Torta s čokoládovou penou a banánmi

domci4 - fotkadomci4, 7. mája 2012
Torta s čokoládovou penou a banánmi
Foto: domci4

Túto tortu som robila podľa http://somktosom.blogspot.com/2011/06/nepecena- jahodova-torta-s-cokoladovou.html :) ďakujem... Robila som ju zo želatinovým stužovačom... Už sa nebojím robiť takéto tortičky :) @yanah dúfam že Ti Zobraziť celý popisTúto tortu som robila podľa http://somktosom.blogspot.com/2011/06/nepecena- jahodova-torta-s-cokoladovou.html :) ďakujem... Robila som ju zo želatinovým stužovačom... Už sa nebojím robiť takéto tortičky :) @yanah dúfam že Ti nevadí, že som sem dala Tvoj receptík a ďakujem Ti, zvládla som to :)

Suroviny

1 balík
150 g
200 g
250 ml
1 ks
100 ml
4 ks
 podľa % čokolády




Postup

  1. 1

    Do formy poukladáme bebe kekse...(ja som použila formu s priemerom 20). Poukladáme banány, ktoré si zrežeme pozdlž na polovicu. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a odložíme do chladu. V druhej miske si zmiešame kyslú smotanu s cukrom(podľa čokolády). Nad parou si pomaly rozpúsime čokoládu. V ďalšej miske(veľkej) si pripravíme želatinový stuťovač čiže- v 100 ml vody si zmiešame stužovač a ručným šľahačom po častiach do neho zašľaháme teplú čokoládu. Potom k tejto zmesi zašľaháme kyslú smotanu. Nakoniec do hmoty zašľaháme šľahačku. Plnku vylejeme na banány...A dáme stuhnúť na 3 hodiny do chladu alebo na noc :)

    Torta s čokoládovou penou a banánmi - obrázok 1

Diskusia k receptu

marylan
joj či by som si dala, recept je uložený v KK, určite ho vyskúšam, si šikovná
mataliptak
wau Domči to vyzerá supeeer ... presne také máme radi ... :-) ukladám a urobím na výkend :-) dakujem ....
jana60
taketo recepty oblubujem ja aj moja rodina ukladam
3sandra3
prekrásna torta a tá musí byť chutná, čokoláda-banány- mňam
yanah
@domci4 ... prečo by mi to malo vadiť :) ... práve naopak, potešilo ma, že si sa inšpirovala mojim receptom z môjho blogu :) ... niekedy si ju zase ja urobím podľa teba so stužovačom :) ... naozaj sa ti krásne vydarila, to úvodné foto je perfektné, si šikovná :)
domci4
Ďakujem Ti ešte raz :) aj Vám všetkým :) určite neolutujete, ja robím s bielou čokoládou a jahodami za pár dni :)
petka33
panecku super torticka a nenarocna na pripravu, mnam. krstniatko mam narodeniny tak mu ju spravim, dik za receptik.
cica2
wau @domci4 už ti to ide perfektne, ja som ti písala, že za chvíľku budeš vychyrená cukrárka! :-) Krásne foto a aj torta, chválim 1 *
orchidea
Tak to je paráda taká torta...netreba nič piecť len vydržať kým stuhne...:) ukladám.
stacy77777
waw, tak túto tortičku máš krásnu,hľadala som konkrétne čokoládové plnky a peny,túto tvoju si hneď aj ukladám. SI MOC ŠIKOVNÁ !!
danda3
Super, takéto nepečené mám najradšej, určite vyskúšam!
evelinka88
Túto tortu som robila podla tvojho receptu na bratove narodeniny a mala veľký úspech, je úžasne chutná! Odporúčam vyskúšať :)
domci4
@evelinka88 jéj to ma teší... skús aj s bielou, ja idem robiť s jahodami na narodeniny:P ďakujem za milý komentár :) robila si teda zo želatinovým stužovačom? ja sa želatiny bojím :)
elva
to ale neni tvoja titulna fotka|
3sandra3
@elva a čia by mala byť?? Domci4 náhodou dáva svoje fotky, čo pripraví, to nám ponúkne.
domci4
@elva prosím? To je moja fotka...koho by mala byť :) a @3sandra3 ďakujem Ti :) , že si ma zastála :) až dnes som si všimla tento komentár...
adkaaa
nooo tak tento urcite spravím kalmimu on je babanový typ :)
domci4
To je vlastne tá istá čo jahôdková :P len do jednej dáš bielu čoko a do druhej tmavp ;)
iwusha
chcela by som sa opýtať, či tá smotana na šľahanie musí byť 30 percentná alebo môže byť aj 33 ? Malo by to nejaký vplyv na tú čokoládovú penu? V pečení som ešte viac-menej začiatočník, preto sa pýtam :) Vďaka vopred za odpoveď :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia