Torta k 50-tke
Autor receptu: majculanda
Túto som piekla tento týždeň k 50-tke pre mamkinu kolegyňu... (mamka podstivo pomohla s krémom a korpusmi :)
Postup
- Z vajec, múky, cukru, kypriaceho prášku a múky si upečieme 3 korpusy 2x štvorec a 1x srdce - na každý korpus použijeme 1/3 z uvedených surovín (moja forma na srdce bola menšia ako štvorec preto bol korpus aj väčší a tak som ho prerezala na pol a naplnila krémom.)
Postup na korpusy: z bielok a cukru vyľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s olejom a vmiešame do tuhých bielok...
na koniec zamiešame múku s kypriacim práškom
Piškótové cesto pečiem cca 30 minút pri 215 stupňoch prvých 15 minút a zvyšných 15 minút na 200.
- krém si uvaríme z mlieka, zlatého klasu, cukru a kakaa po vychladnutí vymixujeme na hladký krém spolu s herou. (kúsok krému som si odložila na nadpis a tiež na zdobenie)
- najprv si štvorce potrieme džemom a natrieme kakaovým krémom. naplnený korpus si celý potrieme herou vymixovanou s cukrom a potiahneme zafarbenou potahovkou (je dôležité nedávať pudingový krém na potretie lebo potom poťahovka pracuje a zlieza z torty)...
- srdcový korpus som rozrezala a postupovala presne tak isto ako pri predošlom...
srdcovú tortu "prilepíme" na štvorec herou s cukrom.
- Ružičky a lístky som robila deň vopred a to z "falošného" marcipánu zo sušeného mlieka, cery, cukru, bielka, mandľovej arómy a vody. hmota musí byť plastická, taká aby lupienky nepadali a ani sa nelámali...