Jednoduchá MILKA torta

Jednoduchá MILKA torta
Foto: h8u
h8uH8u, recept pridal: 31. augusta 2013 18:21Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám od svojej maminky a ktokoľvek túto tortu ochutnal, bol nadšený! Aj keď nevyzerá zrovna najkrajšie, je naozaj vynikajúca, a hlavne veľmi rýchla a jednoduchá. Asi najlepší zákusok aký som kedy jedla :)

Suroviny

12
porcií
10
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny na korpus zmiešame a vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.
Jednoduchá MILKA torta - obrázok 1

Pečieme v rúre vyhriatej na 180° cca 45 minút.
Jednoduchá MILKA torta - obrázok 2

Kým sa korpus pečie, pripravíme si polevu. Do hrnca vlejeme šľahačku a nalámeme milka čokoládu. Za stáleho miešania privedieme k varu a varíme, až kým poleva nezhustne.
Jednoduchá MILKA torta - obrázok 3

Po odstavení zo sporáka necháme polevu chladnúť a pripravíme si korpus. Po upečení ho pozdĺžne prekrojíme na polovicu. Spodnú časť vložíme naspäť do formy. Pripravíme si hrnček silnejšej instantnej kávy a polovicou polejeme spodok korpusu. Potrieme džemom, najlepšie marhuľovým, ale postačí akýkoľvek. Džemom nešetrite, čím bude torta šťavnatejšia, tým lepšie. Preložíme hornou polovicou korpusu (nezabudnite, že má byť vo forme) a postup opakujeme aj na vrchu. Na skoro hotovú tortu nalejeme pripravenú milkovú polevu a dáme na noc do chladničky. Dobrú chuť :) Torta by sa určite dala spraviť aj ako rezy, na plechu, v tom prípade by sme korpus neprekrajovali ale natierali len zvrchu.
Jednoduchá MILKA torta - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

80 komentárov k receptu
  • luss44, 31. augusta 2013 o 21:03
    veru by som si dala povedať s jedným kúskom aj teraz, vyzerá chutne :)


  • janulienka90, 31. augusta 2013 o 21:24
    vyzerá neskutočne, teraz na noc by som si dala pár kúskov :)


  • salas, 1. septembra 2013 o 08:14
    Vyzerá dobre a aký veľký hrnček a priemer tortovej formy je aký?


  • torticka, 1. septembra 2013 o 15:26
    tej čokolády je tam málo. Treba ju aj okoštovať, či je dobrá. Čo Ty na to?


  • emka9, 1. septembra 2013 o 16:18
    :-) Idem vyskúšať


  • 3sandra3, 1. septembra 2013 o 18:16
    skvelá


  • h8u, 3. septembra 2013 o 11:35
    @salas hrnček klasicky, 250-300 ml, formu mam ja s priemerom 32 cm :)

    @torticka to sa len zda, skusala som aj polevu z 1 a pol davky ale bolo to prilis sladke, vobec nebola taka dobra. toto je akurat :)


  • orchidea, 3. septembra 2013 o 21:08
    páči sa mi tvoj recept...ukladám si


  • benjamin82, 4. septembra 2013 o 16:51
    veľmi chutne a jednoducho vyzerala tá tvoja torta, tak som ju hneď skúsila :-( neviem kde som spravila chybu, ale korpus som piekla v elektrickej rúre tak ako píšeš na 180 - 45 minút a okrem toho že pekne narástol cesto vo vnútri bolo surové, tak neviem či sa nemá na slabšie piecť? fakt mi poraďte ak viete v čom sa stala chyba .... a tak som sa tešila že si pochutnám


  • rachelka, 5. septembra 2013 o 18:10
    @benjamin82 tiež som tortu upiekla, korpus sa piekol na 180 stupnoch v teplovzdušnej rúre 45 min. a cesto bolo dokonale upečené....tortička je fakt chutná:)


  • paulii, 6. septembra 2013 o 12:33
    dala som len polovičnú dávku oleja a doplnila vodou a tiež bola dokonalá! :)


  • h8u, 6. septembra 2013 o 17:32
    @benjamin82 to mi je ľúto, mne to presne na tých 45 minút krásne vychádza :( treba určite pred vybratím skúsiť špajdlou či nie je surový, je pravda že každá rúra pečie inak


  • trdelniiiq, 6. septembra 2013 o 18:21
    urcitu ju vyskusam, ked mi pridu vnucikovia na navstevu!

    a ahaho tomas, nick mi stale funguje aj tuna!

    ...babka karolina


  • trdelniiiq, 6. septembra 2013 o 18:45
    ojojoj, aj chybu som tam spravila, to tak ked si vezmem okuliare na dialku na pisanie :o))


  • wiwi, 8. septembra 2013 o 12:25
    prudko jedlé


  • makyna, 8. septembra 2013 o 13:24
    též jsem dělala a měla jsem stejný problém, těsto vypadalo udělaný a dobře ale ve vnitř bylo syrové:-(....na 180 stupňů a 45 minut:-(...nevím kde je chyba..


  • pipnat, 9. septembra 2013 o 15:00
    Perfektná, piekla som včera a dnes priniesla do práce na meninovú oslavu, mala úspech veliký:)trošku som sa obávala či nebude príliš sladká, bola akurát a cesto sa krásne podarilo, piekla som na 180 stupňoch približne 40 minút:)


  • mariamka, 13. septembra 2013 o 13:43
    vyborna, len som asi dlho varila polevu (cca 20 min), mala som z toho nugat :) ale inak skvela, stavnata, dakujem, urcite este zopakujem, len dam este menej cukru, nez teraz :)


  • amelia11, 14. septembra 2013 o 14:50
    tortičku robím už druhýkrát, je vynikajúca, Ďakujem.


  • emmka0903, 14. septembra 2013 o 20:35
    Ahoj, spomínala si, že Tvoja forma má priemer 32cm, moja má 23-24cm, zmestí sa mi to tam? Ďakujem za rady. Zajtra chcem vyskúšať , pre maminku :)


  • kloti1000, 22. septembra 2013 o 20:58
    Torta je megasladka a perfektna.Chutila kazdemu a urcite som ju nerobila posledny krat.Dakujem za receptik... :-)


  • surincicka, 27. septembra 2013 o 10:47
    tak toto nemalo obdoby.... čo som ja včera s touto tortou stvárala... urobila som cesto - dala do formy a šup do rúry. medzitým som postavila smotanu s čokoládou na sporák, a kukám po linke - plný hrnček oleja. Jasné že som ho tam zabudla dať. rýchlo som to vybrala z formy a zamiešala olej a šup ho naspäť. napodiv sa korpus upiekol pekne. len tá smotana mi zatiaľ poriadne prihorela.... napriek všetkým týmto trampotám je torta veľmi dobrá a keby tá poleva navrchu nebola taká nahorkastá-pripálená bola by super fantastická.


  • svk, 27. septembra 2013 o 13:35
    vyzerala krasne narastla do vysky formy,po 50 min som skusala spajlou bola este surova..tak som ju tam este nechala a potom mi pekne krasne padla,bola asi polovicna oproti tomu aka bola...a aj tak nedopecena..nechapem..skoda,kde robim chybu?


  • surincicka, 28. septembra 2013 o 12:53
    @svk nechápem... napriek tomu čo som s cestom ja povyvádzala sa mi pekne prepiekla a neklesla... jedinú zmenu v recepte som si urobila - dala som len pol šálky cukru, to je môj zvyk dávať vždy menej cukru tak nám tie koláče viac chutia


  • kloti1000, 29. septembra 2013 o 09:06
    Torta je vynikajuca, takze dnes ju robim uz druhy krat.Dakujem za receptik :-)


  • marianka123, 4. októbra 2013 o 20:47
    dakuem za uzasny recept tuto tortu som piekla uz dva krat :-) sice recept mam len tyzden ... mne sa podarila na vybornu ale citala som komentare ze sa niekomu neprepiekla a to sa stalo mojej susede prave dnes tak som jej ju upiekla ja a ona sa divala ci to robila spravne ... ano presne tak isto podla receptu a predsa vnutro surove olejove a povrch cierny ... z toho nam vychadza ze vsetko zavisi od rury ... moa funguje podla receptu na 180 stupnov 50 minut a ona piekla hodinu a stvrt a neprepecene ... takze gazdinky co sa vam to nevydarilo skuste to este raz a dajte menej stupnov aby sa stihlo prepiect a nezhorelo ... ja by som skusila cca 150 -160 pomalicky a ked by trebalo tak ku koncu viac ale podla mna takato teplota by bola fajn :-) skuste to oplati sa to a ak nechcete skusit tak si urobte vlastny korpus aky mate odskusany a len dokoncite to kavou dzemom a hlavne !!!!! :-D ou neskutocnou polevou a bude to perfektne drziiim palce :-)))


  • beba12, 8. októbra 2013 o 08:44
    ja by som skusila zakryt korpus alobalom,aby sa z vrchu nepripiekla a potom odokryt a dopiect,ja takto peciem vzdy babovku,lebo ked som nedala alobal,tak sa mi pripiekla a vnutri bola surova,urcite vyskusam aj ja tuto torticku :)


  • ywush, 10. októbra 2013 o 15:13
    Vynikajúca!!! :-)


  • ultragirl, 25. októbra 2013 o 17:12
    ahojte, vyzera vyborne a stavnato, ale co mozem pouzit namiesto kavy, moj manzel neznasa chut kavy? mozno pomarancovy dzus?


  • kimlo, 25. októbra 2013 o 18:24
    @ultragirl bola by skoda kazit taku dobrotu pomarancovym dzusom, radsej vymen manzela... :-)


  • amelia11, 1. novembra 2013 o 10:44
    perfektná, pečiem už najmenej 10krát


  • ceruzka1, 3. novembra 2013 o 15:32
    No neviem, ide tam hrncek cukru a hrncek granka, ktore je skoro z 80% zase len cukor. A este ta milka.... ta okolo kakaa tiez moc neprebehla. Ved to musi byt nenormalne sladke. Nebolo by vhodne dat do coko torty aspon trosku naozajstneho kakaa?


  • mnamky, 8. novembra 2013 o 23:35
    mnam,,,mnam,,,zdieíam,,,ide víkend-upečiem,,,,


  • dandy, 14. novembra 2013 o 19:10
    Problém upečenej torty vidím v tom, že bežné formy majú 24 cm priemer a tvoja 32, to znamená, že tortu máš nižšiu a rýchlejšie upečenú. Ostatné, ktorým sa torta neupiekla, majú zrejme 24 cm, a preto torta bude vyššia, a treba ju piecť na 160 stupňov, aby sa prepiekla.


  • maminka88, 21. novembra 2013 o 16:55
    možem povedať len tolko že je vynikajúca
    už som ju robila neraz


  • bambitka, 23. novembra 2013 o 16:29
    ja by som upiekla tie korpusy dva,alebo by som to dala na mensi plech,aby sa to prepieklo :)


  • krtenko, 23. novembra 2013 o 18:18
    DNES SOM JU ROBILA,JE VELMI CHUTNA


  • lecko7, 24. novembra 2013 o 18:17
    robil som ju uz druhy a urcite nie posledny krat - je vynikajuca :) prvy krat sa mi cesto nepodarilo z dovodu ze mam 24cm formu a mala sa piect na 160stupnov na 1hod., poleva ked sa zacne vriet tak staci cca 5minut este nechat aby bola dostatocne husta a kavy som daval 3 male lyzicky na cca 2deci vody to mi uplne stacilo na celu tortu,


  • chatarka, 1. decembra 2013 o 12:34
    objavila som túto chutnú sladkú čoko tortu určite ju spravím chystám sa na návštevu kde majú dve deti tak že sa jej určite potešia :-) ☼ ♫ ♪


  • etelka44, 1. decembra 2013 o 21:47
    Tortička SUPER !!! Výborný recept !!! Ďakujem :-)


  • adinka7, 4. decembra 2013 o 08:43
    No ja som skusila vcera a dopadla som isto ako tu pisete.. nakoniec korpus splaskol a vo vnutri bol nedopeceny :( skusila som druhy raz a to iste..dneska sa bude degustovat tak uvidime ako dopadne..


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 39 komentárov)
  • gabi74ka, 5. januára 2014 o 21:54
    ďakujem! torta je vynikajúca!!! nabudúce skúsim aj na plech...


  • leus10, 9. januára 2014 o 15:14
    perfekný recept,dakujeme


  • medovnicek, 10. januára 2014 o 15:11
    ešteže tu teraz dali ten výber najklikanejších receptov, pretože by som inak o tento super recept prišla


  • babidka, 11. januára 2014 o 15:01
    Mne sa zdala ta torta prilis sladka a tak som ju nemienila robit .Ale ....nas priatel ma dnes narodeniny a kedze je slobodny , ako darcek som mu upiekla tortu :-) Ma velmi rad sladke a aj cokoladu Milku -preto volba padla na tento recept . Je vyborna ! Pre mna je naozaj prisladka , ale napriek mojim obavam je ta plnka dobra , lahko sa s nou pracuje a po stuhnuti dobre drzi tvar . Ja som ju este "vylepsila " plnkou z rozvareneho jablka a bananu zahustenu trochou vanilkoveho pudingoveho prasku aby jej bolo "viac" a priatel ju nezjedol sam na jedno posedenie....:-)


  • babidka, 11. januára 2014 o 15:03
    Tu jablkovu plnku som samozrejme nezmiesala s tou cokoladovou polevou - aj ked z mojho komentaru to tak vyznelo :-) Dala som ju vedzi tie dva platky korpusu ....


  • ankaxx, 11. januára 2014 o 16:47
    tak ja som túto tortu dnes skúšala ako koláč. cesto mi najprv pekne narástlo potom ale hneď aj padlo :( asi bola na cesto príliš vysoká teplota. džemom sa to veľmi potrieť nedalo, lebo cesto na plechu je dosť tenké.. no ale uvidím zajtra, ako to dopadne. Polevu som dala z dvoch šľahačiek, na veľký plech sa mi zdala jedna málo, čokolády som dala 4 namiesto 5. Chuťovo sa mi zdá poleva veľmi dobrá, tak akurát, ani veľmi sladká a zas ani sa mi nezdá málo... tak uvidím čo z toho zajtra bude :)


  • hanuska, 11. januára 2014 o 20:35
    vyzerá výborne, určite tak aj chutí, tento mesiac upečiem mamine k meninám


  • aga1, 12. januára 2014 o 14:19
    Chcem sa opytat, na korpus ste vyslahali vajicka s cukrom a potom primiesali ostatne ingr., alebo len vsetko spolu varechou?


  • mumu, 14. januára 2014 o 21:37
    Piekla som na plechu ako rezy aj keď som ubrala cukor do cesta, tá čokoládová poleva urobila zákusok neskutočne sladký,piekla som prvý a posledný krát


  • luss44, 14. januára 2014 o 21:50
    na základe pozitívnych komentárov som odporučila túto tortu dvom kolegyniam, jedna ju piekla 5 roč. dcérke k narodkám, druhá len tak v nedeľu a obidve ju dnes vychválili, vraj rýchla, výborná a šťavnatá, len postačí poleva iba zo 100g Milky. V najbližšej dobe ju vyskúšam tiež.


  • najaa, 18. januára 2014 o 20:05
    Je vynikajúca, na marhuľový džem som ešte pridala rozpučený banán a bola to super kombinácia.Určite budem piecť častejšie.


  • baskag, 23. januára 2014 o 22:51
    Baby, ako sem pridavate tie foto? Akurat som ju odfotila a šupla do chladnicky. ZAJTRA je deň Dé, dufam ze bude super


  • vinifred, 31. januára 2014 o 18:33
    Ahoj,akurát ju pečiem,trochu som zmätená z tej polevy..varím,miešam,varím,miešam,akurát sa mi rozpustila čokoláda,dobre sa to spojilo,ale veľmi husté to nieje..zhustne to ako to bude chladnúť??Ďakujem


  • baskag, 1. februára 2014 o 20:19
    zhustne to..resp. určite sa to včera podarilo, však? :)
    jéémine- ta poleva, ten nugát je asi na celej torte to najlepšie! :D


  • vinifred, 4. februára 2014 o 16:39
    ..poleva dopadla super,len korpus,prepichaný špajdlami,upečený a po prekrojení v strede surový..ale idem na druhý pokus,lebo je perfektná..:-)


  • marihuana, 4. februára 2014 o 16:41
    Akurát pečiem Milka tortu. Do cesta som však nedala žiaden cukor. Nakoľko granko obsahuje 70% cukru. Ak sa podari, bude dosť sladká i tak. Dúfam že nezjem polovicu, je veľmi tučná ta torta, ale nedalo mi ju nevyskúšať. Chystám sa na polevu, nejdem ju variť do husta, iba chvíľu prevarím a potom vyšľahám ako šľahačku. Bude taká nadýchaná.


  • marihuana, 4. februára 2014 o 18:12
    Takže Milka torta sa už chladí v chladničke. Korpus bol po 45 minútach v rúre mierne vlačný čo mi vôbec nevadilo, nakoľko má ísť o vlačnu tortu. Nerobila som z toho tragédiu, 45 minút v rúre musí stačiť na odstránenie mukovej chuti v korpuse. Polevu som si ale rozdelila na dve časti, polovicu som jej uvarila na spomínaný nugát ako bolo v pôvodnom recepte a druhu polovicu som nechala vychladnuť a našľahala som. Najskôr som dala tuhu polevu a potom tu našľahanú, takto je torta obohatená ešte o nadýchanú plnku.


  • anus, 5. februára 2014 o 10:54
    robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík


  • anus, 5. februára 2014 o 10:55
    robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík


  • anus, 5. februára 2014 o 10:55
    robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík


  • anus, 5. februára 2014 o 10:55
    robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík


  • anus, 5. februára 2014 o 10:55
    robila som ju ako rez a namiesto dvoch milka čokolád mliečných som dala jednu s veľkými orieškami a jednu plnenú karamelom , úplne úžasná záležitosť ďakujem za receptík


  • kimlo, 5. februára 2014 o 11:08
    @anus ako počítam tak si spravila celkom 5 rezov... :-)


  • marihuana, 5. februára 2014 o 15:53
    Takže máme za sebou aj ochutnávku milka torty, musím povedať že je veľmi sladká, na budúce nahradím časť milka čokolády za kvalitnu čokoládu 70% kakaa.


  • marihuana, 5. februára 2014 o 15:53
    Takže máme za sebou aj ochutnávku milka torty, musím povedať že je veľmi sladká, na budúce nahradím časť milka čokolády za kvalitnu čokoládu 70% kakaa.


  • marihuana, 5. februára 2014 o 15:59
    Prečo mi to pridla dva krát?


  • kikula, 9. februára 2014 o 15:48
    neviem ci ma byt ta poleva taka strasne tvrda lebo ja som ju mala a nedalo sa to krajat :/
    ale biskvit dobry


  • viera1, 9. februára 2014 o 16:21
    @kikula Milka-nemilka (asi obsahuje veľa margarínu) na výbornú polevu si urob toto:
    » varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-poleva-ganache/15490...

    Kúp si kvalitnú čokoládu (70%) a budeš spokojná.A nebudeš ju mať takú nepríjemne sladkú.


  • ingusa7, 10. februára 2014 o 15:27
    ďakujem za skvelý recept, torta sa podarila a musím uznať, že je vynikajúca a jednoduchá na prípravu


  • lucka85, 13. februára 2014 o 16:30
    Dnes som tuto torticku piekla mojmu drahemu na Valentina, a aby bola taka echt valentinska, navrch som do srdieckovej formicky sypala take tie farebne "granulky", potom formicku odstranila a farebne srdiecka boli na svete :) Tak snad bude chutit. Inak piekla som ju vo forme priemeru 24cm na 150C asi 50 minut, a upiekla sa dobre.


  • mastersef, 16. februára 2014 o 14:13
    Uz sa chladi, nemozme sa dockat :)


  • luckadominika, 25. februára 2014 o 18:17
    aj ja som ju vyskúšala a tiež je surová :( nakypela pekne a potom po bokoch splasla :(...................och joj no čo už ale aj tak sa spapá


  • stopcirkus, 25. februára 2014 o 22:56
    tortu som piekla , mam priemer korpusu 24 cm tak som to piekla na 160 C cca 60 - 70 minut a bol dobre upeceny ... torta mala uspech :) nabuduce ju peciem znova, lebo je jednucha a vynikajuca :D


  • tigersilver, 25. februára 2014 o 22:59
    cez vikend urobim :) ukladam do KK


  • zuzana1981, 26. februára 2014 o 19:37
    kolko je jeden hrncek ? diky


  • h8u, 28. februára 2014 o 21:31
    damy (aj niekolki pani), bohuzial som stale neprisla na to ako je mozne, ze polovici ludi sa torta vydari perfektne a polovica ju ma surovu :( asi to naozaj bude odlisnymi rurami, inak neviem..
    dokonca sa mi stalo to, ze ked som ju v decembri piekla.. uplne rovnakym sposobom ako vzdy, z rovnakych surovin a v rovnakej rure ako uz velakrat predtym! stalo sa mi presne to iste, korpus sa nafukol a vnutri bol uplne surovy, az tekuty. cele to samozrejme putovalo do kosa a na druhy den sa mi uz podarila skvele.
    rovnako ako dnes, uz sa chladi v chladnicke a nebol ziadny problem.

    vobec tomu nerozumiem a je mi velmi luto, ze niektorym sa nedari upiect, pretoze je naozaj vyborna.
    kazdopadne dakujem za vsetky komentare, necakala som, ze bude mat az takyto velky uspech :)


  • mysenka, 9. marca 2014 o 16:08
    Dnes som ju piekla, no nedopiekla :((( Stalo sa mi presne to, čo už bolo spomenuté, že cesto vo vnútri je surové a to som ho piekla o pol hodinu dlhšie! :((((


  • julianka2, 21. marca 2014 o 20:11
    Práve pečiem túto tortičku už po štvrtýkrát, je vynikajúca!!! Prvá sa mi nepodarila, pretože mám menšiu formu, takže sa v strede nedopiekla a spľasla. Keď ju ale pečiem na 150° je super.:) Dávam do nej len 1/4 hrnčeka cukru a ani ten podla mňa nie je treba, torta je dosť sladká.:) Ďakujem za receptík, doma sa jej nevieme dojesť! :)


  • danielka11, 19. apríla 2014 o 15:46
    Ja by som sa chcela opýtať, či sa vajcia dávajú celé, alebo len žľtka?



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist