Torta s prekvapením (fotorecept)

Autor receptu: jurovic6

Torta pre moju milovanú mamičku

Postup

  1. PLNKA: Plnku som robil z troch uvarených Saliek a 2 vyšlahaní(?)ch šlahačiek.(mohlo mi napadnúť že 400ml šlahačky bude veľa) Premiešal poriadne dohromady a keď to netuhlo som si povedal že tam toho malo ísť asi menej.Strašne silno som dúfal, že to stuhne v chladničke.Stuhla, ale len trošku.No vôbec to nevadilo.Torta bola aspoň štavnatá.
  2. Upečený/é korpusy si prepolíme alebo prerežeme na tri kusy.(ja som mal 2 nižšie korpusy tak som prekrojil jeden na 2 a ten druhý na 3kusy). Každý plát korpusu som si potrel čajom s rumom a začal som s vrstvením.Dával som Plát-krém-banány-trochu krému-plát-krém-banány-trochu krému-plát-krém-jahody-trochu krému-plát-banány-trochu krému-plát-džem a potrel som to celé krémom.Strčil som to do chladničky a znovu som dúfal...no teraz:nech mi to neztečie. Zázrak!Keď som to vytiahol,držalo to.
  3. Tááákže teraz začne ten teror.,,Pedkreslíme´´ si srdce do torty a vykrojíme si ho ostrým nožom.
  4. Vykrojíme si srdce z oblátky.Vytiahneme nejako to srdce z tej torty a vložíme tam tú oblátku.
  5. Tortové srdce si dáme na tanier a dáme ho do chladničky stuhnúť.Do tej srdcovej ,,diery´´dáme malý darček (ja som dával prstienok v krabičke)a prikryjeme celú tortu oblátkou.
  6. Vyvalkáme si fondán (ja som si spravil mramorový z ružoveho a bieleho) a potiahneme ním tortu aj srdce,ktoré položíme navrch.
  7. Dokončené vyzerá takto:
  8. Teda tak nie lebo som strhol tie srdiečka z vrchu a dal tam 35-ku z fondánu ale nestíhal som fotiť.Za prvé čas, za druhé vybitá batéria. V reze som ju nestíhol odfotiť.(to by ste neverili akí boli pažraví)Za hodinu bola preč. (Pardon za tú zlú kvalitu tejto fotky ale musela tam byť :D)
  9. Ak nechcete pribrať krájajte najviac 1-centimetrové kúsky.Potom by sa to možno dalo zaradiť do kategorie - Štíhla línia. S pozdravom, Juraj