Foto: ywett
recept nenáročný na prípravu ;-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
4 celé |
|
85g |
|
240g |
|
1 |
|
1 |
|
50ml |
|
100ml |
|
2 polievkové lyžice |
|
čerstvé alebo iné ovocie |
|
2 PL do kakaovej časti |
|
Plnka: | |
250ml |
|
375g |
|
1 |
|
1 polievková lyžica |
|
Postup
-
1
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky.
-
2
Celé vajcia vyšlaháme s hnedým a vanilkovým cukrom.
-
3
Pridáme olej.
-
4
Múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
-
5
Mlieko.
-
6
Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy (priemer 24cm)
-
7
Do druhej polovice cesta primiešame kakao.
-
8
2PL mlieka.
-
9
Vylejeme na bledé cesto.
-
10
A s vidličkou troška premiešame.
-
11
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je korpus upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
-
12
Šlahačku vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
-
13
Natrieme plnku na dobre vychladnutý korpus a ľubovoľne ozdobíme.
-
14
Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť a najlepšie nechať tortu, do druhého dňa, potom v chladničke.
-
15
Dobrú chuť!
Ale práškovú smotanu a stužovač, nechcem velmi používať, preto som takto, vyskúšala túto tortu...
Bola som odfotiť ešte jeden kúsok....plnka sa nerozteká @janka255 mrzí ma to...