Torta s parížskym krémom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Tortu som robil pre zaľúbený párik.

Suroviny

Postup

  1. Ahojte 6 bielkov vymiešame aj s kryšt.cukrom (150 g) v tuhšiu penu.
  2. 6 žĺtkov minimálne prešľaháme,alebo iba tak s vidličkou trochu premiešame.
  3. K bielkovej pene primiešame žĺtky a nakoniec aj múku (180 g) ktorú primiešame, iba tak jemne varechou. Dielo prehadzujeme s citom, aby sme penu moc nerozbili.
  4. Surové cesto vyklopíme do tortovej formy vystlanej papierom. Cesto som piekol 1 hodinu pri 160 °C.Použitý bol horný a spodný ohrev el. rúry.
  5. Korpus necháme celkovo vychladnúť.
  6. Vychladnutý tortový korpus potom priečne prerežeme na 3 časti. Ďalej pláty plníme a krémom natrieme aj boky torty. Na vrch torty budeme natierať biely krém.
  7. A teraz Vám ukážem ako som robil parížsky krém. Smotanu (800 g) privedieme k varu aj s polámanou horkou čoko (200 g ) a mliečnou čokoládou (200 g) a maslom (50 g). Týmto istým spôsobom som robil aj biely krém.
  8. Ako náhle nám zmes začne vrieť, tak ju ihneď stiahneme z tepelného zdroja. Čokoládové dielo narýchlo schladíme a potom zmes uložíme do chladničky. Najlepšie spravíme, keď ho necháme v chladničke cez celú noc. Tortový korpus a biely krém som robil tiež predošlý deň resp. večer.
  9. Na druhý deň stačí schladenù čokoládovú zmes prešľahať v hustejšiu penu. Keď ju chcete mať sýtejšej farby, tak si do nej prišľahajte preosiate kakao. Sladkosť regulujeme práškovým cukrom. Srdiečko na vrch torty som robil nasledovným spôsobom: Vystrihol som srdiečko z papiera na pečenie a položil ho na vrch torty resp. biely krém. Ďalej som na celý vrch torty nastrúhal horkú čokoládu. Potom som srdiečkový papier opatrne zodvihol do jednej strany (od spodu k vrchu). Upravil som potom nastrúhanú čokoládu, aby nebola moc na kope.