Torta s prekvapením

sonulienka - fotkasonulienka, 10. septembra 2013

Piekla som tortu ani som ju sem nemienila dať ale pre inšpiráciu.

60 minút
príprava

Suroviny

Korpus:
5 PL
5 PL
5 ks
1 ČL
Plnka:
2 ks
550 ml
100 g
250 g
Poleva:
3 PL
200 g
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Postup:
    Najprv som si uvarila puding aby mi vychladol potom som si rozpustila čokoládu a dala ju na bublinkovú fóliu a dala do chladničky stuhnúť./Za toto ďakujem Rennatte je to skutočne vynikajúci nápad./

  2. 2

    Potom som si upiekla korpus nasledovne:
    Vyšľahala som do tuha bielka potom som pridala cukor znovu dobre do tuha vyšľaha,pridala žĺtka rozmiešala a na koniec múku rozmiešanú s PDP.Múku dávam pol na pol/polovicu hladká polovicu polohrubá/ Dala do formy a piekla na 170 stupňov 40 minút.

  3. 3

    Po upečení pokiaľ mi korpus chladol som si vymiešala maslo s práškovým cukrom do peny a pomaličky pridávala vychladnutý puding. Keď bol korpus vychladnutý som ho prekrojila na tri časti v strede každej časti som vykrojila koliesko a plnila. Keď bola torta naplnená potiahla som ju plnkou aj hore a na bokoch a preložila na podnos. Vysypala som lentilky do stredu kde som vykrojila koliesko, na vrch som dala čokoládu ktorá mi pekne v chladničky stuhla a do okola som dala trubičky ktoré som stiahla mašličkou ozdobila vrch a torta bola na svete.

  4. 4

    Tu už je torta pri oslávencovi.

    Torta s prekvapením - obrázok 4
  5. 5

    Tu je v reze kde sa vysypali lentilky.

    Torta s prekvapením - obrázok 5
  6. 6

    A tu sú oslávencoví gratulanti aj s oslávencom torta chutila čo ma teší.

    Torta s prekvapením - obrázok 6

Diskusia k receptu

babkamt
Jakubkovi si určite urobila radosť touto vydarenou tortou. Oslávencovi tiež gratulujem k 10. narodeninám .
eviana
Wooooou... to je skvelý nápad a pre nás lentilkomilov hotový poklad taká úžasná tortička... tiež mám Jakubka, akurát ten môj už 18 mal ... všetko najlepšie Tvojmu Jakubkovi, nech sa mu darí :)
vybuska
torta nadherna, vynikajuca, vsetky deti si pochutnali a kde je foto kde deti ukazuju jednicku ako im chuti? :-) a este raz dakujemeee




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia