Po úspešnej Kinder torte a Torte s bublinkami som po dlhšej dobe znovu experimentovala s čokoládou a takto vznikala čokoládová krajka
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 1 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 3 kelímky | 
                                                             | 
                                                    
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| Krajka: | |
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| Ďalej: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, striedavo prilievame olej a vodu, odložíme. Vyšľaháme bielky na tuký sneh. Múku preosejeme s práškom do pečiva a kakaom. Do žĺtkovej zmesi striedavo zapracujeme múku a bielka. Tortovú formu (priemer 24 cm) vymažeme olejom a vysypeme múkou, vylejeme tortové cesto, mierne pobúchame o dosku, aby popraskali vzduchové bublinky. Upečieme. Rúru počas pečenia neotvárame, najskôr po 40 minútach pichneme do korpusu špajdlou a ak ju vytiahneme čistú a suchú máme hotovo, ak bude na špajdli nalepené cesto, pokračujeme v pečení.
Krém: Šľahačku vyšľaháme, tvaroh vymiešame s cukrom, obe zmesi spojíme, pridáme Ole puding a vyšľaháme na krém. Upečený korpus prerežeme na tri časti. Prvú časť pokvapkáme umom a potrieme džemom v tenkej vrstve a krémom v hrubšej vrstve, položíme ďalšiu časť korpusu, potieranie zopakujeme a položíme poslednú časť, potrieme džemom aj krémom v tenkej vrstve, krémom potrieme aj boky torty. Odmeriame si obvod a výšku torty, údaje si zapíšeme. Tortu dáme do chladničky.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Moja torta mala obvod 77 cm a výšku 6 cm. K údaju o výške torty prirátame 2 cm, ktoré budú prečnievať a robiť ohrádku na ovocie. Z papiera na pečenie si vystrihneme pás podľa nameraných rozmerov. V mojom prípade to je pás 77 cm dlhý a 8 cm široký. Čokoládu na varenie si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Ak robíme jednofarebnú krajku, tak jeden druh čokolády, ak farebnú, tak dva druhy čokolády. Odprezentujem vám obe verzie. Na čierno-bielu krajku si pripravíme bielu a horkú čokoládu a dve zdobiace vrecúška na krém. Obe vrecká naplníme čokoládou a odstrihneme maličký otvor na tenkú linku. Na pás papiera robíme šikmé čiary striedavo horkou a bielou čokoládou najprv doprava a potom doľava cik-cak.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Pri jednofarebnej krajke tento postup robíme len s jednou čokoládou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Hotový cik-cak necháme stuhnúť pri izbovej teplote cca 10 - 15 minút len do takej konzistencie aby sa dalo papierom s krajkou dalo hýbať
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vyberieme si tortu s chladničky a položíme na podklad na ktorom sa bude servírovať, alebo odovzdávať. Papier s krajkou oboma rukami nadvihneme
                                                     - 
                                                    6
                                                    
a prenesieme na okraj torty, jednou rukou pridŕžame a druhou pritláčame na tortu po celom obvode. Vložíme do chladničky aj s papierom.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Papier odstránime z krajky až po stuhnutí čokolády.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Hotovú tortu naplníme čerstvým ovocím.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Najlepšie sa hodia maliny, jahody, pre pestrosť pomaranč na mesiačiky, bobule hrozna alebo čučoriedky.
                                                     - 
                                                    10
                                                    
Dozdobíme sviečkami, vlajočkami.
                                                     - 
                                                    11
                                                    
...fotka od oslávenkyne
                                                     - 
                                                    12
                                                    
...aj táto bola pre dámu
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


varecha.pravda.sk/recepty/cokoladova-torta-v-bodkovanom-g...
Ďakujem.
Šikovná si veľmi. ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Kk,Ďakujem.
Zdobiť torty nie je moja ,,parketa" a tvoj grif sa mi dnes zišiel.Srdečne ti ďakujem.
@Anicka77 ano len cistu cokoladu na varenie
@Mesiar50 ty vymyselnik, vydarene :-), dakujem za foto :-)
ostatnym dakujem za mile komentare, budem rada ak vyskusate a pochvalite sa ako sa krajka vydarila
Takto nejako si predstavujem odprezentovaný recept.