Foto: mesiar50
Tortu som robil pre zaľúbený párik.
Suroviny
Na korpus: | |
6 ks (L-XL) |
|
150 g |
|
180 g |
|
Na parížsky krém: | |
800 g 35% |
|
200 g (aspoň 50%) |
|
200 g (Milka alebo váš výber) |
|
50 g |
|
Na biely krém: | |
200 g 35% |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Na ozdobenie vrchu torty: | |
|
Postup
-
1
Ahojte 6 bielkov vymiešame aj s kryšt.cukrom (150 g) v tuhšiu penu.
-
2
6 žĺtkov minimálne prešľaháme,alebo iba tak s vidličkou trochu premiešame.
-
3
K bielkovej pene primiešame žĺtky a nakoniec aj múku (180 g) ktorú primiešame, iba tak jemne varechou. Dielo prehadzujeme s citom, aby sme penu moc nerozbili.
-
4
Surové cesto vyklopíme do tortovej formy vystlanej papierom. Cesto som piekol 1 hodinu pri 160 °C.Použitý bol horný a spodný ohrev el. rúry.
-
5
Korpus necháme celkovo vychladnúť.
-
6
Vychladnutý tortový korpus potom priečne prerežeme na 3 časti. Ďalej pláty plníme a krémom natrieme aj boky torty. Na vrch torty budeme natierať biely krém.
-
7
A teraz Vám ukážem ako som robil parížsky krém. Smotanu (800 g) privedieme k varu aj s polámanou horkou čoko (200 g ) a mliečnou čokoládou (200 g) a maslom (50 g). Týmto istým spôsobom som robil aj biely krém.
-
8
Ako náhle nám zmes začne vrieť, tak ju ihneď stiahneme z tepelného zdroja. Čokoládové dielo narýchlo schladíme a potom zmes uložíme do chladničky. Najlepšie spravíme, keď ho necháme v chladničke cez celú noc. Tortový korpus a biely krém som robil tiež predošlý deň resp. večer.
-
9
Na druhý deň stačí schladenù čokoládovú zmes prešľahať v hustejšiu penu. Keď ju chcete mať sýtejšej farby, tak si do nej prišľahajte preosiate kakao. Sladkosť regulujeme práškovým cukrom. Srdiečko na vrch torty som robil nasledovným spôsobom: Vystrihol som srdiečko z papiera na pečenie a položil ho na vrch torty resp. biely krém. Ďalej som na celý vrch torty nastrúhal horkú čokoládu. Potom som srdiečkový papier opatrne zodvihol do jednej strany (od spodu k vrchu). Upravil som potom nastrúhanú čokoládu, aby nebola moc na kope.
@Maska10 ,milé od Vás,že mi fandíte ak to môžem tak nazvať,no túlanie je môj osud.
Poprosím Vás ešte,no ak Vám to nerobí problém,aby ste ma nevykala.Ďakujem Vám veľmi pekne.
@Darina57 ,parížske sú vynikoš všetky.
Srdečne ti ďakujem.
@Staja
Nie,ešte nemám cukráreň.Robím to ako som písal pri čoko torte.Večer upečiem tortový korpus a pokiaľ sa pečie,tak si zatiaľ spravím krém.Na druhý deň potom už,len tortu poskladám.
úžasná torta :P vidím. že praješ láske mladých <3
5*
Nie sú prekombinované,lebo viem spraviť iba takéto jednoduché.Máš vlastne pravdu som chlapec ktorý rád inovuje.Ďakujem pekne a želám ti tiež krásny večer.
@Luwinka
Tortu som samozrejme nemohol prerezať,keďže ju brali preč v celosti.Ďakujem ti srdečne.
@3sandra3
Sorry,nie som tortový kráľ,ale tortový maniak. :-)
Som naozaj rád,že sa ti torta páči.Srdečná vďaka.
@Marienka44
Nemusíš vešať hlavu milá Marienka44.Zdobenie torty nie je môj parket a preto sa ten úkon snažím
veľakrát obísť.Vidieť to aj pri tejto torte,nejaké tie čoko valčeky,strúhaná čoko atď.Ďakujem ti veľmi pekne.
@Sracz
Priateľu,tortu o ktorej píšeš si určite vyhľadám.
Ďakujem ti srdečne Feri a nech sa ti za veľkou mlákou darí v dobrom.
@Veronikkka
Ahoj Veronika,tak je ako mi píšeš..prajem im,aby sa mali veľmi radi.Ďakujem ti pekne za prekrásny
komentár a srdečne ťa pozdravujem.
@Dr
Ďakujem ti krásne. ;-)
@Monty469
Hmmm,od majstra cukrára je to ešte veľmi ďaleko,
ale aj tak ti veľmi pekne ďakujem.No a s Izkou neviem čo bude..nemá rada torty ;-)
@Cesminaz
Srdečne ti ďakujem za pochvalu...vážim si ju veľmi.
:-)
@Izabella929
Izka zlatá potešilo ma,že sa ti torta páči.Ale,nepečiem tortu každý deň.Na to by som naozaj potreboval tú cukrárenskú fabriku čo nebudeme mať.Veľmi pekne ti ďakujem. ;-)
inspiracia na oplatku odo mna - poctivo odkukana z TORTYODMAMY :-)))
kocku masla vyslahat s vanilkou a cukrom podla chuti, pridat pol kila tvarohu, trosku citronovej kory a vychladnuty puding z pol litra mlieka a dvoch zlatych klasov :-)
skombinovala som tieto dva aj s jahodami a bananmi a stoji za vyskusanie :-)
Som potešený tým faktom,že ti krém
chutil.Tvarohové ja veľmi rád a preto ti srdečne ďakujem za recept.Dobre si to skombinovala..tvoja
torta bola bezpochyby lahodná.Želám ti do sk pekný večer. :-)
Ja osobne mám parížske krémy najradšej,ale ,,sto ľudí,sto chutí".Verím tomu,že aj tvoja roláda bola veľmi chutná.Srdečne ti ďakujem a posielam ti pekný pozdrav z nizozemska.
Chcel som si už dávnejšie premenovať nick na mäsiar50,lebo v tých časoch keď som sa registroval na vareche,tak som nemal na klávesnici ä.Ale teraz to už neriešim.No a cukrár je pre mňa ešte privysoký ,,rang"
Darinka,srdečná vďaka. :-)