Foto: an3da
Nezvyknem robiť také malé torty, ale nemala som veľa času a robila som z toho čo bolo v chladničke.
Postup
-
1
Vyšľaháme 6 bielkov na penu, pridáme 10 lyžíc cukor a nie celkom plnú lyžicu ocot. Predtým si vyhrejeme rúru na 250 stupňov. Vyšľahané bielky si podelíme do troch okrúhlych foriem a teplotu zmenšíme na 150, uložíme do rúry a necháme to jednu hodinu. Vo vodnom kúpeli uvaríme vyšľahané žľtky s tromi lyžicami cukru, pridáme čokoládu a potom si to vychladíme. Zmiešame s margarínom a pridáme tri - štyri lyžice vyšľahanej šľahačky. Plníme : cesto, plnka, šľahačka. Tortu som potom bohato poliala čokoládou, neuvádzam množstvo - koľko máte, toľko dáte.
-
2
Takto to vyzeralo na tanieri.
Namiesto margarínu použi obyčajné maslo - je zdravšie a oveľa chutnejšie. U mňa máš ale istých 5* za krásnu prácu tortovú :)
a 5*****