Torta s čokoládovou krajkou fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 18. apríla 2016
Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept)
Foto: rennatte

Po úspešnej Kinder torte a Torte s bublinkami som po dlhšej dobe znovu experimentovala s čokoládou a takto vznikala čokoládová krajka

60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
250 g
250 g
100 ml
100 ml
1 KL
1 PL
Plnka:
3 kelímky
500 g
2 PL
1 bal
Krajka:
100 g
Ďalej:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, striedavo prilievame olej a vodu, odložíme. Vyšľaháme bielky na tuký sneh. Múku preosejeme s práškom do pečiva a kakaom. Do žĺtkovej zmesi striedavo zapracujeme múku a bielka. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymažeme olejom a vysypeme múkou, vylejeme tortové cesto, mierne pobúchame o dosku, aby popraskali vzduchové bublinky. Upečieme. Rúru počas pečenia neotvárame, najskôr po 40 minútach pichneme do korpusu špajdlou a ak ju vytiahneme čistú a suchú máme hotovo, ak bude na špajdli nalepené cesto, pokračujeme v pečení.
    Krém: Šľahačku vyšľaháme, tvaroh vymiešame s cukrom, obe zmesi spojíme, pridáme Ole puding a vyšľaháme na krém. Upečený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme umom a potrieme džemom v tenkej vrstve a krémom v hrubšej vrstve, položíme ďalšiu časť korpusu, potieranie zopakujeme a položíme poslednú časť, potrieme džemom aj krémom v tenkej vrstve, krémom potrieme aj boky torty. Odmeriame si obvod a výšku torty, údaje si zapíšeme. Tortu dáme do chladničky.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Moja torta mala obvod 77 cm a výšku 6 cm. K údaju o výške torty prirátame 2 cm, ktoré budú prečnievať a robiť ohrádku na ovocie. Z papiera na pečenie si vystrihneme pás podľa nameraných rozmerov. V mojom prípade to je pás 77 cm dlhý a 8 cm široký. Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ak robíme jednofarebnú krajku, tak jeden druh čokolády, ak farebnú, tak dva druhy čokolády. Odprezentujem vám obe verzie. Na čierno-bielu krajku si pripravíme bielu a horkú čokoládu a dve zdobiace vrecúška na krém. Obe vrecká naplníme čokoládou a odstrihneme maličký otvor na tenkú linku. Na pás papiera robíme šikmé čiary striedavo horkou a bielou čokoládou najprv doprava a potom doľava cik-cak.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pri jednofarebnej krajke tento postup robíme len s jednou čokoládou.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotový cik-cak necháme stuhnúť pri izbovej teplote cca 10 - 15 minút len do takej konzistencie aby sa dalo papierom s krajkou dalo hýbať

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme si tortu s chladničky a položíme na podklad na ktorom sa bude servírovať, alebo odovzdávať. Papier s krajkou oboma rukami nadvihneme

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a prenesieme na okraj torty, jednou rukou pridŕžame a druhou pritláčame na tortu po celom obvode. Vložíme do chladničky aj s papierom.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Papier odstránime z krajky až po stuhnutí čokolády.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hotovú tortu naplníme čerstvým ovocím.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Najlepšie sa hodia maliny, jahody, pre pestrosť pomaranč na mesiačiky, bobule hrozna alebo čučoriedky.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Dozdobíme sviečkami, vlajočkami.

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...fotka od oslávenkyne

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...aj táto bola pre dámu

    Torta s čokoládovou krajkou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

30 komentárov k receptu
Práve som v piatok pozerala a nete postup ako jednoducho sa to robí a som rada, že si to dala sem je to výborný nápad.Nie každý má rád poťahované torty. Ja ich síce sem tam robím ale v rodine sme sa zhodli len na tradičných tak som tomuto postupu a receptu naozaj veľmi rada. Ukladám do KK.
Ďakujem.
Fantázia, máš naozaj šikovníé ručičky, veľmi sa mi pozdáva toto zdobenie, rada vyskúšam, manžel vude mať čoskoro meniny, tak bude príležitosť, smozrejme dávam Ti 5* :)))))))))))
Táto tvoja prekrásna torta spľňa všetko čo od torty očakávam: krásne prevedenie, perfektnú plnku a čerstvé ovocie. Ďakujem, ďakujem!!!!
Naozaj sa mi paci :-) K torta sa takmer nikdy nevyjadrujem lebo ako cukrarka nijako nevynikam a hoci su moje torty chutne , vyzeraju veru....vselijako :- D Ale na toto by som sa azda aj odvazila :-)
No teda obdivujem a žasnem nad takouto šikovnosťou a krásnou prácou.Popis ohromný aj celý recept je ukážkový.
Takto nejako si predstavujem odprezentovaný recept.

Pridaj komentár k receptu: