Torta so šiestimi vajíčkami

an3da - fotkaan3da, 14. októbra 2013
Torta so šiestimi vajíčkami
Foto: an3da

Nezvyknem robiť také malé torty, ale nemala som veľa času a robila som z toho čo bolo v chladničke.

Suroviny

6 ks
14 PL
1 PL
150 g
150 g
200 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme 6 bielkov na penu, pridáme 10 lyžíc cukor a nie celkom plnú lyžicu ocot. Predtým si vyhrejeme rúru na 250 stupňov. Vyšľahané bielky si podelíme do troch okrúhlych foriem a teplotu zmenšíme na 150, uložíme do rúry a necháme to jednu hodinu. Vo vodnom kúpeli uvaríme vyšľahané žľtky s tromi lyžicami cukru, pridáme čokoládu a potom si to vychladíme. Zmiešame s margarínom a pridáme tri - štyri lyžice vyšľahanej šľahačky. Plníme : cesto, plnka, šľahačka. Tortu som potom bohato poliala čokoládou, neuvádzam množstvo - koľko máte, toľko dáte.

    Torta so šiestimi vajíčkami - obrázok 1
  2. 2

    Takto to vyzeralo na tanieri.

    Torta so šiestimi vajíčkami - obrázok 2

Diskusia k receptu

eviana
@An3da , torta vyzerá krásne... aj v celku, aj v reze, chválim :)
Namiesto margarínu použi obyčajné maslo - je zdravšie a oveľa chutnejšie. U mňa máš ale istých 5* za krásnu prácu tortovú :)
luss44
torta môže byť chutná, ale sorry - krásnou prácou by som to nenazvala, neuraz sa
baty
Paneboze to tam uz nemate ozaj co dat?
emdy
no margarín je čistý prúser - emulzia z repky olejnej = bionafta :(
an3da
Fotka je trochu špatná - fotené je mobilom. Tortu som robila ako prekvapenie pre dcéru a zaťa k prvému výročiu manželstva. Cestá sú chrumkavé a plnka bohato čokoládová. Nemala som maslo.
pusta
no super, cením si tvoju odvahu, revoluťné, krásne a chutné. :-)
a 5*****
frona
škoda, že je tam ten margarín. Ja do krémov zásadne dávam len maslo. S margarínom si môžem kúpiť aj v obchode..... Keď domáce tak kvalitné....nie? A ozdobenie? Páčia sa mi pekne vyzdobené torty,ale ak je jednoduchá a pri tom chutná, nezáleží, či je to umelecký výtvor...nie? :-)
babkamt
Tiež patrím k tým čo nemajú dosť trpezlivosti a zručnosti na zdobenie.Ale kto chce spraviť tortu podľa teba , môže využiť svoju kreativitu a ozdobiť si ju podľa vlastnej fantázie.
broninka
Noo, mne sa nad takouto tortou viac zbiehajú slinky ako nad vyčačkanou z marcipánu, umelecké dielo šikovných ručičiek, ale vyzerá ako z umelej hmoty...takže u mňa plus...ku káve ako stvorená :-)
tiginko
odhliadnuc od nechutného margarínu, ktorý by som nahradila jednoznačne maslom, nehovoriac o umelej šľahačke, jedná sa o veľmi vydareného zástupcu dadaistického štýlu. Tento výtvarný štýl pri zdobení tort uprednostňujem aj ja :-)
an3da
Ak si pozriete moje recepty, tam sú torty zdobené šľahačkou. Na túto som polevu liala dva krát, raz a dala do chladničky a potom ešte raz. Torta je naozaj chutná.
an3da
Ocot - aby bolo chrumkavé cesto.
monda
nevidím dôvod , ked pridala margarín, prečo by malo vždy byť maslo? no nie @An3da ? ako kto chce si spraví, ja tiež zvyknem dať maragarín a je fajnová chuť. Tortu si upiekla peknú :-)))
an3da
@monda , dakujem - máš pravdu, ako kto chce nech si tak sparaví. Tortu som urobila z lásky, iba pre dve osoby. Viem že milujú čokoládové - tak to mali ozaj čokoládové.
eviana
Presne to som chcela napísať, že ak je jedlo s láskou pripravované, nemôže byť iné, ako skvelé, pretože láska je najdôležitejšia ingrediencia. A trvám na tom, že sa mi torta páči, tie stekance čokoládové sú presne také aké mali byť... tlieskam a že som dala 5* vôbec neľutujem, dala by som ich zasa... ale naďalej platí moja poznámka - namiesto margarínu maslo :)
torticka
Keď mi pošleš z tej tortičky krásnej, tak ja ju spapám. Mňam.
lenusha
neviem neviem noo to je dobry recept na taku tortu zo siestych vajec som este nikdy nerobila skusim to niekedy urobyt ked sa mi to podari ako tej co piekla ju... :)
an3da
@lenusha , Prvotný recept je 8 bielkov, 14 lyžíc cukra a jedna lyžica octu. To si môžeš vyliať na väčší obdlžnikový plech a potom raz alebo dva ráz prerezať a budeš mať zákusok, tiež to mám v mojich receptoch. Nech sa ti podarí :-)
alali
torta je pekna a urcite aj chutna :) a nechapem to pohorsovanie sa nad margarinom. bezne vidam v supermarketoch ako ho ludia kupuju. a najma teraz pred sviatkami, ked je v akcii. tak neviem ci z neho aj pecu alebo si ho len kupuju v ramci nasho narodneho sportu - je to v akcii, vsetci to kupuju, tak to musim mat aj ja :)
an3da
@alali , ja si to vôbec neberiem - ako sa hovorí - k srdcu! Jesto tu spústa receptov s margarínom. Osobne nerobievam veľmi často torty alebo dačo iné s margarínom, niečo robím s olejom a niečo s masťou - tam kde sa miesi, povedzme kysnuté alebo iné cesto. I na olej bolo skorej že je zdravší, teraz ale že je lepšie s masťou... Nuž tak z každého tak potrochy a bude dobre.
andy36
Toto by som v živote nedala na net a ani rodine. Je to hanba. Prepáčte za úprimnosť ale aj moja 10r.dcéra je sikovnejsia
1x frezia
an3da
Andy36, ja sa za moje recepty nehanbim. Tento som dala preto že mám recepty na tortu s 30 vajičkami a tam boli komentare že je to veľa vajec, nuž tak som to skusila z menej. O tom ako sa to komu páči alebo nepáči a či si niekto dá po recepte margarin alebo maslo...Ja sama niekedy robím po recepte a niekedy si to obmením ako mi zodpovedá...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia