Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept)

Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept)
Foto: babav
babavBabav, recept pridal: 26. februára 2012 21:27Ďalšie jeho recepty

Vlacna cokoladova torta chutna aj bez kremovej plnky.

Suroviny

8-10
porcií
50
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Suroviny:
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 1

2

Odmerane a odvazene ingrediencie:
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 2

3

Maslo vyslahame s cukrom a vanilkou v mensej miske do penista , potom po jednom prislahame vajcia a jahodovy dzem.Vyslahanu zmes prelozime do vacsej misy a spatulou primiesame preosiate suche ingrediencie striedavo s cmarom.Hotove cesto vylejeme do maslom vymastenej a mukou vysypanej tortovej formy (priemer 23 cm).
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 3

4

Pecieme v rure vyhriatej na 180 stupnov C 40-45 minut. Upeceny korpus vyklopime a nechame vychladnut.
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 4

5

Biela poleva: na miernom ohni rozpustime bielu cokoladu a maslo ,pridame slahackovu smotanu ,vymiesame do hladka.Odstavime a nechame vychladnut.
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 5

6

Cokoladovy golier : Odmeriame vysku torty .Z papiera na pecenie si odstrihneme pas ,ktory zodpoveda obvodu torty(priblizne 75x6,5 cm).Najskor na papier nakvapkame slzicky z rozpustenej bielej cokolady .Ked stvrdne ,nanesieme na celu dlzku papiera rozpustenu tmavu cokoladu.Takto pripraveny golier hned prenesieme na tortu , natretu vychladnutou polevu z bielej cokolady. Ako vidite ,nepodarilo sa mi to bezchybne ...odporucam pomocnika na ulozenie golierika...
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 6

7

Tortu odlozime na par hodin do chladu .Papier sa zo stvrdnuteho goliera da stiahnut bez problemu.
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 7

8

Pred servovanim tortu posypeme kvalitnym kakaom.Takto vyzerala moja torta.
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 8

9

Takto by mala vyzerat ! Clovek sa zdokonaluje praxou ...nabuduce bude aj moja krajsia.Dolezite pre mna bolo ,ze vsetkym chutila;-)
Čokoládová torta v bodkovanom golieri (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • damisa, 27. februára 2012 o 10:37
    zaujímavá torta, vyskúšam a na prvý pokus sa Ti celkom vydarila :D


  • marijanka712, 27. februára 2012 o 10:37
    @babav prekrásna tortička a ten fantastický gríf s tou čokoládou okolo za ten ti obzvlášť ďakujem hneď najbližie musím vyskúšať plnky vlastné čokoládové su na tej tortičke len plusom pre moju chuťové poháriky , pozastavila som sa pri pečení napísala si 350 stup. nepomýlila si sa v stupňoch u nás to ide na max.250 ked tak prosím oprav si to - ináč aj cesto perfektné -super torta ukladám do kk


  • helca103, 27. februára 2012 o 10:39
    ten čokoládový golier sa mi páči, super finta.


  • dadka2912, 27. februára 2012 o 10:53
    chutná tortička,zaujímavo ozdobená :-) ukladám


  • vierik, 27. februára 2012 o 10:54
    Tortička je krásna,a ten golierik nemá chybu :ukladám, vyskúšam...:-)


  • tinca, 27. februára 2012 o 11:00
    veľmi efektná tortička:)


  • bejgi, 27. februára 2012 o 11:31
    s tými puntíkmi je torta rozkošná , ukladám, to stojí za vyskúšanie a ver že tvoja sa mi páči viac :)


  • medovnicek, 27. februára 2012 o 11:32
    ten golierik nemá chybu, už aj odkladám receptík, je to super nápad


  • torticka, 27. februára 2012 o 11:44
    dala by som si, pošli mi kúsok.


  • torticka, 27. februára 2012 o 11:45
    Prepáčte, pošlite.


  • danielas, 27. februára 2012 o 13:35
    Torta je suprová,zaujímavá a nevšedná. Moc sa mi páči


  • tykadielko, 27. februára 2012 o 13:52
    je úžasná - veľmi sa mi páči ....mám rada koláče z cmaru - mne strašne chutia....určite ju vyskúšam :D


  • sladkacokolada, 27. februára 2012 o 16:08
    pekná tortička, na prvý pokus krásne zvládnutá.


  • celeblith, 27. februára 2012 o 17:39
    veeelmi sa mi paci :) lekvar v ceste sa mi tiez velmi paci, urcite aj vdaka tomu bude taka jemnejsia @Babav myslis, ze by som tam mohla supnut aj pomarancovy?


  • babav, 27. februára 2012 o 18:09
    Dakujem vam vsetkym za nahliadnutie;-)@marijanka , vdaka za upozornenie..opravila som teplotu z 350 F na 180 C.
    @torticka , na vareche si predsa tykame , ci nie? @celeblith , myslim si,
    ze ano... dzem je v ceste pre zvlacnenie...a pomarancova chut je fajnova ;-)


  • salinka, 27. februára 2012 o 18:18
    Veeelmi pekna torta, ten golier je super napad. A viem si aj predstavit tu chut..........:-)))


  • kristina47, 27. februára 2012 o 19:24
    ja žasnem na čo vy všetko prídete,úžasné,ukladám a snáď sa aj o to pokúsim.


  • palokuchki, 27. februára 2012 o 22:21
    @babav , krasna torta. Taketo nieco som este nevidela. Urcite to skusim.


  • bibia1, 28. februára 2012 o 08:42
    mňam, mňam, mňam
    je krásna


  • cica2, 28. februára 2012 o 13:15
    robila si ju s láskou, takže je velmi pekná a musí byť aj chuťovo mňam :-)...výborný nápad s tým čoko golierom, supér


  • janger, 3. marca 2012 o 15:31
    Krasnu tortu si spravila, @babav. Ide do KK a niekedy pride iste na nu cas :-).


  • 0veronika0, 4. marca 2012 o 11:06
    vypada super:)nekraja sa to potom tazko cez ten golier?


  • babav, 4. marca 2012 o 14:15
    @veronika ,golier je tenky,s ostrym nozom to ide bez zlomenia;-)


  • celeblith, 8. marca 2012 o 19:10
    @babav este raz dakujem za skvely receptik, uz som aj posunula dalej, lebo ked som ho priniesla kolegynkam z roboty tak sa rozplyvali :) jednoznacne mal uspech :)
    robila som s pomarancovym dzemom- velmi dobra kombinacia a kedze mi trochu lekvaru zostalo, potrela som este horuci kolac a az potom davala biely krem :) a maslo s cokoladou som nechala uplne vychladnut a az potom zaslahala slahacku :) ale chut je uuuzasna


  • babav, 9. marca 2012 o 12:39
    @celeblith ,tesim sa ,ze sa ti recept vydaril...pomarancovy dzem iste chutil este lepsie ako jahodovy...ma vyraznejsiu chut .... potriet teply korpus dzemom je vyborny napad ;-))


  • medulienka122, 7. mája 2012 o 12:17
    milujem bodkované, už je v kk


  • stacy77777, 7. októbra 2012 o 11:43
    originálny nápad,krásna tortička


  • babav, 7. októbra 2012 o 17:08
    Dakujem ;-))


  • zuzana27, 27. októbra 2012 o 08:48
    Výborný nápad,vyzerá úžasne.Dnes ju idem vyskúšať,dcéra má zajtra 11 rokov a miluje čokoládu.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist