Foto: rennatte
Po úspešnej Kinder torte a Torte s bublinkami som po dlhšej dobe znovu experimentovala s čokoládou a takto vznikala čokoládová krajka
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
250 g |
|
250 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
3 kelímky |
|
500 g |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
Krajka: | |
100 g |
|
Ďalej: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, striedavo prilievame olej a vodu, odložíme. Vyšľaháme bielky na tuký sneh. Múku preosejeme s práškom do pečiva a kakaom. Do žĺtkovej zmesi striedavo zapracujeme múku a bielka. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymažeme olejom a vysypeme múkou, vylejeme tortové cesto, mierne pobúchame o dosku, aby popraskali vzduchové bublinky. Upečieme. Rúru počas pečenia neotvárame, najskôr po 40 minútach pichneme do korpusu špajdlou a ak ju vytiahneme čistú a suchú máme hotovo, ak bude na špajdli nalepené cesto, pokračujeme v pečení.
Krém: Šľahačku vyšľaháme, tvaroh vymiešame s cukrom, obe zmesi spojíme, pridáme Ole puding a vyšľaháme na krém. Upečený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme umom a potrieme džemom v tenkej vrstve a krémom v hrubšej vrstve, položíme ďalšiu časť korpusu, potieranie zopakujeme a položíme poslednú časť, potrieme džemom aj krémom v tenkej vrstve, krémom potrieme aj boky torty. Odmeriame si obvod a výšku torty, údaje si zapíšeme. Tortu dáme do chladničky. -
2
Moja torta mala obvod 77 cm a výšku 6 cm. K údaju o výške torty prirátame 2 cm, ktoré budú prečnievať a robiť ohrádku na ovocie. Z papiera na pečenie si vystrihneme pás podľa nameraných rozmerov. V mojom prípade to je pás 77 cm dlhý a 8 cm široký. Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ak robíme jednofarebnú krajku, tak jeden druh čokolády, ak farebnú, tak dva druhy čokolády. Odprezentujem vám obe verzie. Na čierno-bielu krajku si pripravíme bielu a horkú čokoládu a dve zdobiace vrecúška na krém. Obe vrecká naplníme čokoládou a odstrihneme maličký otvor na tenkú linku. Na pás papiera robíme šikmé čiary striedavo horkou a bielou čokoládou najprv doprava a potom doľava cik-cak.
-
3
Pri jednofarebnej krajke tento postup robíme len s jednou čokoládou.
-
4
Hotový cik-cak necháme stuhnúť pri izbovej teplote cca 10 - 15 minút len do takej konzistencie aby sa dalo papierom s krajkou dalo hýbať
-
5
Vyberieme si tortu s chladničky a položíme na podklad na ktorom sa bude servírovať, alebo odovzdávať. Papier s krajkou oboma rukami nadvihneme
-
6
a prenesieme na okraj torty, jednou rukou pridŕžame a druhou pritláčame na tortu po celom obvode. Vložíme do chladničky aj s papierom.
-
7
Papier odstránime z krajky až po stuhnutí čokolády.
-
8
Hotovú tortu naplníme čerstvým ovocím.
-
9
Najlepšie sa hodia maliny, jahody, pre pestrosť pomaranč na mesiačiky, bobule hrozna alebo čučoriedky.
-
10
Dozdobíme sviečkami, vlajočkami.
-
11
...fotka od oslávenkyne
-
12
...aj táto bola pre dámu
varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-torta-v-bodkovanom-g...
Ďakujem.
Šikovná si veľmi. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Kk,Ďakujem.
Zdobiť torty nie je moja ,,parketa" a tvoj grif sa mi dnes zišiel.Srdečne ti ďakujem.
@Anicka77 ano len cistu cokoladu na varenie
@Mesiar50 ty vymyselnik, vydarene :-), dakujem za foto :-)
ostatnym dakujem za mile komentare, budem rada ak vyskusate a pochvalite sa ako sa krajka vydarila
Takto nejako si predstavujem odprezentovaný recept.