovať, či je dobrá. Čo Ty na to?
21114_1420728203 - profilový obrázok
h8u
h8u
@salas hrnček klasicky, 250-300 ml, formu mam ja s priemerom 32 cm :)

@torticka to sa len zda, skusala som aj polevu z 1 a pol davky ale bolo to prilis sladke, vobec nebola taka dobra. toto je akurat :)
benjamin82
veľmi chutne a jednoducho vyzerala tá tvoja torta, tak som ju hneď skúsila :-( neviem kde som spravila chybu, ale korpus som piekla v elektrickej rúre tak ako píšeš na 180 - 45 minút a okrem toho že pekne narástol cesto vo vnútri bolo surové, tak neviem či sa nemá na slabšie piecť? fakt mi poraďte ak viete v čom sa stala chyba .... a tak som sa tešila že si pochutnám
rachelka
@benjamin82 tiež som tortu upiekla, korpus sa piekol na 180 stupnoch v teplovzdušnej rúre 45 min. a cesto bolo dokonale upečené....tortička je fakt chutná:)
paulii
dala som len polovičnú dávku oleja a doplnila vodou a tiež bola dokonalá! :)
21114_1420728203 - profilový obrázok
h8u
h8u
@benjamin82 to mi je ľúto, mne to presne na tých 45 minút krásne vychádza :( treba určite pred vybratím skúsiť špajdlou či nie je surový, je pravda že každá rúra pečie inak
trdelniiiq
urcitu ju vyskusam, ked mi pridu vnucikovia na navstevu!

a ahaho tomas, nick mi stale funguje aj tuna!

...babka karolina
trdelniiiq
ojojoj, aj chybu som tam spravila, to tak ked si vezmem okuliare na dialku na pisanie :o))
makyna
též jsem dělala a měla jsem stejný problém, těsto vypadalo udělaný a dobře ale ve vnitř bylo syrové:-(....na 180 stupňů a 45 minut:-(...nevím kde je chyba..
pipnat
Perfektná, piekla som včera a dnes priniesla do práce na meninovú oslavu, mala úspech veliký:)trošku som sa obávala či nebude príliš sladká, bola akurát a cesto sa krásne podarilo, piekla som na 180 stupňoch približne 40 minút:)
mariamka
vyborna, len som asi dlho varila polevu (cca 20 min), mala som z toho nugat :) ale inak skvela, stavnata, dakujem, urcite este zopakujem, len dam este menej cukru, nez teraz :)
emmka0903
Ahoj, spomínala si, že Tvoja forma má priemer 32cm, moja má 23-24cm, zmestí sa mi to tam? Ďakujem za rady. Zajtra chcem vyskúšať , pre maminku :)
kloti1000
Torta je megasladka a perfektna.Chutila kazdemu a urcite som ju nerobila posledny krat.Dakujem za receptik... :-)
surincicka
tak toto nemalo obdoby.... čo som ja včera s touto tortou stvárala... urobila som cesto - dala do formy a šup do rúry. medzitým som postavila smotanu s čokoládou na sporák, a kukám po linke - plný hrnček oleja. Jasné že som ho tam zabudla dať. rýchlo som to vybrala z formy a zamiešala olej a šup ho naspäť. napodiv sa korpus upiekol pekne. len tá smotana mi zatiaľ poriadne prihorela.... napriek všetkým týmto trampotám je torta veľmi dobrá a keby tá poleva navrchu nebola taká nahorkastá-pripálená bola by super fantastická.
používateľ nemá avatar
svk
svk
vyzerala krasne narastla do vysky formy,po 50 min som skusala spajlou bola este surova..tak som ju tam este nechala a potom mi pekne krasne padla,bola asi polovicna oproti tomu aka bola...a aj tak nedopecena..nechapem..skoda,kde robim chybu?
surincicka
@svk nechápem... napriek tomu čo som s cestom ja povyvádzala sa mi pekne prepiekla a neklesla... jedinú zmenu v recepte som si urobila - dala som len pol šálky cukru, to je môj zvyk dávať vždy menej cukru tak nám tie koláče viac chutia
kloti1000
Torta je vynikajuca, takze dnes ju robim uz druhy krat.Dakujem za receptik :-)
marianka123
dakuem za uzasny recept tuto tortu som piekla uz dva krat :-) sice recept mam len tyzden ... mne sa podarila na vybornu ale citala som komentare ze sa niekomu neprepiekla a to sa stalo mojej susede prave dnes tak som jej ju upiekla ja a ona sa divala ci to robila spravne ... ano presne tak isto podla receptu a predsa vnutro surove olejove a povrch cierny ... z toho nam vychadza ze vsetko zavisi od rury ... moa funguje podla receptu na 180 stupnov 50 minut a ona piekla hodinu a stvrt a neprepecene ... takze gazdinky co sa vam to nevydarilo skuste to este raz a dajte menej stupnov aby sa stihlo prepiect a nezhorelo ... ja by som skusila cca 150 -160 pomalicky a ked by trebalo tak ku koncu viac ale podla mna takato teplota by bola fajn :-) skuste to oplati sa to a ak nechcete skusit tak si urobte vlastny korpus aky mate odskusany a len dokoncite to kavou dzemom a hlavne !!!!! :-D ou neskutocnou polevou a bude to perfektne drziiim palce :-)))
beba12
ja by som skusila zakryt korpus alobalom,aby sa z vrchu nepripiekla a potom odokryt a dopiect,ja takto peciem vzdy babovku,lebo ked som nedala alobal,tak sa mi pripiekla a vnutri bola surova,urcite vyskusam aj ja tuto torticku :)
ultragirl
ahojte, vyzera vyborne a stavnato, ale co mozem pouzit namiesto kavy, moj manzel neznasa chut kavy? mozno pomarancovy dzus?
ceruzka1
No neviem, ide tam hrncek cukru a hrncek granka, ktore je skoro z 80% zase len cukor. A este ta milka.... ta okolo kakaa tiez moc neprebehla. Ved to musi byt nenormalne sladke. Nebolo by vhodne dat do coko torty aspon trosku naozajstneho kakaa?
1x malina
mnamky
mnam,,,mnam,,,zdieíam,,,ide víkend-upečiem,,,,
dandy
Problém upečenej torty vidím v tom, že bežné formy majú 24 cm priemer a tvoja 32, to znamená, že tortu máš nižšiu a rýchlejšie upečenú. Ostatné, ktorým sa torta neupiekla, majú zrejme 24 cm, a preto torta bude vyššia, a treba ju piecť na 160 stupňov, aby sa prepiekla.
maminka88
možem povedať len tolko že je vynikajúca
už som ju robila neraz
bambitka
ja by som upiekla tie korpusy dva,alebo by som to dala na mensi plech,aby sa to prepieklo :)
lecko7
robil som ju uz druhy a urcite nie posledny krat - je vynikajuca :) prvy krat sa mi cesto nepodarilo z dovodu ze mam 24cm formu a mala sa piect na 160stupnov na 1hod., poleva ked sa zacne vriet tak staci cca 5minut este nechat aby bola dostatocne husta a kavy som daval 3 male lyzicky na cca 2deci vody to mi uplne stacilo na celu tortu,
chatarka
objavila som túto chutnú sladkú čoko tortu určite ju spravím chystám sa na návštevu kde majú dve deti tak že sa jej určite potešia :-) ☼ ♫ ♪
adinka7
No ja som skusila vcera a dopadla som isto ako tu pisete.. nakoniec korpus splaskol a vo vnutri bol nedopeceny :( skusila som druhy raz a to iste..dneska sa bude degustovat tak uvidime ako dopadne..
gabi74ka
ďakujem! torta je vynikajúca!!! nabudúce skúsim aj na plech...
medovnicek
ešteže tu teraz dali ten výber najklikanejších receptov, pretože by som inak o tento super recept prišla
babidka
Mne sa zdala ta torta prilis sladka a tak som ju nemienila robit .Ale ....nas priatel ma dnes narodeniny a kedze je slobodny , ako darcek som mu upiekla tortu :-) Ma velmi rad sladke a aj cokoladu Milku -preto volba padla na tento recept . Je vyborna ! Pre mna je naozaj prisladka , ale napriek mojim obavam je ta plnka dobra , lahko sa s nou pracuje a po stuhnuti dobre drzi tvar . Ja som ju este "vylepsila " plnkou z rozvareneho jablka a bananu zahustenu trochou vanilkoveho pudingoveho prasku aby jej bolo "viac" a priatel ju nezjedol sam na jedno posedenie....:-)
babidka
Tu jablkovu plnku som samozrejme nezmiesala s tou cokoladovou polevou - aj ked z mojho komentaru to tak vyznelo :-) Dala som ju vedzi tie dva platky korpusu ....
ankaxx
tak ja som túto tortu dnes skúšala ako koláč. cesto mi najprv pekne narástlo potom ale hneď aj padlo :( asi bola na cesto príliš vysoká teplota. džemom sa to veľmi potrieť nedalo, lebo cesto na plechu je dosť tenké.. no ale uvidím zajtra, ako to dopadne. Polevu som dala z dvoch šľahačiek, na veľký plech sa mi zdala jedna málo, čokolády som dala 4 namiesto 5. Chuťovo sa mi zdá poleva veľmi dobrá, tak akurát, ani veľmi sladká a zas ani sa mi nezdá málo... tak uvidím čo z toho zajtra bude :)
hanuska
vyzerá výborne, určite tak aj chutí, tento mesiac upečiem mamine k meninám
aga1
Chcem sa opytat, na korpus ste vyslahali vajicka s cukrom a potom primiesali ostatne ingr., alebo len vsetko spolu varechou?
mumu
Piekla som na plechu ako rezy aj keď som ubrala cukor do cesta, tá čokoládová poleva urobila zákusok neskutočne sladký,piekla som prvý a posledný krát
luss44
na základe pozitívnych komentárov som odporučila túto tortu dvom kolegyniam, jedna ju piekla 5 roč. dcérke k narodkám, druhá len tak v nedeľu a obidve ju dnes vychválili, vraj rýchla, výborná a šťavnatá, len postačí poleva iba zo 100g Milky. V najbližšej dobe ju vyskúšam tiež.
najaa
Je vynikajúca, na marhuľový džem som ešte pridala rozpučený banán a bola to super kombinácia.Určite budem piecť častejšie.
baskag
Baby, ako sem pridavate tie foto? Akurat som ju odfotila a šupla do chladnicky. ZAJTRA je deň Dé, dufam ze bude super
vinifred
Ahoj,akurát ju pečiem,trochu som zmätená z tej polevy..varím,miešam,varím,miešam,akurát sa mi rozpustila čokoláda,dobre sa to spojilo,ale veľmi husté to nieje..zhustne to ako to bude chladnúť??Ďakujem
baskag
zhustne to..resp. určite sa to včera podarilo, však? :)
jéémine- ta poleva, ten nugát je asi na celej torte to najlepšie! :D
vinifred
..poleva dopadla super,len korpus,prepichaný špajdlami,upečený a po prekrojení v strede surový..ale idem na druhý pokus,lebo je perfektná..:-)
1x esma
marihuana
Akurát pečiem Milka tortu. Do cesta som však nedala žiaden cukor. Nakoľko granko obsahuje 70% cukru. Ak sa podari, bude dosť sladká i tak. Dúfam že nezjem polovicu, je veľmi tučná ta torta, ale nedalo mi ju nevyskúšať. Chystám sa na polevu, nejdem ju variť do husta, iba chvíľu prevarím a potom vyšľahám ako šľahačku. Bude taká nadýchaná.
marihuana
Takže Milka torta sa už chladí v chladničke. Korpus bol po 45 minútach v rúre mierne vlačný čo mi vôbec nevadilo, nakoľko má ísť o vlačnu tortu. Nerobila som z toho tragédiu, 45 minút v rúre musí stačiť na odstránenie mukovej chuti v korpuse. Polevu som si ale rozdelila na dve časti, polovicu som jej uvarila na spomínaný nugát ako bolo v pôvodnom recepte a druhu polovicu som nechala vychladnuť a našľahala som. Najskôr som dala tuhu polevu a potom tu našľahanú, takto je torta obohatená ešte o nadýchanú plnku.
anus
robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík
anus
robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík
anus
robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík
anus
robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík
anus
robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík
marihuana
Takže máme za sebou aj ochutnávku milka torty, musím povedať že je veľmi sladká, na budúce nahradím časť milka čokolády za kvalitnu čokoládu 70% kakaa.
marihuana
Takže máme za sebou aj ochutnávku milka torty, musím povedať že je veľmi sladká, na budúce nahradím časť milka čokolády za kvalitnu čokoládu 70% kakaa.
kikula
neviem ci ma byt ta poleva taka strasne tvrda lebo ja som ju mala a nedalo sa to krajat :/
ale biskvit dobry
ingusa7
ďakujem za skvelý recept, torta sa podarila a musím uznať, že je vynikajúca a jednoduchá na prípravu
lucka85
Dnes som tuto torticku piekla mojmu drahemu na Valentina, a aby bola taka echt valentinska, navrch som do srdieckovej formicky sypala take tie farebne "granulky", potom formicku odstranila a farebne srdiecka boli na svete :) Tak snad bude chutit. Inak piekla som ju vo forme priemeru 24cm na 150C asi 50 minut, a upiekla sa dobre.
luckadominika
aj ja som ju vyskúšala a tiež je surová :( nakypela pekne a potom po bokoch splasla :(...................och joj no čo už ale aj tak sa spapá
stopcirkus
tortu som piekla , mam priemer korpusu 24 cm tak som to piekla na 160 C cca 60 - 70 minut a bol dobre upeceny ... torta mala uspech :) nabuduce ju peciem znova, lebo je jednucha a vynikajuca :D
21114_1420728203 - profilový obrázok
h8u
h8u
damy (aj niekolki pani), bohuzial som stale neprisla na to ako je mozne, ze polovici ludi sa torta vydari perfektne a polovica ju ma surovu :( asi to naozaj bude odlisnymi rurami, inak neviem..
dokonca sa mi stalo to, ze ked som ju v decembri piekla.. uplne rovnakym sposobom ako vzdy, z rovnakych surovin a v rovnakej rure ako uz velakrat predtym! stalo sa mi presne to iste, korpus sa nafukol a vnutri bol uplne surovy, az tekuty. cele to samozrejme putovalo do kosa a na druhy den sa mi uz podarila skvele.
rovnako ako dnes, uz sa chladi v chladnicke a nebol ziadny problem.

vobec tomu nerozumiem a je mi velmi luto, ze niektorym sa nedari upiect, pretoze je naozaj vyborna.
kazdopadne dakujem za vsetky komentare, necakala som, ze bude mat az takyto velky uspech :)
mysenka
Dnes som ju piekla, no nedopiekla :((( Stalo sa mi presne to, čo už bolo spomenuté, že cesto vo vnútri je surové a to som ho piekla o pol hodinu dlhšie! :((((
julianka2
Práve pečiem túto tortičku už po štvrtýkrát, je vynikajúca!!! Prvá sa mi nepodarila, pretože mám menšiu formu, takže sa v strede nedopiekla a spľasla. Keď ju ale pečiem na 150° je super.:) Dávam do nej len 1/4 hrnčeka cukru a ani ten podla mňa nie je treba, torta je dosť sladká.:) Ďakujem za receptík, doma sa jej nevieme dojesť! :)
danielka11
Ja by som sa chcela opýtať, či sa vajcia dávajú celé, alebo len žľtka?
pusinatko
Najlepsia torta aku som kedy jedla. Robim ju pravidelne aj teraz :-) Dakujem za receptik. Davam do nej spaldovu muku polohrubu. Mnam uz sa na nu tesim....
elena
Pri pečení korpusu treba vydržať, trvá to dlhšie, ale skúsiť špajdľou a ešte aj vôňa musí ísť z rúry silná, a radšej nech je na povrchu trochu tmavšia ako vnútri surová.....
elena
No, práve som ju dokončila - vonku je 13°C , tak sa chladí na balkóne...uvidím, ako bude prijatá osadenstvom - robím ju prvýkrát.
domiblack
dneska som ju robila už druhýkrát a je úplne neskutočná, ale aj prvý aj druhý raz som dala len 2/3 hrnčeka cukru a 200g čokolády+180ml šľahačky a bola SUPER !! :)
majcici44
Kurna dodrbalo sa to na celej ciare a to sme isli podla receptu -_- a nič z toho dojebabrali sme 10 vajec anwm čo a nič z toho :D
lindarty
ani mne sa cesto nepodarilo, vo vnutri ostalo take polepene... avsak spravila som si iny korpus, miesto kakaa som don dala granko, snad sa podobal tomu povodnemu a ostatne som dokoncila podla tohto receptu. na koniec sme mali taku dobru tortu, ze sa ponej len tak zaprasilo ;-)
andreyca
Ruru zohrejem na 180st, potom peciem pri 180 cca 15min. a potom znizin na 160; celkovy cas pecenia do hodiny.
schelby444
Zienky,bude velka chyba ak miesto 5vajicok tam dam len 4 a miesto granka obycajne kakao?
brambora
@schelby444 ja davam tiez len 4 vajicka a vsetko je ok. len potom do cesta musis dat trosicka mlieka, inak bude moc huste. ale na chuti to neuberie. tuto tortu robim casto (akurat vcera som ju piekla), je uzasne stavnata. a kludne daj aj kakao, len nie 1 hrncek, stacia asi 3-4 polievkove lyzice.
ingerika
mne sa podarila, len som ju trochu upravila - do cesta som dala kakao a do polevy 70% horku cokoladu. bola vybornaaa!!! :-)
bebeka
recept je vyborny. robila som ako kolač resp. zakusok.len sa po ñom zaprašilo. nie je mi len jasne prečo granko a nie kakao? aky je v tom rozdiel?
aktak444
Torta bola užasná! Zvládla ju aj taká ľavoruká ako som ja :) Ďakujem,za recept!
zipp
Receptik vyzera super tak som hned upiekla a uz sa chladi som zvedava ci bude mojim malym mlsnym detom chutit
macko89
@h8u ahoj.. dnes som chcela robiť túto tortičku. mám formu 24 priemer tak som podľa komentov robila hodinu na 150 stupňoch. asi sa aj spravila ale potom splasla ale o to mi nejde.. mne čo robilo problém a čím som celý korpus dokašlala bolo prekrojenie na dve časti a potom tú jednu časť vrátiť do formy.. mne sa celé cesto potrhalo tak ho teraz môžem bude vyhodiť alebo len tak po kúskoch zjesť. milka roztopená tak môžem zajedať lyžicou :D chcem sa preto spýtať, ako sa to má dobre prekrojiť a vrátiť do formy aby sa to nepolámalo a ostalo v celku? dakujem...
hana1
dnes som ju robila korpus mastny tažky olejovy po prekrojeni sa mi lamal tak som to musela poskladat ako puzle, piekla som už nejednu tortu ale toto neviem, neviem teraz je v chladničke myslím že druhý krát ju už robit nebudem
valika01
pečiem ju často ale nie ako tortu , dam na plech a pridavam na dzem maliny je to super a nieje to tak sladke
1x klaxi
ria52
ja ju prave peciem ale vyzera ze ostane nedopecena stred surovy neviem co sa robi
cesminaz
Aj napriek mozno aj trocha odpudzujucim komentarom,som sa rozhodla pre tuto tortu.Dnes ju idem piect,moj menší syn ma zajtra narodeniny :-) Velmi som zvedava či sa mi ten korpus podarí,uvidime.Urcite sa ozvem s vysledkom.
cesminaz
Takze,torta vyskúšaná.Ale kedze som si precitala vsetky komentáre a uz sa zato v pečení aj vyznám podla surovín,som sa rozhodla cesto minimum upravit. Dala som 5vajec,3dl pol.múky,3dl cukor,1,5dl olej,3kopcovité PL holandské kakao,1pdp a 3/4dl vody. Granko nepouživam,preto to kakao.A tá voda preto,lebo cesto bolo velmi husté.No a s tou vodou bolo presne super.Piekla som ju v 28cm plechu 40-45minut.Cesto bolo super,ale na moj vkus ako "torta" priliž nízke.Tak som upiekla este jeden korpus.Spodné 3korpusy som poliala kávou,vrchný nie.Pouzila som asi 6dl kávy a natrela marhulovým džemom.Na polevu som použila 3milky a 3kopcovitéPL našej 20%nej smotany-povarila par minutiek a ona sa pekne vyhladila.Na vrch som dala este bielu milka čokoládu a trocha ozdoby :-) Torta naozaj prekonala moje očakávania,je fantastická! Každy ju doma velmi chvalil.Ja som si ju uz napisala uz aj do mojho zošita,aby sa mi recept nestratil.Dakujem velmi pekne za receptik,urcite bude na nu este vhodna prilezitost! :-)


cesminaz
..cesto nebolo po upečení ani suché,ani príliž olejové,bolo presne dobré.A ked sa polialo tou kávou,bolo to super štavnate a malo super konzistenciu,niečo ako zacherka ;-) Odporúčam každému ;-P


cesminaz
Jaj a len pre info ak by to niekoho zaujimalo...
Cele vajíčka som najprv s cukrom vyslahala do penista.Potom striedavo dala olej a múku zmiešanú s kakaom a pdp.No a nakoniec tú vodu :-)
cesminaz
..no to je preto,ze píšem rychlo a z mobilu..Na polevu som pouzila 3milky a 2 kopcovité PL smotany (nie 3pl) :-)
haji
@Cesminaz (12.4.2018 16:22)
Povedená torta! Věřím, že oslavenec byl spokojený, všechno nejlepší přeji!
jack
@Cesminaz (12.4.2018 16:22)

Waaau nádherná.Aj ja ju chcem robiť.Urobím asi podľa teba.Ja tiež ako som čítala tie komenty,tak postupne ma to začalo odrádzať.No chcem ju skúsiť.Tvoja je super.
monikaharmonika
Táto tortička je apsolútna pecka. Moji chalani ju milujú. Hlavne tú polevu. Robila som ju už minimálne 20 krát. Ďakujem za recept :-)
1x radost
smejkad
Tak môžem potvrdiť, vid obrázky hore.
Robila som ju viac krát, bez problémov, výborná.
Včera že urobím do roboty , veď overené a neuvedomila som si, že som začiatkom roka menila sporák.
Najprv vybehla, potom sa prepadol stred, kým sa v strede dopieklo, na okrajoch zhorelo:-(
Až vtedy som si spomenula, že som zo začiatku ani chlieb nevedela v nej upiecť.
Očividne v mojom prípade treba dať o jeden rošt nižšie.
Takze recept fajn, rúry sú rôzne.
2x radost a haji
kristinamia
Ja som tuto tortu robila uz niekolkokrat, je fakt, ze ju treba piect na slabsie, ja ju pecievam na 150°C cca 45-60 minut a je dobre upecene cesto. Tiez som miesto polovice oleja pouzila mlieko a je fantasticka, olej sa da aj celkom vynechat, nechybal by v nej, iba ho treba nahradit inou tekutinou. Okrem (bezkofeinovej) kavy ju vzdy pokvapkam aj rumom, alebo esenciou. Je naozaj bozska, moja mala ju ma velmi rada. No a cokoladu davam hocijaku, nemusi to byt Milka.
mickey2704
Dobrý deň,
Ja by som sa chcela spýtať, robila som Milka tortu, presne podľa receptu. Korpus som piekla hodinu pri teplote 180 stupňov a torta bola u pečená iba po okrajoch. V strede bola surová a triasla sa. Piekla som ešte pol hodinku ale začal sa mi pripalovat vrch tak som tortu vitiahla a po vytiahnuťi sa mi úplne splaskla, ako nejaký sopečný kráter. Takže v strede je nedopecena a na vrchu spálena. Nevedeli by ste mi poradiť co som spravila zle alebo niečo? Ďakujem veľmi pekne


domcab
Výborné, recept na korpus používam k hocijakej torte, na ktorú chcem tmavý korpus. Ešte pridávam kúsky horkej čokolády 😊 akurát raz mi vyšla pri pečení podla receptu krásne, a druhýkrát mi spadla, tak ako tu niektoré píšete. Istota je piecť to hodinu na 160 stupňoch a vydarí sa krásne 😊