Torta k 50-tke

Autor receptu: majculanda

Túto som piekla tento týždeň k 50-tke pre mamkinu kolegyňu... (mamka podstivo pomohla s krémom a korpusmi :)

3x30 minút
na 215/200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vajec, múky, cukru, kypriaceho prášku a múky si upečieme 3 korpusy 2x štvorec a 1x srdce - na každý korpus použijeme 1/3 z uvedených surovín (moja forma na srdce bola menšia ako štvorec preto bol korpus aj väčší a tak som ho prerezala na pol a naplnila krémom.) Postup na korpusy: z bielok a cukru vyľaháme tuhý sneh, žĺtky vymiešame s olejom a vmiešame do tuhých bielok... na koniec zamiešame múku s kypriacim práškom Piškótové cesto pečiem cca 30 minút pri 215 stupňoch prvých 15 minút a zvyšných 15 minút na 200.
  2. krém si uvaríme z mlieka, zlatého klasu, cukru a kakaa po vychladnutí vymixujeme na hladký krém spolu s herou. (kúsok krému som si odložila na nadpis a tiež na zdobenie)
  3. najprv si štvorce potrieme džemom a natrieme kakaovým krémom. naplnený korpus si celý potrieme herou vymixovanou s cukrom a potiahneme zafarbenou potahovkou (je dôležité nedávať pudingový krém na potretie lebo potom poťahovka pracuje a zlieza z torty)...
  4. srdcový korpus som rozrezala a postupovala presne tak isto ako pri predošlom... srdcovú tortu "prilepíme" na štvorec herou s cukrom.
  5. Ružičky a lístky som robila deň vopred a to z "falošného" marcipánu zo sušeného mlieka, cery, cukru, bielka, mandľovej arómy a vody. hmota musí byť plastická, taká aby lupienky nepadali a ani sa nelámali...