Torta ľadové medvede fotorecept

meggienka76 - fotkameggienka76, 28. septembra 2010

Túto tortičku by mal zvládnuť aj začiatočník. Nie je potrebné kupovať alebo vyrábať si poťahovú hmotu, len sa trošku pohrať s trpezlivosťou :o)) V dnešnej dobe sa dajú v obchodoch zakúpiť rôzne cukrové figúrky, takže sa nemusíte trápiť s ich výrobou.

Suroviny

Korpus:
3 ks
3 PL
3 PL
Plnka:
500 ml
3 ks
2 ks
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich s cukrom, potom pridáme žĺtka, múku a prášok do pečiva (necelú polovicu balíčka) a kakao podľa chuti a zafarbenia. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C. Po upečení, dáme korpus vychladnúť.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je korpus vychladený, vrátime ho do formy a zapojíme svoju ratolesť ukladaním ovocia na korpus, ktorý sme predtým potreli lekvárom.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    takto vyukladaný korpus dáme do chladničky a pripravíme si smotanovú želatínu

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z ovocného kompótu zlejeme šťavu a dolejeme vodou do 800ml, pridáme cukor podľa chuti, lebo samotná želatína nie je sladená a necháme zovrieť. Odstavíme a vmiešame 2 ovocné želé s príchuťou broskyne (kvôli farbe) a dáme vychladiť. Keď je želatína vychladená, vyšľaháme si 2 šľahačkové smotany s troškou cukru a 3 stužovačmi šľahačky a opatrene potom do nej prilievame želatínu(nie všetku, necháme si kúsok bokom na jazierko) a miešame. Takto všetko spojené vylejeme na vychladený korpus a dáme do chladničky na cca 2 hodiny.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď nám smotanovo-želatínová náplň stuhne, vyrežeme resp. vydlabeme si "jazierko" ľubovoľného tvaru a nezabudneme nechať nejakú tú želatinu na morské dno :o))

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zvyšnú želatínu si zafarbíme na modro alebo modro zeleno (ono to chytá podľa zafarbenia samotnej želatíny) a vlejeme do vydlabaného "jazierka" ak nám ostane želatína môžeme poliať aj okolie. Vložíme kryhy - ja som mala vyrobené kryhy aj medvede z podomácky vyrobeného cukrového fondánu.Pozn.: Kryhy je možné vyrobiť aj z bielej čokolády.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Okolie "jazierka" obtrieme krémom, aby sme vytvorili atmosféru snehovej prikrývky a posypeme kokosovou múčkou.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pripravené medvede z cukrového fondánu. Ak by si ich chcel niekto spraviť sám, tak si z hmoty spraví hrubší valček, ktorý na jednom konci rozreže(to budú nohy) a druhý koniec vytvaruje do špica (hlava). Následne si vytvaruje a prilepí predné labky a kakaom alebo čokoládou namaľuje pazúriky, očká a nos.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Medvedíky posadíme na tortu a dáme im tam zopár krýh.. Pozn.: Kryhy je možné vyrobiť aj z bielej čokolády.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Iná alternatíva tejto torty, mení sa akurát tvar a zafarbenie smotanovej želatíny.

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ... alebo len tak ku káve...

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ... aj so snehuliakom

    Torta ľadové medvede (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu

janger
To je krasa! Tak isto aj tie ostatne tvoje torty a ozdoby!!
babidka
Krasne , napadite , zaujimave - az je to skoda zjest :-)
honestka
Nevola sa niekedy takato torta "Pisecka"? predavala sa uspesne aj v nasich este vtedy dobrych cukrarnach, apon ja ju peciem pod takymto nazvom, hoci bez tej peknej ozdoby ako ty, ale je velmi dobra.
=Si sikovna Megg!
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Neviem čo by som mohla dodať. Tvoje torty sú určite chutné, ale ich výzdoba vyráža dych. Nádhera.
nataly111
fantastické....!!! klobúk dolu....ak môžem dotaz, ten vanilkový krém je kupovaný "pribináčik", alebo si si ho vyrábala sama? ak áno hoď recept..dakujem
evanaaa
Tu ani slov netreba, stačí len pozerať sa a - vzdychať....
tittinka
úžasné, obdivujem.mám inšpiráciu, veľmi ma to baví, len ten marcipán nešťastný.ďakujem, tortička je nádherná
jankavaskova
chichi, ze "alebo len tak"... odpadavam.
no ja to raz skusim, ale dufam, ze to vsetci v zdravi prezijeme... myslim tu vyrobu... lebo o jedenie sa nebojim, idu tam same dobroty :-)
tesim sa na dalsie napady
morenajea
jéééééééééééééééj to je nádhera. neviem veru či by som si trúfla na také niečo.
veronka8
onemela som.............nádherne urobené a nafotené.....
veronka8
onemela som.............nádherne urobené a nafotené.....
slafka
Ďalší nádherný kúsok ................a tie ostatné samozrejme tiež, obdivujem takúto šikovnosť, toto je bohatá fantázia.........jednoducho robené s láskou
gittka
jednotka s hviezdičkou.nááááááááádhera...
valeri
gratulujem, neviem, co robis, teda, cim sa zivis, ale inde ako pri vyrobe takychto nadhernych cukroviniek Ta je skoda
sovka62
Jednoducho krása, všetky. Veľmi rada by som ju urobila, ale nedá sa. Som kopyto. Asi tri razy som sa pokúšala o tú šľahačku so želatínou, vždy sa mi zrazila. No čo už, nie sme všetci rovnako šikovní. Už som to radšej vzdala.
douglas
!Uchvatne! Medvede zaujali aj mojho manzela :0). Inak pises, ze hmota (fondat) je financne nakladna a neuzivilo by Ta to....skoda....co tak skusit dat ponuky aj do zahranicia? Myslim, ze si velky talent a je to dar od Boha! Tesim sa na dalsie postavicky (preferujem zvieratka). Dada
violetacamorova
Krásne torty a hlavne to zdobenie, ja som stále bez problémov upiekla ale zdobenie to už bolo trápenie, ... nádhernéééééé...
meggienka76
... ďakujem Vám všetkým za pochvalu, treba len skúšať a raz sa to podarí.
sonka1307
:) je to krásne a zaujala ma tá želatína, chcem sa opýtať, či si sem niekde už pridala aj recept na fondan (p.p. by som Ťa o to chcela požiadať)
vybusna
jeda...ja som si toto vobec nevsimla....je to rozkosne...!!!
pandulka
kráááásna torta. hned si ju pridám do kuchárky len či sa odvážim ju niekedy urobiť :o))))))))))
bobana999
Také niečo som ešte nevidela..úžasný nápad s tou vodou a medveďmi
belo
To je krasna torta! Chcela by som ju upiect maminke na narodeniny, ale mam niekolko otazok... chcem sa totiz uistit, aby som nic nepokazila, lebo som len zaciatocnik a citim sa hrozne ked sa mi nepodari kolac.
Co mam urobit, aby sa mi na korpuse pri peceni nevytvorila bublina alebo kopcek, co mam spravit, aby ostal rovny?
Das mi prosim recept na ten vanilkovy krem, neviem moc improvizovat, a pribinacik je moc drahy, aby som nim potrela celu tortu.
bude ten krem chutny, ked pouzijem mandarinkovy kompot? Lebo mandarinkovy je velmi vodovy...
Kolko si presne dala toho kakaa? Lebo sa bojim, ze sa mi ten korpus splosne, lebo kakao je tazke...
... to je asi vsetko. dakujem velmi pekne.