Torta s prekvapením fotorecept

jurovic6 - fotkajurovic6, 2. júla 2012
Torta s prekvapením (fotorecept)
Foto: jurovic6

Torta pre moju milovanú mamičku

Suroviny

1 alebo 2 nižšie
3
2




Postup

  1. 1

    PLNKA: Plnku som robil z troch uvarených Saliek a 2 vyšlahaní(?)ch šlahačiek.(mohlo mi napadnúť že 400ml šlahačky bude veľa) Premiešal poriadne dohromady a keď to netuhlo som si povedal že tam toho malo ísť asi menej.Strašne silno som dúfal, že to stuhne v chladničke.Stuhla, ale len trošku.No vôbec to nevadilo.Torta bola aspoň štavnatá.

  2. 2

    Upečený/é korpusy si prepolíme alebo prerežeme na tri kusy.(ja som mal 2 nižšie korpusy tak som prekrojil jeden na 2 a ten druhý na 3kusy). Každý plát korpusu som si potrel čajom s rumom a začal som s vrstvením.Dával som Plát-krém-banány-trochu krému-plát-krém-banány-trochu krému-plát-krém-jahody-trochu krému-plát-banány-trochu krému-plát-džem a potrel som to celé krémom.Strčil som to do chladničky a znovu som dúfal...no teraz:nech mi to neztečie. Zázrak!Keď som to vytiahol,držalo to.

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tááákže teraz začne ten teror.,,Pedkreslíme´´ si srdce do torty a vykrojíme si ho ostrým nožom.

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vykrojíme si srdce z oblátky.Vytiahneme nejako to srdce z tej torty a vložíme tam tú oblátku.

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tortové srdce si dáme na tanier a dáme ho do chladničky stuhnúť.Do tej srdcovej ,,diery´´dáme malý darček (ja som dával prstienok v krabičke)a prikryjeme celú tortu oblátkou.

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyvalkáme si fondán (ja som si spravil mramorový z ružoveho a bieleho) a potiahneme ním tortu aj srdce,ktoré položíme navrch.

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dokončené vyzerá takto:

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teda tak nie lebo som strhol tie srdiečka z vrchu a dal tam 35-ku z fondánu ale nestíhal som fotiť.Za prvé čas, za druhé vybitá batéria. V reze som ju nestíhol odfotiť.(to by ste neverili akí boli pažraví)Za hodinu bola preč. (Pardon za tú zlú kvalitu tejto fotky ale musela tam byť :D)

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ak nechcete pribrať krájajte najviac 1-centimetrové kúsky.Potom by sa to možno dalo zaradiť do kategorie - Štíhla línia. S pozdravom, Juraj

    Torta s prekvapením (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tinca
unikátny nápad s tým darčekom, ak to niekedy urobíš svojej nastávajúcej, tak ťa bude na rukách nosiť
marijanka712
to je fakt vynikajuci nápad chválim tvoje dielo si šikovný syn mamka má s teba iste radosť , len cvič lebo už ti to ide dobre a ked budeš robiť pre svoju lásku to budeme kukať ake unikátne dielo bude z toho - nerob si z toho nič aj mne niekedy plnka tuhne ako ona chce , ale vždy z toho niečo urobime a nakoniec je to fantastické dielo ako tvoje a verím , že bola vynikajúca karamelová a všetci si olizovali aj uši nie len prasty..... len tak ďalej......
marianne69
@jurko niekedy sa mi az verit nechce,ze si Ty 13-rocne chalanisko,nielen,ze ta torta je krasna,mam sa co od teba ucit,ale celkovo podla vyjadrovania,sposobu komunikacie by som ta tipovala aspon na 18-20 rokov,si velmi rozumovo,aj nazorovo vyspely:-)drzim palecky,paradna je...
akeber
no ty si ale šikovný :-) veľmi pekná torta a ten darček v nej no nenachádzam slov ,,,tvoja mamina sa musela veľmi potešiť ,,,len tak ďalej ,,,všetky nás tu prevalcuješ aspoň máme od koho brať inšpiráciu :-))



sovka62
Úžasné, takú tortičku by som prijala aj ja, ani by v nej nemuselo byť prekvapenie.
izabella929
táto tortička vyzerá krásne.-))))) gratulujem, ale na chalana si veľmi šikovný.-)))))
mama3chlapov
fantasticccco!!! Tak toto prekvapko by som raz chcela od môjho syna (aspoň jedného z nich :o). Ty si inak šikovný a sa vždy narehocem na tvojich komentároch v postupe. Dúfam, že čoskoro pridáš niečo. Inak fakt geniálny nápad s tým darčekom vnútri, to ťa ako napadlo? Musím spraviť aj ja!
jurovic6
Ani neviem ako ma to napadlo ale povadal som si, že vyrežem srdce a keď už to malo byť duté tak som tam chcel ničo "strčiť" :)
irenaw
super nápad s tým prekvapením, uložila som si :)
valeri
Tak toto je skutočne nápad za milión, darček ukryť do torty, originálne.
tori111222
parádny nápad, aspoň viem, kde mám dať retiazku mojej dcére k 20-tke..1*****+1*****+1*****.. ďakujem
martamm
Nemôžem uveriť, že autorom tohoto úžasného receptu je 13 ročný chlapec. Klobúk dolu, jurovic6, určite to so svojou šikovnosťou ďaleko dotiahneš, k tomu Ti držím palce :))
jurovic6
:) no tak sa tešila...najprv že čo je s tou tortou a potom že :Ved tam je nieco tvrde...krabicka...jeeeeeeeej...tak predsa som dostala aj prsten!!!a uz sa len chvastala ze aku dostala tortu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia