Torta s parížskym krémom fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 29. mája 2016
Torta s parížskym krémom (fotorecept)
Foto: mesiar50

Tortu som robil pre zaľúbený párik.

Suroviny

Na korpus:
6 ks (L-XL)
150 g
180 g
Na parížsky krém:
800 g 35%
200 g (aspoň 50%)
200 g (Milka alebo váš výber)
50 g
Na biely krém:
200 g 35%
100 g
1 ks
Na ozdobenie vrchu torty:




Postup

  1. 1

    Ahojte 6 bielkov vymiešame aj s kryšt.cukrom (150 g) v tuhšiu penu.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    6 žĺtkov minimálne prešľaháme,alebo iba tak s vidličkou trochu premiešame.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    K bielkovej pene primiešame žĺtky a nakoniec aj múku (180 g) ktorú primiešame, iba tak jemne varechou. Dielo prehadzujeme s citom, aby sme penu moc nerozbili.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Surové cesto vyklopíme do tortovej formy vystlanej papierom. Cesto som piekol 1 hodinu pri 160 °C.Použitý bol horný a spodný ohrev el. rúry.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Korpus necháme celkovo vychladnúť.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutý tortový korpus potom priečne prerežeme na 3 časti. Ďalej pláty plníme a krémom natrieme aj boky torty. Na vrch torty budeme natierať biely krém.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A teraz Vám ukážem ako som robil parížsky krém. Smotanu (800 g) privedieme k varu aj s polámanou horkou čoko (200 g ) a mliečnou čokoládou (200 g) a maslom (50 g). Týmto istým spôsobom som robil aj biely krém.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ako náhle nám zmes začne vrieť, tak ju ihneď stiahneme z tepelného zdroja. Čokoládové dielo narýchlo schladíme a potom zmes uložíme do chladničky. Najlepšie spravíme, keď ho necháme v chladničke cez celú noc. Tortový korpus a biely krém som robil tiež predošlý deň resp. večer.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na druhý deň stačí schladenù čokoládovú zmes prešľahať v hustejšiu penu. Keď ju chcete mať sýtejšej farby, tak si do nej prišľahajte preosiate kakao. Sladkosť regulujeme práškovým cukrom. Srdiečko na vrch torty som robil nasledovným spôsobom: Vystrihol som srdiečko z papiera na pečenie a položil ho na vrch torty resp. biely krém. Ďalej som na celý vrch torty nastrúhal horkú čokoládu. Potom som srdiečkový papier opatrne zodvihol do jednej strany (od spodu k vrchu). Upravil som potom nastrúhanú čokoládu, aby nebola moc na kope.

    Torta s parížskym krémom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

haji
Hmm, další dortík od tebe je nádherný! Zamilovaní byli spokojení, o tom nepochybuji. Jak vidím, tak kudy chodíš, tudy dorty tvoříš! Tleskám!
maska10
Nechapem preco sa tulate po svete,ja som presvedcena ze taka mala kaviaren s vasimi tortami by vas urcite uzivila.Vzhladovo su super a o chuti vobec nepochybujem.Nech sa vam dari aj nadalej
darina57
super sikovny ..niektore zeny by si mali brat priklad..nepochybujem ze torticka je vynikos...len tak dalej..
staja
Ďalšia super maškrta. Toto ty ako stíhaš popri práci piecť a fotiť? To už máš tú cukráreň? Veď my to tu nestíhame ani čítať a chváliť. Paráda.
mesiar50
@Haji ,zamilovaním torta chutila.Najprv som ju nechcel zverejniť,ale mám tu na vareche aj horšie,tak čo.Milá @Haji robím tortu týždenne a dokonca tento týždeň som robil dve.Ďakujem ti krásne.

@Maska10 ,milé od Vás,že mi fandíte ak to môžem tak nazvať,no túlanie je môj osud.
Poprosím Vás ešte,no ak Vám to nerobí problém,aby ste ma nevykala.Ďakujem Vám veľmi pekne.

@Darina57 ,parížske sú vynikoš všetky.
Srdečne ti ďakujem.

@Staja
Nie,ešte nemám cukráreň.Robím to ako som písal pri čoko torte.Večer upečiem tortový korpus a pokiaľ sa pečie,tak si zatiaľ spravím krém.Na druhý deň potom už,len tortu poskladám.
2x haji a danda3
violeta
Vytváraš pekné, neprekombinované torty @mesiar50 . Prezentuješ ich s takou ľahkosťou, si veľmi inšpiratívny. Pekný večer ti prajem a pridávaj ich všetky aj naďalej!
luwinka
Krásna torta si raz šikovný @Mesiar50 , takéto zdobenie vždy chválim . Aj v reze by som ju rada videla, ale ked píšeš , že si ju robil pre zamilovaných, tak nebude možné vidieť asi rez , čo je škoda, ale verím že musí byť prekrásna v reze. Naozaj krááása :-)
3sandra3
ahoj náš Tortový kráľ.... vidíš, nemýlila som sa.... opäť krásna torta :-)
marienka44
Výstavná, krásna a iste aj dobrá torta. Obdivujem to zdobenie. Ja mám k tomu do slova odpor, lebo to neviem. Neviem pracovať s kornutkami, so spricom atd. Preto nerobím ani odpaľovane cesto, veterníky, hoci by sa dali aj s lyžicou robiť kôpky cesta na plech. Gratulujem.
sracz
... presne ako v komentoch vyššie prezentovaného "fanclub_u Tortomäsiar Laci a naviac kamarát. Už som sa bol dávnejšie vyjadril, že dôstojne reprezentuješ farby SVK aj pod hviezdnatou oblohou NL a okolitých krajín pri Balte! A vieš, že som zvedavý na Tvoju prezentáciu "ZBLANT torty" z našej rodinnej šperkovnice? Rcp som predstavil už dávnejšie a ak ho nenájdeš pri mojom "nickname", tak Ti ho skopírujem a pošlem na E-mail adresu! Pevné zdravie bratku a priaznivé teploty v Tvojej "broderni"!
veronikkka
ahoj Lacko, na toto môžem povedať ako žena len WAU! s veľkým obdivom a hlbokou poklonou :-)
úžasná torta :P vidím. že praješ láske mladých <3
5*
monty469
No a tu je ďalšie nádherné dielo. Darmo, si majster cukrár a s Izkou by ste mali určite veľmi prosperujúcu cukráreň :-)
izabella929
@mesiar50 , toto som veru ani nevidela, však ty pečieš tortu každý deň...)) úchvatne a nekonečne krásne..s parížskou čoko niet o čom, je to absolutná výhra, jednotka s hviezdičkou...nádhera.-)
mesiar50
@Violeta
Nie sú prekombinované,lebo viem spraviť iba takéto jednoduché.Máš vlastne pravdu som chlapec ktorý rád inovuje.Ďakujem pekne a želám ti tiež krásny večer.

@Luwinka
Tortu som samozrejme nemohol prerezať,keďže ju brali preč v celosti.Ďakujem ti srdečne.

@3sandra3
Sorry,nie som tortový kráľ,ale tortový maniak. :-)
Som naozaj rád,že sa ti torta páči.Srdečná vďaka.

@Marienka44
Nemusíš vešať hlavu milá Marienka44.Zdobenie torty nie je môj parket a preto sa ten úkon snažím
veľakrát obísť.Vidieť to aj pri tejto torte,nejaké tie čoko valčeky,strúhaná čoko atď.Ďakujem ti veľmi pekne.

mesiar50
@Ancicka ,veľmi pekne ti ďakujem.

@Sracz
Priateľu,tortu o ktorej píšeš si určite vyhľadám.
Ďakujem ti srdečne Feri a nech sa ti za veľkou mlákou darí v dobrom.

@Veronikkka
Ahoj Veronika,tak je ako mi píšeš..prajem im,aby sa mali veľmi radi.Ďakujem ti pekne za prekrásny
komentár a srdečne ťa pozdravujem.

@Dr
Ďakujem ti krásne. ;-)

@Monty469
Hmmm,od majstra cukrára je to ešte veľmi ďaleko,
ale aj tak ti veľmi pekne ďakujem.No a s Izkou neviem čo bude..nemá rada torty ;-)

@Cesminaz
Srdečne ti ďakujem za pochvalu...vážim si ju veľmi.
:-)

@Izabella929
Izka zlatá potešilo ma,že sa ti torta páči.Ale,nepečiem tortu každý deň.Na to by som naozaj potreboval tú cukrárenskú fabriku čo nebudeme mať.Veľmi pekne ti ďakujem. ;-)

kukulienka71
tvoj fan-klub je stále početnejší a ja sa vôbec nečudujem, tiež ťa obdivujem a prajem veľa tvorivosti a dobrej energie naďalej:-)
smejkad
tvoj biely krem som pouzila na tortu pre decka k MDD, vyborny je :-)
inspiracia na oplatku odo mna - poctivo odkukana z TORTYODMAMY :-)))
kocku masla vyslahat s vanilkou a cukrom podla chuti, pridat pol kila tvarohu, trosku citronovej kory a vychladnuty puding z pol litra mlieka a dvoch zlatych klasov :-)
skombinovala som tieto dva aj s jahodami a bananmi a stoji za vyskusanie :-)
mesiar50
@smejkad
Som potešený tým faktom,že ti krém
chutil.Tvarohové ja veľmi rád a preto ti srdečne ďakujem za recept.Dobre si to skombinovala..tvoja
torta bola bezpochyby lahodná.Želám ti do sk pekný večer. :-)
marta5
Obdivujem Tvoju zručnosť a preciznosť,je to nádhera.Parižský krém som ešte neskúšala.V nedeľu som piekla jahodovú roladu,lebo je čas jahôd,ktoré mám v záhrade.No Tvojú úžastnú tostu určite určite vyskúšam.Tak klobuk dole pred Tvojim umenim.Pekný večer želám.
mesiar50
@Marta5
Ja osobne mám parížske krémy najradšej,ale ,,sto ľudí,sto chutí".Verím tomu,že aj tvoja roláda bola veľmi chutná.Srdečne ti ďakujem a posielam ti pekný pozdrav z nizozemska.
danda3
Ďaľšia nádhera z Tvojej dielne, mne sa veľmi páči aj Tvoje zdobenie, len tak ďalej a ten nick by si si už asi mal premenovať na @cukr ár.☺
mesiar50
@Danda3
Chcel som si už dávnejšie premenovať nick na mäsiar50,lebo v tých časoch keď som sa registroval na vareche,tak som nemal na klávesnici ä.Ale teraz to už neriešim.No a cukrár je pre mňa ešte privysoký ,,rang"
Darinka,srdečná vďaka. :-)
jankolaura
Ahoj chystám sa tvoju tortu upiecť svojmu manželovi na narodeniny ,ale mám otázku mám väčšiu tortovú formu obdĺžnikovù,vieš mi prosím poradiť s koľkých vajec mám robiť piškótu a krémy sú úžasné tvoje recepty dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia