Torta s parížskym krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 29. mája 2016
Torta s parížskym krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Tortu som robil pre zaľúbený párik.

Suroviny

Na korpus:
6 ks (L-XL)
150 g
180 g
Na parížsky krém:
800 g 35%
200 g (aspoň 50%)
200 g (Milka alebo váš výber)
50 g
Na biely krém:
200 g 35%
100 g
1 ks
Na ozdobenie vrchu torty:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ahojte 6 bielkov vymiešame aj s kryšt.cukrom (150 g) v tuhšiu penu.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    6 žĺtkov minimálne prešľaháme,alebo iba tak s vidličkou trochu premiešame.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K bielkovej pene primiešame žĺtky a nakoniec aj múku (180 g) ktorú primiešame, iba tak jemne varechou. Dielo prehadzujeme s citom, aby sme penu moc nerozbili.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Surové cesto vyklopíme do tortovej formy vystlanej papierom. Cesto som piekol 1 hodinu pri 160 °C.Použitý bol horný a spodný ohrev el. rúry.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus necháme celkovo vychladnúť.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý tortový korpus potom priečne prerežeme na 3 časti. Ďalej pláty plníme a krémom natrieme aj boky torty. Na vrch torty budeme natierať biely krém.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz Vám ukážem ako som robil parížsky krém. Smotanu (800 g) privedieme k varu aj s polámanou horkou čoko (200 g ) a mliečnou čokoládou (200 g) a maslom (50 g). Týmto istým spôsobom som robil aj biely krém.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako náhle nám zmes začne vrieť, tak ju ihneď stiahneme z tepelného zdroja. Čokoládové dielo narýchlo schladíme a potom zmes uložíme do chladničky. Najlepšie spravíme, keď ho necháme v chladničke cez celú noc. Tortový korpus a biely krém som robil tiež predošlý deň resp. večer.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhý deň stačí schladenù čokoládovú zmes prešľahať v hustejšiu penu. Keď ju chcete mať sýtejšej farby, tak si do nej prišľahajte preosiate kakao. Sladkosť regulujeme práškovým cukrom. Srdiečko na vrch torty som robil nasledovným spôsobom: Vystrihol som srdiečko z papiera na pečenie a položil ho na vrch torty resp. biely krém. Ďalej som na celý vrch torty nastrúhal horkú čokoládu. Potom som srdiečkový papier opatrne zodvihol do jednej strany (od spodu k vrchu). Upravil som potom nastrúhanú čokoládu, aby nebola moc na kope.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Hmm, další dortík od tebe je nádherný! Zamilovaní byli spokojení, o tom nepochybuji. Jak vidím, tak kudy chodíš, tudy dorty tvoříš! Tleskám!
Nechapem preco sa tulate po svete,ja som presvedcena ze taka mala kaviaren s vasimi tortami by vas urcite uzivila.Vzhladovo su super a o chuti vobec nepochybujem.Nech sa vam dari aj nadalej
Ďalšia super maškrta. Toto ty ako stíhaš popri práci piecť a fotiť? To už máš tú cukráreň? Veď my to tu nestíhame ani čítať a chváliť. Paráda.
@Haji ,zamilovaním torta chutila.Najprv som ju nechcel zverejniť,ale mám tu na vareche aj horšie,tak čo.Milá @Haji robím tortu týždenne a dokonca tento týždeň som robil dve.Ďakujem ti krásne.

@Maska10 ,milé od Vás,že mi fandíte ak to môžem tak nazvať,no túlanie je môj osud.
Poprosím Vás ešte,no ak Vám to nerobí problém,aby ste ma nevykala.Ďakujem Vám veľmi pekne.

@Darina57 ,parížske sú vynikoš všetky.
Srdečne ti ďakujem.

@Staja
Nie,ešte nemám cukráreň.Robím to ako som písal pri čoko torte.Večer upečiem tortový korpus a pokiaľ sa pečie,tak si zatiaľ spravím krém.Na druhý deň potom už,len tortu poskladám.
Krásna torta si raz šikovný @Mesiar50 , takéto zdobenie vždy chválim . Aj v reze by som ju rada videla, ale ked píšeš , že si ju robil pre zamilovaných, tak nebude možné vidieť asi rez , čo je škoda, ale verím že musí byť prekrásna v reze. Naozaj krááása :-)
Výstavná, krásna a iste aj dobrá torta. Obdivujem to zdobenie. Ja mám k tomu do slova odpor, lebo to neviem. Neviem pracovať s kornutkami, so spricom atd. Preto nerobím ani odpaľovane cesto, veterníky, hoci by sa dali aj s lyžicou robiť kôpky cesta na plech. Gratulujem.
... presne ako v komentoch vyššie prezentovaného "fanclub_u Tortomäsiar Laci a naviac kamarát. Už som sa bol dávnejšie vyjadril, že dôstojne reprezentuješ farby SVK aj pod hviezdnatou oblohou NL a okolitých krajín pri Balte! A vieš, že som zvedavý na Tvoju prezentáciu "ZBLANT torty" z našej rodinnej šperkovnice? Rcp som predstavil už dávnejšie a ak ho nenájdeš pri mojom "nickname", tak Ti ho skopírujem a pošlem na E-mail adresu! Pevné zdravie bratku a priaznivé teploty v Tvojej "broderni"!
@Violeta
Nie sú prekombinované,lebo viem spraviť iba takéto jednoduché.Máš vlastne pravdu som chlapec ktorý rád inovuje.Ďakujem pekne a želám ti tiež krásny večer.

@Luwinka
Tortu som samozrejme nemohol prerezať,keďže ju brali preč v celosti.Ďakujem ti srdečne.

@3sandra3
Sorry,nie som tortový kráľ,ale tortový maniak. :-)
Som naozaj rád,že sa ti torta páči.Srdečná vďaka.

@Marienka44
Nemusíš vešať hlavu milá Marienka44.Zdobenie torty nie je môj parket a preto sa ten úkon snažím
veľakrát obísť.Vidieť to aj pri tejto torte,nejaké tie čoko valčeky,strúhaná čoko atď.Ďakujem ti veľmi pekne.

@Ancicka ,veľmi pekne ti ďakujem.

@Sracz
Priateľu,tortu o ktorej píšeš si určite vyhľadám.
Ďakujem ti srdečne Feri a nech sa ti za veľkou mlákou darí v dobrom.

@Veronikkka
Ahoj Veronika,tak je ako mi píšeš..prajem im,aby sa mali veľmi radi.Ďakujem ti pekne za prekrásny
komentár a srdečne ťa pozdravujem.

@Dr
Ďakujem ti krásne. ;-)

@Monty469
Hmmm,od majstra cukrára je to ešte veľmi ďaleko,
ale aj tak ti veľmi pekne ďakujem.No a s Izkou neviem čo bude..nemá rada torty ;-)

@Cesminaz
Srdečne ti ďakujem za pochvalu...vážim si ju veľmi.
:-)

@Izabella929
Izka zlatá potešilo ma,že sa ti torta páči.Ale,nepečiem tortu každý deň.Na to by som naozaj potreboval tú cukrárenskú fabriku čo nebudeme mať.Veľmi pekne ti ďakujem. ;-)

tvoj biely krem som pouzila na tortu pre decka k MDD, vyborny je :-)
inspiracia na oplatku odo mna - poctivo odkukana z TORTYODMAMY :-)))
kocku masla vyslahat s vanilkou a cukrom podla chuti, pridat pol kila tvarohu, trosku citronovej kory a vychladnuty puding z pol litra mlieka a dvoch zlatych klasov :-)
skombinovala som tieto dva aj s jahodami a bananmi a stoji za vyskusanie :-)
@smejkad
Som potešený tým faktom,že ti krém
chutil.Tvarohové ja veľmi rád a preto ti srdečne ďakujem za recept.Dobre si to skombinovala..tvoja
torta bola bezpochyby lahodná.Želám ti do sk pekný večer. :-)
Obdivujem Tvoju zručnosť a preciznosť,je to nádhera.Parižský krém som ešte neskúšala.V nedeľu som piekla jahodovú roladu,lebo je čas jahôd,ktoré mám v záhrade.No Tvojú úžastnú tostu určite určite vyskúšam.Tak klobuk dole pred Tvojim umenim.Pekný večer želám.
@Marta5
Ja osobne mám parížske krémy najradšej,ale ,,sto ľudí,sto chutí".Verím tomu,že aj tvoja roláda bola veľmi chutná.Srdečne ti ďakujem a posielam ti pekný pozdrav z nizozemska.
@Danda3
Chcel som si už dávnejšie premenovať nick na mäsiar50,lebo v tých časoch keď som sa registroval na vareche,tak som nemal na klávesnici ä.Ale teraz to už neriešim.No a cukrár je pre mňa ešte privysoký ,,rang"
Darinka,srdečná vďaka. :-)

Pridaj komentár k receptu: